بیانیه کمیته بین المللی در جستجوی عدالت حمایت از قیام مردم عراق و محکومیت سیاست سرکوب و تبعیض و ابراز انزجار از جانبداری کوبلر از حکومت مالکی

کمیته بین المللی در جستجوی عدالت، که بیش از 4000 پارلمانتر را در اروپا و آمریکای شمالی در برمی گیرد، نگرانی عمیق خود را از اقدامات سرکوبگرانه دولت عراق و نخست وزیر مالکی، و همبستگی  خود را با قیام مردم عراق که روز  جمعه 18 ژانوبه اوج تازه یی گرفت ابراز میکند.
اقدامات سرکوبگرانه حکومت مالکی برای جلوگیری از تشکیل تظاهرات، به ویژه در بغداد و  نینوی و دیالی باعث نگرانی شدید ماست.
ما از شمار اعدامها در عراق که بنا به گزارشهای ملل متحد درسال 2012 بیش از دو برابرسال 2011 و 6 برابرسال 2010 بود و از شکنجه و بد رفتاری با زندانیان سیاسی بخصوص موارد تجاوز و  به قتل رساندن زندانیان در زیر شکنجه که توسط سازمانهای مستقل مدافع حقوق بشر مورد تایید قرار گرفته است، بسیار وحشت زده هستیم.
رئیس کمیسیون حقوق بشر پارلمان عراق روز 14 ژانویه اعلام کرد پرونده 34 زندانی  را که طی چهار ماه در زندان فوت کرده اند به ملل متحد ارائه کرده است.
پارلمان اروپا در قطعنامه مصوب 17 ژانویه 2012 خود از  شکنندگی وضعیت سیاسی، اجرانشدن توافقات اربیل، افزایش اعدامها و اعمال سیاستهای  تبعیض مذهبی و فرقه گرایی درعراق ابراز نگرانی کرد.
معاون نوری مالکی در 16 ژانویه 2012 اعتراف کرد که  حدود 6500 زندانی به خاطر تروریسم محکوم شده اند، حدود 6000 نفر به همین اتهام بدون محاکمه در زندان هستند و 15هزار 800 زندانی بدلایل دیگر محکوم شده اند.
اعتقاد عمومی وجود دارد که ارقام واقعی در مورد زندانیان بسیار بیشتر است.
هر چند استانهای سنی نشین عراق از فشار و سرکوب و تبعیض گسترده رنج می برند، اما گزارشهای موثق نشان میدهد که شیعیان مخالف و دموکرات و بخصوص آن دسته از شیعیان که با مداخلات رژیم ایران مخالف هستند، تحت سرکوب شدیدی قرار دارند. حضور نمایندگان جوامع شیعه که از استانهای جنوبی که برای همبستگی با متحصننان به استانهای غربی و شمالی عراق میروند، این حقیقت را بخوبی برجسته میکند.
مالکی همچنین منشا ایجاد تنش و بحران با دولت و مردم اقلیم کردستان عراق است.
حکومت مالکی مسبب اصلی فرقه گرایی و عامل اجرای منویات دیکتاتوری دینی حاکم بر ایران است.
سکوت آمریکا در مقابل نقض عهدهای متعدد مالکی، عملا راه را برای تمرکز قدرت هموار کرده است.
حمایت مالکی از بشار اسد و تبدیل عراق به کریدوری برای رساندن کمکهای رژیم ایران به سوریه و بدرفتاری با ساکنان اشرف که افراد حفاظت شده تحت کنوانسیون چهارم ژنو و پناهندگان سیاسی هستند، نمونه کارکردهای مالکی است.
در حملات نیروهای عراقی به اشرف 50 تن از ساکنان اشرف کشته و 1130 تن از مجروح شده اند.
آنها بزور از خانه 26 ساله شان به محلی برده شده اند که گروه کار بازداشتهای خودسرانه ملل متحد آنرا زندان توصیف میکند. حق مالکیت آنها سلب شده و دولت عراق در صدد سرقت حاصل کار 26 ساله آنهاست

بیانیه کمیته بین المللی درجستجوی عدالت می افزاید :
بیماری جلال طالبانی رئیس جمهور عراق و اقدامات توطئه گرانه مالکی علیه نایب اول او دکتر طارق الهاشمی و محکوم کردن غیابی او به اعدام، راه را برای تشدید رفتار توتالیتاریستی مالکی و قبضه کردن همه اهرمهای قدرت توسط مالکی هموار کرده است.
برای هموار کردن راه یک رون صلح آمیز، دکتر طارق الهاشمی باید مسئولیتهای ریاست جمهوری را بر عهده بگیرد.
استعفای دولت کنونی و تشکیل یک دولت موقت اجرایی برای برگزاری یک انتخابات زودرس یک راه حل منطقی است. مالکی نمی تواند برگزار کنندة یک انتخابات آزاد و عادلانه باشند.
در این شرایط متاسفانه مارتین کوبلر نماینده سازمان ملل درعراق تماما در طرف مالکی است. پیش از این ما فکر میکردیم که او در موضوع اشرف بیطرف نیست، اما واقعیت امر بسیار تاسف بار تر است.
او شخصا علیه شعارهای تظاهرات مردم عراق موضع گیری کرد و گفت برخی از شعارها برخلاف قانون اساسی عراق است. او در سخنانش در مراسم دولتی به مناسبت ده دسامبر  به تأیید سیاستهای مالکی در  نقض حقوق بشر مردم عراق پرداخت.
دکتراحمد العلوانی رئیس کمسیون اقتصاد پارلمان عراق در 14ژانویه2013 گفت مارتین کوبلر روابط مشکوکی با کشورهای منطقه و احزاب مورد نظرآنها دارد واصلا بیطرف نیست.  
همزمان دکترسلیم الجبوری رئیس کمسیون حقوق بشر پارلمان عراق نیز درمصاحبه با تلویزیون الجزیره نسبت به نقش مشکوک یونامی به ریاست کوبلر در پیشبرد سیاستهای ظالمانه درعراق ابراز نگرانی کرد.
نمایندگان قانونی، ساکنان اشرف درگزارش خود از سفر به عراق در ژانویه 2013 نوشته اند: یونامی به این نتیجه رسیده که تحولات آینده عراق بستگی به بقای دولت فعلی نوری مالکی دارد و برای یونامی تقویت مالکی تنها آلترناتیو برای ممانعت از سقوط عراق به جنگ داخلی است.  اما برخلاف ارزیابی یونامی، بسیاری از ناظران فکر میکنند مالکی خودش مشکل است و نه راه حل.  
کمیته بین المللی درجستجوی عدالت از نماینده عالی اتحادیه اروپا و وزرای خارجه کشورهای عضو و دیگر کشورهای غربی میخواهد در مقابل دیکتاتوری نوخاسته در عراق، به روشنی از خواستهای مردم عراق حمایت کنند.
همچنین از دبیرکل و شورای امنیت ملل متحد میخواهد، نماینده بیطرفی  را در عراق تعیین کنند که بتواند به روند دمکراسی درعراق کمک کند، نه اینکه در طرف دیکتاتوری در این کشور باشد.

آلخو ویدال کواداراس نایب رییس پارلمان اروپا و رییس کمیته بین المللی در جستجوی عدالت