در گزارشی که این روزنامه به چاپ رسانده سخن از فرار ,, بیش از هزاران جوان ایرانی برای ادامه ی تحصیل به خارج ,, فقط طی هشتاد روز اول سال 91 آمده است. میانگین سنی این جوانان عمدتا 22 ساله گزارش شده که نمایانگر ابعاد گسترده ی نارضایتی عموم , بویژه در بین جوانان و نوجوانان از وضعیت موجود می باشد. براساس گزارش صندوق بین المللی پول سالانه بین 150 تا 180 هزار ایرانی تحصیل کرده برای خروج از ایران اقدام می کنند.
به گزارش خبرگزاری حکومتی بهار نیوز طی سال های 2010 الی 2011 میلادی بیش از پنج هزار و 626 جوان ایرانی ترک وطن کرده و اکنون در دانشگاههای آمریکا مشغول تحصیل می باشند که این رقم نسبت به مشابه آن در سال گذشته , 19 درصد افزایش را ثبت میکند.
مجلس آخوندی نیز اخیرا گزارشی در رابطه با فرار مغزها انتشار داد که بر اساس آن 60 هزار تحصیل کرده تا سال 89 ایران را ترک کرده اند. بخش بزرگی از این افراد را نخبگان علمی و فارغ التحصیلان برتر دانشگاه های کشور تشکیل داده اند. بر اساس این آمار 25 درصد از مهاجران تحصیل کرده در کشورهای توسعه یافته و قریب 40 درصد از آنان را خانم ها تشکیل می دهند.
یکی از اعضاء هیات علمی پژوهشگاه علوم انسانی در مصاحبه ئی با روزنامه حکومتی شرق علت فرار مغزها , بویژه زنان تحصیل کرده را اعمال قوانین سرکوبگرانه و تبعیض آمیز حکومت یاد کرده و از جمله می گوید: ,, دکتر بروجردی دومین عامل مهاجرت دختران را محدودیت آموزش در ایران بر شمرد و بیان کرد: در یک دوره زمانی نسبت ورود دختران به دانشگاهها به ۶۷درصد رسید و نگرانیهایی را برای دولتمردان به وجود آورد که باعث شد بدون در نظر گرفتن تبعات روانی و اجتماعی دست به محدود کردن ورود دختران به دانشگاهها بزنند ,,.