افزایش 35 برابری شاخص هزینه های غذایی / حذف گوشت از سبد مصرفی خانواده ها

«در حال حاضر خانواده های ایرانی با افزایش های متناوب موادغذایی شامل لبنیات، پروتئین، سبزیجات، میوه، برنج، گوشت و مرغ مواجه هستند.

این افزایش ها همه خانواده های ایرانی را تحت الشعاع خود قرار داده اما فشار سنگین آن بیشتر بر دوش فقراست. براساس بررسی های صورت گرفته امسال شاخص هزینه های غذایی در سبد مصرفی خانواده 35 برابر شده است و این نشان می دهد تورم موجود در موادغذایی از تورم کل در جامعه بیشتر است».(تارنمای اقتصادی ایران، 3 بهمن 91)
این بررسی بر اساس گزارش بانک مرکزی نشان میدهد:« نان بعنوان خوراک اصلی مردم، افزایش قیمت زیادی داشته است. برآورد های اولیه نشان می دهد در پی افزایش قیمت مواد پروتئینی گوشت قرمز از سبد مصرفی برخی حذف یا کاهش یافته است. مردم در ابتدا به پروتئین های گیاهی نظیر سویا روی آورده بودند افزایش قیمت سویا هم مصرف این پروتئین را کاهش داد.
وضعیت لبنیات نیز در سبد هزینه های خانوار دچار مشکل شده و خانوار های کم درآمد کمتر می توانند شیر مصرف کنند، هم اکنون شیر طی یک سال گذشته 60 درصد افزایش داشته و ماست، دوغ و پنیر هم به همین شکل افزایش داشته است.

این اثرات افزایش قیمت خود را در کالا ها به خصوص در سبزیجات و صیفی جات بیش از پیش نشان داده است. مثلا ما شاهد این هستیم که گوجه فرنگی قیمت بالایی دارد.. این مساله در نوع خود تبعات دارد که منجر به افزایش قیمت ها می شود و خانواده هایی که توان پرداخت این افزایش قیمت ها را ندارند مجبور به کاهش یا حذف مواد از سبد مصرفی خود می شوند. این اتفاق هم اکنون در لبنیات، سبزیجات، پروتئین و ریزمغذی ها افتاده است و خانواده های کم درآمد و در استان های محروم بیش از دیگران تحت فشار معضلات ناشی از این موضوع هستند.…
نگاهی به آمار قیمت کالاهای اساسی و مواد غذایی طبق آمار بانک مرکزی در تهران نشان می دهد، طی یک سال گذشته قیمت 23 کالای اساسی و مواد غذایی از 8.1 تا 95.9 درصد گران تر شده است.