تحصن ها و تظاهرات مردم عراق علیه حکومت مالکی در استان های مختلف این کشور ادامه دارد.

درتظاهرات الانبار امروز هیأت ها و نمایندگانی از عشایر و شیعیان استان های جنوب عراق و هم چنین نمایندگانی از استان نینوا شرکت کردند.

آنها با حضور خود دراین تظاهرات سیاست های فرقه گرایانه حکومت مالکی را محکوم کردند.
به گزارش الشرقیه نمایندگان شیوخ استان ناصریه در سخنرانی های خود در تظاهرات رمادی بر همبستگی شیعیان و استانهای جنوبی با تظاهرکنندگان سنی تا کید کردند و اعلام کردند:  
ما از خواست های تظاهرکنندگان الانبار ودیگر استان ها حمایت می کنیم و آنها را برادران خود می دانیم.
الشرقیه گفت: نمایندگانی از استان نینوا که مرکز آن موصل نیز صحنه تظاهرات گسترده است، در تظاهرات مردم الانبار شرکت کردند و با تظاهرکنندگان ابراز همبستگی کردند.
تلویزیون بغداد: شیخ خمیس ابو ریشه ازسازمان دهندگان تحصن انبار اعلام کرد: ما به سرنگونی مالکی روی خواهیم آورد.
تلویزیون بغداد در این باره گفت؛ شیخ خمیس ابو ریشه، یکی از سازمان دهندگان تحصن الانبار اعلام کرد:
ما تا به خواسته هایمان دست پیدا نکنیم عقب نشینی نخواهیم کرد.
اگر به خواسته هایمان پاسخ داده نشود، ما به سرنگونی شخص مالکی روی خواهیم آورد …».
یکی از تظاهرکنندگان در میدان احرار موصل در اعتراض به ستم مالکی دست به خودسوزی زد.
تلویزیون الشرقیه با اعلام این خبر گفت: بعد از اقدام به خودسوزی این فرد که طلال علی عباس نام دارد؛  
تظاهرکنندگان در صحنه،  اقدام به خاموش کردن آتش کردند و با انتقال طلال به نزدیک ترین مرکز پزشکی، باعث نجات جانش شدند.
تلویزیون الشرقیه  با طلال علی عباس تظاهرکننده ای که دست به خودسوزی زد، گفتگو کرد.
کمیته 5 جانبه تشکیل شده از فراکسیون های سیاسی و پارلمانی عراق برای تأمین خواست های تظاهرکنندگان، بدون اینکه به نتایج ملموسی دست پیدا کنند خاتمه پیدا کرد.
الشرقیه گزارش داد: بعد از جلسه، صالح المطلک گفت ما به این کمیته 5 جانبه بیش از آنچه که نیاز بوده فرصت دادیم ولی احساس نمیکنیم یک اراده واقعی برای پاسخ دادن به خواستهای تظاهرکنندگان و لیست العراقیه وجود داشته باشد.
الشرقیه افزود : منابعی در لیست العراقیه گفتند ائتلاف العراقیه تصمیم گرفته است در جلسه گسترده فراکسیون های سیاسی که اتحادملی به آن دعوت کرده شرکت نکند.
منابع گفتند عدم رسیدن به یک توافق در جلسه 5 جانبه، موجب آن شده  است که العراقیه رفتن به جلسه بزرگتر که هیچ زمینه قابل اتکایی برای حل بحران خطرناک جاری در کشور در آن نیست را  بی فایده بدارند.
گزارشها هم چنین حاکیست که العراقیه خروج کامل از دولت و پارلمان را تحت بررسی دارد.

اسامه النجیفی رئیس پارلمان عراق اعلام کرد: بعداز این دیگر سکوت جایز نیست، کشور در برابر خطرناکترین چالش قرارگرفته و توقف نزدن به سیاستی که مالکی در پیش گرفته، موجب دیکتاتوری می‌شود که پیامدهای خطرناکی به دنبال دارد.
به گزارش تلویزیون التغییر؛ اسامه النجیفی گفت: باید التزام به قانون اساسی و به دمکراسی، به انتقال حاکمیت، به حمایت ازمظلوم، به تحقیق در مورد زندانها، به عدم وارد شدن ارتش در سیاست  وجود داشته باشد زیرا همه این موارد کشور را تهدید میکند و باید در مقابل آن و جلوگیری از انحراف محکم بایستیم.  از این پس دیگر سکوت جایز نیست، کشور در برابر خطرناکترین چالش قرارگرفته است…
نجیفی گفت: من به تظاهرکنندگان درود میفرستم و دستشان را میفشارم و به آنها میگویم به خواسته های برحق خودتان چنگ بزنید…حرف مردم آینده کشور را تعیین میکند و دولت هم باید که بپذیرد و هر خواسته ای که قانونی است را اجرا کند


خبرگزاری المدی پرس گزارش داد: تظاهرکنندگان روز جمعه دیالی خواستار ”سرنگونی مالکی شدند“و همزمان تاکید کردند که جمعه آینده ”جمعه تحصن نا محدود“ خواهد بود و از موضع مرجعیت در نجف مبنی بر ”عدم استقبال “ از هیئتی که مالکی فرستاده بود تقدیر کردند.
این خبرگزاری در رابطه با بی رونقی تظاهرات دولتی مالکی دربغداد نوشت: در نقطه مقابل تظاهرات الانبار و صلاح الدین و نینوا، تظاهرات میدان تحریر بغداد اصلاً پایگاه مردمی قوی از همسایگان میدان ندارد..
خبرگزاری  المدی پرس در گزارش دیگری نوشت: یک مسئول آگاه بلندپایة شیعه فاش کرد، رئیس حکومت عراق، نوری مالکی، دچار مشکل پزشکی شده و به دنبال آن به بیمارستان رفت و این پس از ابلاغ پاسخ شدید مرجعیت عالی دینی در نجف علیه سیاستهای وی بود که به تغییر خط حکومت در کشور، چراغ سبز داد.
این خبرگزاری افزود: این واقعه  در حالی که برهمه معلوم است که مالکی به علت خشم تهران و واشینگتن نسبت به رفتارش، تنها مانده، اما رهبران تظاهرات در الانبار، از موضع مرجعیت استقبال کرده اند و  درباره دعوت های صورت گرفته از خودشان برای زیارت از نجف صحبت می کنند.  
این منبع در سخنانی به روزنامة المدی گفت “رئیس حکومت، نوری مالکی سه روز پیش به بیمارستان منتقل گردید و این به دنبال نقل قول نکات و رهنمودهای مرجعیت به او، از طریق فرستاده های خودش، حسین شهرستانی و عبد الحلیم الزهیری بود.“ این منبع روشن ساخت که “شهرستانی و زهیری از آن چه که  از مرجعیت در آنجا به آنها گفته بود، ترسان بازگشتند.“
خبرگزاری المدی افزود : منابع بلندپایة ائتلاف ملی، روز یکشنبه 13ژانویه فاش کردند که مرجعیت دینی نجف، به دعوت های رئیس حکومت نوری مالکی و ائتلاف نمایندگان وی، پاسخ شدید داده و انحلال پارلمان را خط سرخ به حساب آورده  و تأکید کرده است ، این پاسخ به  معاون نخست وزیر، حسین شهرستانی و مشاور مذهبی وی عبد الحلیم الزهیری که دو روز پیش با هلیکوپتر مخصوص جهت تلاش برای ملاقات با مرجعیت دینی و مشورت با وی دربارة انحلال پارلمان به نجف سفر کرده بودند، ابلاغ شد.
در ادامه این گزارش آمده است : متعاقبا نوری مالکی، از روز دوشنبه 14ژانویه از چشم رسانه ها مخفی شد. منابع بلندپایه در کابینه نیز یادآور شدند، مالکی به علت بیماری در جلسه یی که روز سه شنبه 15ژانویه برگزار شد، حضور نداشت و آن جلسه را معاون وی حسین شهرستانی مدیریت کرد. وی، اکنون نقش بزرگترین مذاکره کنندة حکومت با تظاهرکنندگان را دارد. بیماری مالکی، با تعطیل شدن سایت وی، به منظور سرویس همزمان بوده است.
المدی به نقل از منبع خود می افزاید:  “مرجعیت نسبت به پیآمد انشعاب در ارتش عراق، به مالکی هشدار داد و تاکید کرده است  اگر هر گونه جنگ داخلی شروع شود، افسران ارتش، از آلوده شدن به همراه فرماندة کل، میترسند.“
منبع  ادامه داد و گفت، “واشنگتن و تهران هم، از رفتار مالکی و تکروی وی در قدرت، خشمگین هستند.“ او توضیح داد، رژیم ایران که درگیری هایش از ساحل مدیترانه تا آفریقای میانه گسترش یافته، فکرمی کند که  مالکی عراق را تبدیل به یک بار اضافی کردهاست.“
قاضی منیر حداد معاون دادگاه استیناف جزائی در عراق به رئیس شورای عالی قضایی عراق مدحت محمود هشدار داد چنانچه قضاییه عراق در مقابل جنایات در زندان ها کاری نکند، دادگاه های بین المللی دخالت می کنند.
تلویزیون الشرقیه با اعلام این خبر گفت: منیر حداد در یک گفتگوی مطبوعاتی در لندن گفت در رابطه با برخی از این جنایات، مدارک و اسنادی در دست دارد و جنایات در زندانهای عراق را ضدبشری خواند و گفت قانون بین المللی آنرا تحت پیگرد قرار میدهد چرا که زندانیان در معرض انواع  بدترین شکنجه ها و اذیت و آزار و قتل قرار دارند.
قاضی منیر حدا‌د تصریح کرد:  برخی افسران وزارت کشور هستند که زندانیان را به زور و تهدید به تجاوز به ناموسشان وادار به اعتراف به جنایاتی میکنند که مرتکب نشده اند، برخی از این افسران افراد و خبرچین هایی دارند تا اگر باکسی اختلاف داشتند از این نفرات استفاده کنند یا برخی تصفیه حسابها را از طریق وادار کردن زندانیان به اعتراف شرکت در جنایت انجام میدهند، و متاسفانه قضاییه عراق هم به این اعتراف ها که اکثر آنان با اکراه گرفته شده اعتماد می‌کند و همین امر هم موجب شده، بیشتر زندانیان بیگناه در زندان باشند ولی مجرمان حقیقی در خارج از زندان، می‌کشند و منفجر می‌کنند وهیچ مانعی هم جلودار آنها نیست».