محکومیت حمله به کمپ لیبرتی توسط وزیر امور خارجه نروژ

اسپن بارت عیده وزیرامورخارجه از حزب کارگر حمله  به کمپ لیبرتی در عراق را محکوم می‌کند.نروژ حمله به ایرانیان تبعیدی در عراق را محکوم می‌کند

به گزارش سازمان ملل و کارمندان عراقی، در حمله به یک اردوگاه در عراق که اپوزیسیون کشور همسایه ایران را در خود جای داده است، چندین تن کشته شدند. نروژ این حمله را محکوم می‌کند.  
قبل از ساعت 6 صبح روز شنبه، اردوگاه لیبرتی که حدود 3000تن از مخالفان رژیم ایران در آن به‌سر می‌برند، مورد هدف موشک و خمپاره قرار گرفت.
Eliana Nabaa   سخنگوی زن سازمان ملل در عراق اطلاع می‌دهد که این حمله موجب " کشته شدن و مجروح گردیدن عده‌یی از ساکنان در کمپ" شده است. او اضافه می‌کند که:" یک تعداد پلیس عراقی نیز مجروح شده‌اند. ما آمار دقیق در دست نداریم".
مشخص نیست که چه کسی پشت این حمله است، و سازمان ملل خواستار آن است که این واقعه مورد تحقیق و بررسی قرار گیرد.
یکی از کارمندان وزارت کشور عراق تخمین می‌زند که 5تن کشته و حدود 40تن مجروح شده باشند.

ساکنان اردوگاه لیبرتی که اکثراً به مجاهدین خلق تعلق دارند، گروهی هستند که تا به تازگی در لیست تروریستی ایالات متحده آمریکا بودند اما حالا از آن حذف شده‌اند. عراق و ایران مجاهدین خلق را هم‌چنان یک گروه تروریستی قلمداد می‌کنند.
تظاهرات در اسلو
اسپن بارت عیده وزیرامورخارجه   از حزب کارگر حمله در عراق را محکوم می‌کند. – مهم است که مقامات عراقی امنیت در اردوگاه را فراهم کنند.
او در بیانیه مطبوعاتی روز شنبه می‌گوید که مقامات باید هم‌چنین این حمله را مورد تحقیق و بررسی قرار داده و عاملان آن را محاکمه کند.
مجاهدین خلق اعلام کرده‌اند که 6تن در این حمله کشته شده‌اند. این گروه ضمنا می‌گوید که 35 نقطه در داخل این اردوگاه مورد اصابت موشک و خمپاره واقع شده، امری که با آن‌چه مقامات عراقی اعلام نموده‌اند همخوانی دارد.
انجمن زندانیان سیاسی برای ایران آزاد IPFFI   و انجمن خانواده و دوستان مجاهدین در شهر اشرف روز شنبه   تظاهراتی را خارج سفارت ایران در اسلو برگزار کردند. این تظاهرات در رابطه با سی وچهارمین سال سرنگونی شاه ایران در 1979 و هم‌چنین در رابطه با حمله روز شنبه برگزار شد.  
اردوگاه را نقل‌وانتقال داد  
مجاهدین خلق در دهه 1960 به‌عنوان اپوزیسیون حکومت شاه تأسیس شد. این گروه در انقلاب علیه شاه شرکت جست، اما بعداً به حکومت مذهبی که بعد از 1979 در تهران شکل گرفت، پشت نمود.
درماه سپتامبر، مقامات عراقی اکثر مخالفان رژیم ایران را از اردوگاه اشرف جائیکه آنان دهها سال در آن‌جا به‌سر برده بودند، نقل‌وانتقال دادند.   این اردوگاه نیز تقریباً در بیرون بغداد قرار دارد.
کمیساریای عالی پناهنده گان سازمان ملل UNHCR   روی استاتوی ساکنان کمپ لیبرتی   با هدف احتمالی انتقال به کشور ثالث کار می‌کند. نروژ از اینکار کمیسیاریای عالی پناهنده گان سازمان ملل حمایت می‌کند و بارها بر روی مسئولیت مقامات عراقی در رابطه با حقوق و امنیت ساکنان تأکید کرده است.
اردوگاه اشرف به ابتکار صدام حسین در طی دوران جنگ علیه ایران در دهه 1980 تأسیس شد. بعد از سقوط دیکتاتور، این ایرانیان تبعیدی مورد بیرحمی مقامات در عراق قرار گرفتند.

سایت رادیو تلویزیون دولتی نروژ ـ ان آر کا 21/11/91