انجمن گوش و حلق و بینی هم به مدد خبرگزاری پاسداران شتافت

خبرگزاری حکومتی فارس روز 19 اسفند گفتگویی با بابک ساعدی «عضو انجمن گوش و حلق و بینی ایران» را درج کرده که در آن نامبرده به مردم و جوانان مشتاق چهارشنبه سوری هشدار داده است که اگر در مراسم چهارشنبه سوری شرکت کنند و ترقه در کنند, ممکن است گوش و حلق و بینی خود را از دست بدهند.
عنوان این گفتگو این است: «ناشنوایی‌های دائم ارمغان انفجارهای چهارشنبه آخر سال»
به نوشته فارس؛ این عضو انجمن گوش و حلق و بینی گفت: «در چهارشنبه پایان سال‌ افرادی به بیمارستان‌ها مراجعه می‌کنند که به علت صدای انفجارهای شدید دچار ناشنوایی‌های موقت یا دائم شده‌اند».

بخوانید و بخندید
بابک ساعدی در گفت‌وگو با فارس در خصوص آسیب‌های گوشی چهارشنبه‌ پایان سال اظهار داشت: وقتی صدا از حد مجازش افزایش می‌یابد به ویژه زمانی که انفجار ترقه به صورت ناگهانی است، صدمات زیادی را به گوش می‌رساند. علت آن این است که گوش تا یک حدی از شدت صوت می‌تواند کارکرد اصلی خو را به شکل سالم انجام دهد و وقتی از آن حد که حدود 70 دسی‌بل است افزایش می‌یابد، قطعاً آسیب می‌بیند.
وی افزود: آسیب‌های گوش به دو شکل است. یکی به صورت مزمن که دیر اتفاق می‌افتد و خطرش هم کمتر است و دیگری آسیب حاد است و از این جهت خطر بیشتری نسبت به نوع مزمن دارد که گوش در این حالت نمی‌تواند آمادگی لازم را به عنوان مکانیزم دفاعی در مقابل صدای ناگهانی داشته باشد.
ساعدی با بیان اینکه در چهارشنبه سوری‌ها افرادی به ناشنوایی‌های موقت یا دائم مبتلا می‌شوند، تصریح کرد: کاهش شنوایی می‌تواند به دو حالت موقت و دائم باشد. نوع موقت آن یعنی اینکه بیمار پس از شنیدن صدای انفجار دچار کاهش شنوایی شده، صداها را نمی‌شنوند و ممکن است این حالت پس از 12 تا 24 ساعت بهبود یابد. در این زمان توصیه می‌شود فرد استراحت کند و حتماً یک متخصص گوش شنوایی او را بررسی کند و سعی کند یک شنوایی‌سنجی انجام دهد تا نوع آسیب مشخص شود.
وی افزود: اگر این فرد احساس کرد که شنوایی‌اش کاهش یافته است اما بهبودی حاصل شده است باید بداند کاملاً مستعد کاهش شنوایی دائم است یعنی احتمالاً صدای انفجار بعدی ممکن است منجر به عدم شنوایی دائم فرد شود و این یک علامت هشدار‌دهنده است.
این متخصص گوش خاطرنشان کرد: برخی افراد دچار مشکلی می‌شوند که همان ابتدا که صدای انفجار به گوش آنها می‌رسد به طور دائم شنوایی خود را از دست می‌دهند که متأسفانه درمان خاصی هم برای آنها وجود ندارد. احساس کاهش شنوایی، احساس سر و صدا داخل گوش و سرگیجه از مهم‌ترین علائم هشداردهنده این حالت است که اگر فردی این علامت را در خود احساس کرد باید حتماً به متخصص گوش مراجعه کند.
وی افزود: علاوه بر آنها گوش میانی هم ممکن است از سر و صدا آسیب ببیند که این آسیب خود را به شکل پاره‌شدن پرده گوش نشان می‌دهد.