آلودگی هوای تهران برابر است با میزان فلزات سنگین آزاد شده در هوا پس از بمباران

تازه ترین گزارشها درباره آلودگی هوای تهران حاکی از بالا  رفتن شمار قربانیان آلودگی هواست.

از جمله عوارض این آلودگی افزایش 30 درصدی تولد نوزادان معلول، افزایش سقط جنین و اختلال های ژنتیکی است.

روزنامه حمایت(23 دی) اظهارنظر چند پزشک را منعکس کرده که میگویند: «قدرت چسبندگی مونوکسیدکربن به گلبول‌های سرخ 200 برابر اکسیژن است و در هوای سالم 6 ساعت طول می‌کشد، خون پاک شود و با کپسول اکسیژن خالص 30 ‌دقیقه طول می‌کشد تا مونوکسیدکربن از خون خارج شود. غیر از مونوکسیدکربن و دی‌اکسید نیتروژن، سرب نیز در هوا وجود دارد. سرب با غلظت 60 میکروگرم در دسی‌لیتر پلاسما سبب افزایش ورم مغزی می‌شود که علایم آن باعث سردردو کاهش دید شده و حاصل مسمومیت مزمن آن کم‌خونی، افسردگی و کند ذهنی و کم حافظگی را بدنبال دارد.» …
بمباران هوایی تهران
«دکتر سعید دستگیری در مورد تاثیر آلودگی هوا بر تولد نوزادان معلول می گوید: بررسی ها نشان می دهد که میزان آلودگی هوای تهران از نظر فلزات سنگین، همچون میزان بمباران ها ست و غلظت فلزات سنگین در هوای پایتخت با میزان فلزات سنگین آزاد شده در هوا پس از بمباران برابری می کند.وی ادامه می دهد: فاکتورهای مختلفی در بروز اختلال های کروموزومی و بیماری ها و معلولیت های مادرزادی دخیل است که از آن جمله می توان به عوامل محیطی اشاره کرد و آلودگی هوا و پارازیت ها و امواج و اشعه ها نیز در این گروه قرار می گیرند.
آلودگی هوا ، افزایش اختلالات ژنتیکی
این استاد دانشگاه می گوید: آمارها نشانگر این مسئله هستند که مواجه با آلاینده های موجود در هوا همچون سرب و آرسنیک و دیگر فلزات سنگین و نیز در معرض اشعه و پارازیت قرار گرفتن تا 30برابر خطر تولد نوزاد معلول و عقب مانده ذهنی را افزایش می دهد و این زنگ خطری است برای شهروندان پایتخت که هر روزه در معرض این آلودگی های محیطی قرار دارند. …. این متخصص بیماری های مادرزادی می افزاید: آلودگی هوا در مادران باردار منجر به سرطان و در جنین منجر به نقص های مادرزادی و اختلال های ژنتیکی می‌شود و از این رو بحث پیشگیری بسیار حایز اهمیت است».
افزایش 24 درصدی اختلال های کروموزومی نوزادان
به گفته این پزشک به طور معمول از هر یکهزار تولد، دو نوزاد در ایران مبتلا به اختلال های کروموزومی هستند که با افزایش آلودگی هوا این میزان به 24 درصد افزایش می یابد. در واقع می توان گفت آمار تولد نوزادان با نقص ژنتیکی با پدر و مادر کاملا سالم افزایش یافته است که منشا همه این ها آلودگی هواست.
این محقق اپیدمیولوژی خاطرنشان کرد: در تحقیقی که به تازگی انجام داده ایم آمارهایی به دست آمده که حاکی از این است که در کشور یک مورد از هر سه مورد اختلال های ژنتیکی مادرزادی ناشی از آلودگی هوا و پارازیت های موجود است و همچنین این آلودگی های محیطی تا 30 درصد خطر سقط جنین را در کشور افزایش داده است».