سایت پلیتیکس هوم Politics Home
دوشنبه 15 اکتبر 2012
دیوید ایمس نماینده محافظه کار مجلس عوام عضو کمیته پارلمانی بریتانیایی برای آزادی ایران است. او این مقاله را درباره مواجه شدن رئیس جمهور آینده آمریکا با بزرگترین چالش سیاست خارجی بطور اختصاصی برای پلیتیکس هوم نوشته است.
یک معمای (مسئله) ایران در انتظار رئیس جمهور بعدی آمریکا است
درحالیکه میت رومنی و باراک اوباما برای دور جدید مناظره ریاست جمهوری در مقابل هم قرار می گیرند، جهان منتظرست نظرگاه این دو کاندید را درباره سیاست خارجی بداند و بخصوص اینکه با معمای ایران چگونه برخورد خواهند کرد.
چهار رئیس جمهور قبلی آمریکا ابزار متعدد را بکار گرفته اند تا تلاش کنند با رژیم ایران مراوده کنند (مماشات کنند) و آنرا متقاعد کنند به پای میز مذاکره بیاید.
حتی دولت بوش در 28 مورد جداگانه با رژیم ایران مذاکره کرد. معروف است که وینستون چرچیل یکبار گفت، ”استمالت جو کسی است که یک سوسمار را تغذیه میکند به این امید که او را آخر از همه بخورد.“ هریک از آن دولت ها در مورد معمای رژیم ایران، و برنامه اتمیش، به راه حل کوتاه مدت نگاه کرده اند.
اکنون زمان آنست خوراندن مشوق ها به رژیم ایران برای آمدن به پای میز مذاکره متوقف شود، و پاداش دادن به خصومتش با دادن فرصت پس از فرصت برای دست کشیدن از برنامه اتمیش خاتمه یابد. اکنون زمان فراخواندن به تغییر رژیم در ایران است، نه با اقدام نظامی یا دخالت خارجی، بلکه با موضع گیری قاطع در حمایت از مردم و مقاومت ایران.
خاورمیانه درحال عبور از یک تغییر مهم است؛ درحالیکه دیکتاتورها سقوط می کنند، یک واقعیت ژئو پلتیکی جدید در منطقه شکل خواهد گرفت، که در آن بسیاری ارزشهای خوش بین مانند دمکراسی و حقوق بشر رژیم های مستبد و بنیادگرا را جایگزین خواهد کرد. اگرچه ایران تلاش کرد قیام 2009 را با سرکوب و شکنجه نابود کند، آتش هنوز در درون مردم ایران می سوزد (شعله ور است)، چنانچه در اعتصاب ها و تظاهرات اخیر در بازار تهران مشهود بود. رژیم ایران برای سرکوب هرگونه مخالفت حکومت ترور و وحشتش را ادامه داده است، آزلر و اذیت و شکنجه سیستماتیک زندانیان سیاسی را ادامه می دهد.، و حال آنکه بیشتر از هرکشور دیگری در جهان زندانیان را اعدام می کند. این رژیم همچنین ترورش را به سوریه گسترش داده، دیکتاتوری اسد را تقویت می کند تا منافع خودش را حفظ کند، حال آنکه هزاران سوریه ای را که برای آزادی شان می جنگند قتل عام می کند.
جامعه جهانی باید در مورد رژیم ایران یکصدا و یک موضع عمل کند، دولت آن را منزوی کند و آرزوهای مشروع مردم ایران و مقاومت شان برای تغییر رژیم را برسمیت بشناسد.
نمایش مسخره مذاکرات و جلسات اتمی دیگر طالبی ندارد؛ ایران سالهاست تحت پوش مذاکرات و گفتگو برای خود زمان خریده است. رژیم نه تنها قطعنامه های شورای امنیت سازمان ملل را پیوسته نقض کرده، بلکه از سکوی بین المللیش استفاده کرده تا کینه و دشمنی، جدایی و اختلاف و درغ پخش کند. میل رژیم به توقف برنامه اتمیش به اندازه میلش به برگزاری انتخابات آزاد و عادل است. مردم ایران این ایده را که رژیم اصلاح پذیر یا قابل مذاکره است سالهاست رد کرده اند، با این وجود آنهاییکه در جامعه بین المللی تغذیه تمساح را ادامه می دهند، زمان کوتاه آرامش را به بهای هرج و مرج در آینده می خرند.
تحریمات اقتصادی علیه رژیم گامی در جهت درست بوده است، رژیم را در انزوا قرار می دهد، و همزمان توان رژیم برای استفاده از درآمد نفتی اش برای تهیه مخارج جنگش در سوریه را تضعیف می کند. اما تحریمات به خودی خود کافی نیست.
اگر و زمانیکه مردم ایران قیام کنند، باید یک حزب سیاسی باشد که آنها در پشتش متحد شوند، و اینکه جهان آنرا بعنوان صدای مردم ایران برسمیت شناسد. سازمان مجاهدین خلق ایران، (پی ام او آی/ام یی کی)، تنها سازمانی است که قادر به هدایت چنین جنبشی است. خانم مریم رجوی، رئیس جمهور برگزیده مقاومت ایران آشکارا گفته است که مقاومت ایران بدنبال حمایت نظامی، یا مالی نیست؛ درعوض خواهان پایان یافتن حتمی سیاست استمالت است که غرب سالهاست درگیر آن بوده است.
سازمان مجاهدین خلق ایران 30 سالست که با رژیم جنگیده است، 120000 عضوش را در جنگ علیه رژیم از دست داده است، با این وجود آنها همچنان در عهد شان به سرنگونی رژیم قاطعند و خواهان برقراری یک جمهوری دمکراتیک در ایران بر اساس جدایی دین از دولت است که از تسلیحات اتمی رهاست و با مذاهب مختلف، افکار و عقاید قومی و سیاسی بردبار است. مجاهدین خلق برپایه یک پیروزی حقوقی بزرگ بدنبال حذف نامگذاری شان از لیست تروریستی خارجی وزارتخارجه آمریکا، اکنون آماده اند فعالیتهایشان را گسترش دهند. این سازمان شبکه گسترده ای در داخل ایران دارد، با استفاده از آن برنامه اتمی ایران را در 2002 برای جهان افشا کرد، و سایتهای مخفی و اسرار اتمی را مستمرا و افشا می کند. کمی پیشتر اینماه، یک شرکت تجاری مرتبط با رژیم، مجاهدین خلق را مسئول هدایت تظاهرات در بازار تهران علیه رژیم دانست.
جدای از اینکه چه کسی در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا پیروز شود، یک چیز بابد روشن باشد، اکنون زمان آنست که سیاست استمالت پایان یابد و اکنون زمان آنست که مردم و مقاومت ایران برسمیت شناخته شوند. غرب سالهاست به نام ثبات و نظم دست مستبدان و ظالمان در خاورمیانه را فشرده است. سالهاست در کناری ایستاده و شاهد تظاهرات مردم در خیابانها بوده است بدون اینکه از آنها حمایتی بکند. مردم ایران و مقاومت شان آماده اند کاری را انجام دهند که جامعه بین المللی سالهاست توان انجامش را نداشته است: حل مسئله (معمای) ایران برای همیشه. سئوال اینست که غرب می خواهد کجا بایستد؟
دیوید ایمس، یک نماینده محافظه کار مجلس عوام برای حوزه ساوت اند وست، یک عضو برجسته کمیته پارلمانی بریتانیایی برای آزادی ایران است.