اعتراف به کاهش 55 درصدی ارزش پول در نظام آخوندی

احمد توکلی نماینده مجلس ارتجاع در جلسه  امروزمجلس به بررسی التهاب بازار ارز کشور از آبان سال گذشته تا 8 مهر سال جاری پرداخت.

وی گفت: «در یک دوره دو ماهه آذر و دی سال گذشته ارزش پول ملی 55درصد کاهش یافت و به‌طور کلی طی 10 ماه از ابتدای آذر سال گذشته تا 8 مهر سال جاری ارزش پول ملی 113درصد کاهش یافت.
به گزارش رسانه های حکومتی 28 دی 1391، وی با بیان این مطلب که وجود نوسان در بازار به مراتب از افزایش قیمت بدتر است، خاطرنشان کرد: «در دوره یک ماهه از 8 شهریور تا 8 مهرماه سال جاری صعودی بودن نرخ ارز کاملاً آشکار بود، به‌طوری که 8 مهرماه به 2850تومان و در مهر به 3500 تومان رسید.»
به گفته توکلی در صورت افزایش تدریجی نرخ ارز، آثار تغییرات پولی در اقتصاد واقعی به مراتب کم‌تر می‌شود.
وی ضمن اشاره به این‌که ارزش پول ملی در پایان دوره مورد بررسی تا 87درصد تضعیف شد، افزود: «این وضعیت نااطمینانی و ریسک را بالا برده، به سرمایه‌گذاری آسیب‌زده و سفته‌بازی را افزایش می‌دهد و به‌طور کلی تقاضای ارز برای فرار سرمایه بیش‌تر می‌شود.»
وی در ادامه، اثر رانتی نوسانات نرخ ارز را مورد توجه قرار داد و گفت: «در دوره مورد بررسی 27میلیون دلار ارز به نرخ مرجع فروخته شد که این میزان ارز، رانتی در حدود 16 هزار میلیارد تومان فراهم کرده است.»
وی  در توضیح علل و عوامل وضعیت فعلی به بیان چند واقعیت پرداخت و گفت: «حدود 80 درصد از درآمد صادراتی کشور از نفت بوده که آن هم در مالکیت دولت است. بنا‌بر‌این دولت بزرگ‌ترین عرضه‌کننده و مصرف‌کننده ارز در کشور است، پس ایجاد بورس ارز، ادعایی بی‌پایه است.»
توکلی در خصوص میزان درآمد ارزی کشور نیز گفت: «در سال 89 درآمد ارزی کشور 3/ 109 میلیارد دلار و در سال 90 نیز بیش از 100 میلیارد دلار بوده است.»
به گفته این نماینده مجلس ارتجاع میزان واردات نیز در سال 89، 64.5  میلیارد دلار و در سال 90، 44.76 میلیارد دلار بود که از نظر ارزشی 4درصد کاهش یافت.»