یک سخنگوی شرکت گفت: «ما در حال حاضر به ایران بنزین نمی فروشیم.» او از اظهار نظر درباره اینکه این به تحریم ایران ربط دارد اجتناب کرد.
اقدام شل هنگامی صورت میگیرد که چندین شرکت غربی تصمیم گرفته اند تجارت با ایران را متوقف کنند در حالی که فشارهای بین امللی به صنعت نفت و گاز بیشتر میشود. شرکتهای ویتول و گلن کر که به طور تاریخی تأمین کننده اصلی سوخت نفتی به ایران بوده اند اخیرا تصمیم گرفته اند که فروش بنزین به این کشور را متوقف کنند.
قطع فروش فراورده های نفتی توسط شل به رژیم ایران بازتاب گسترده ای در رسانه های جهان داشت.
رادیو صدای آمریکا گفت: شرکت نفت رویال داچ شل در هلند می گوید دیگر بنزین به ایران نمی فروشد.
شرکت این تصمیم را روز چهارشنبه اعلام کرد و به شمار رو به گسترش شرکت های نفتی که فروش بنزین به جمهوری اسلامی را متوقف کرده اند پیوست.
گلنکور در سوئد، و ویتول در ژنو، از جمله دیگر شرکت های بزرگ غربی هستند که فروش سوخت به تهران را متوقف ساخته اند. مدیران و دلالان می گویند شرکت ها به دلایل سیاسی از ایران فاصله می گیرند.
فیلیپ کراولی سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا می گوید دولت سعی کرده است شرکت هایی را که در بخش های انرژی و مالی فعالیت دارند آگاه سازد که معامله با ایران پیچیدگی هایی دارد. او گفت دولت اوباما امیدوار است شرکت های خصوصی از کوشش هایی که جهت فراهم آوردن آنچه سخنگو آنرا یک «فرمول سیاسی درست» برای متقاعد ساختن ایران به مهار فعالیت های اتمی اش نامید، حمایت کنند.
قانون گذاران آمریکا سرگرم تدوین قانونی هستند که از تحریم های یک جانبه بر شرکت هایی که معاملات نفتی با ایران انجام می دهند حمایت می کند. قانون گذاران امیدوار هستند تحریم ها ایران را به متوقف ساختن برنامه اتمی اش ترغیب کند.
ایران یکی از بزرگترین صادر کنندگان نفت در جهان است، با این حال برای حدود ۵۰ درصد از فرآورده های پالایش شده مورد نیاز خود به واردات از خارج متکی است. این وابستگی بیشتر از ده ها سال تحریم که از افرایش ظرفیت پالایش نفت در داخل جلوگیری کرده است، ناشی می شود.
ایران هر سال میلیاردها دلار برای واردات نفت و پرداخت یارانه سوخت به مردم خرج می کند.
پیشتر، در این هفته، قانون گذاران ایران طرح های احمدی نژاد را برای قطع یارانه های انرژی و غذا با تصویب فقط نیمی از صرفه جویی هایی که دولت او درخواست کرده بود، رد کردند.
رسانه های ایران روز سه شنبه گزارش دادند احمدی نژاد خواستار کاهش ۴۰ میلیارد دلار در یارانه ها شده بود، اما قانون گذاران، که می ترسیدند چنین کاهشی موجب تورم شود، فقط با ۲۰ میلیارد دلار صرفه جویی موافقت کردند.