گروه دوستان ایران آزاد در پارلمان اروپا، که از حمایت فعال بیش از 200 تن از نمایندگان پارلمان اروپا از گروه های مختلف سیاسی برخوردار است، روز چهارشنبه 2 اسفند1391، طی یک کنفرانس مطبوعاتی فوری، حمله موشکی اخیرعلیه مخالفان ایرانی در کمپ لیبرتی در عراق را محکوم نمود. این کمپ که محل زندگی 3100 پناهجو و پناهنده میباشد با 40 موشک در 9 فوریه مورد هدف قرار گرفت که منجر به کشته شدن 7 نفر از جمله یک زن و مجروح شدن بیش از 100 نفر دیگر گردید که حال بسیاری از آنها وخیم است.
استرون استیونسون نماینده پارلمان اروپا که رئیس گروه دوستان ایران آزاد و رئیس هیات پارلمان اروپا برای رابطه با عراق می باشد گفت: "اطلاعاتی موثقی وجود دارد که نشان میدهد حمله تبهکارانه بر علیه این پناهندگان بی دفاع توسط نیروی تروریستی قدس رژیم ایران همراه با کمک و هماهنگی دولت عراق انجام پذیرفته است. کمپ لیبرتی در یک منطقه نظامی واقع شده است و برای رسیدن به آن باید از 7 نقطه چک و بازرسی عبور نمود. این حمله به خوبی سازمان دهی شده بود و برای موفقیت نیاز به همکاری دولت عراق را داشته است. عراق به طور رسمی اعلام کرد که نمی تواند امنیت لیبرتی در برابر حملات موشکی آتی را تضمین نماید. این نشانه روشنی از مقاصد شوم آنها برای هماهنگ کردن حملات بیشتر ی در آینده است.”
" نمایندگان پارلمان اروپا بر روی موارد زیرتاکید نمودند:
• فوری ترین مسئله، امنیت ساکنان کمپ لیبرتی است چون ممکن است آنها در هر لحظه با تراژدی مشابهی رو به روگردند. اولین گام باید برگرداندن آنها به اشرف باشد. آنها بیش از 26 سال در اشرف زندگی میکردند، و در برابر چنین حملاتی بسیار امن تر و80 برابر بزرگتر از زندان نیم کیلومتر مربع لیبرتی است. از اشرف سپس می توان آنها را به کشورهای ثالث منتقل نمود. پارلمان اروپا در طرح خود درمه 2011 بر انتقال ساکن اشرف به کشورهای امن سوم تاکید نموده بود، اما متاسفانه دولت عراق و فرستاده ویژه سازمان ملل متحد مارتین کوبلر مخالفت نمودند و ساکنان را مجبور کردند تا در راستای خواسته های تهران به لیبرتی بروند. این جابجائی افراد را در معرض خطرات بسیاری قرار داد و به جای تمرکز بر بازاسکان ، انبوه انرژی و منابع برای این جابجایی های مخرب و بیهوده به هدر رفت.
• در اوت 2011، به پیشنهاد کمیسر عالی آنتونیو گوترز به استرون استیونسون، تمام ساکنان اشرف درخواست پناهندگی خود را بصورت فردی به کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل متحد تحویل دادند. در آن زمان ساکنان اشرف درخواست کرده بودند تا پناهندگی گروهی به آنها داده شود، اما این اتفاق نیفتاد. در حال حاضر پس از 18 ماه، کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل متحد، به عنوان یک اقدام پیشگیرانه، باید پناهندگی سیاسی ساکنان را در اسرع وقت اعلام نماید. این اقدام باید خیلی قبل تر از این انجام میپذیرفت.
• نمایندگان پارلمان اروپا به شدت از سکوت، بی عملی و نقش بسیار پاسیو خانم اشتون، کمیسر روابط خارجی اتحادیه اروپا انتقاد نمودند. آنها از او در خواست کردند تا رژیم های ایران و عراق را برای جنایت علیه بشریت در کمپ لیبرتی محکوم کند و همچنین اتحادیه اروپا و سرویس های خارجی این اتحادیه را برای بازگشت فوری ساکنان به اشرف بسیج ، و وضعیت پناهندگی و بازاسکان سریع آنها را تضمین نماید.
• رژیم ایران در بحران است و هر چقدر به انتخابات ریاست جمهوری نزدیکتر می شویم، نیاز رژیم به حمله به مخالفان اصلی آن بیشتر میشود. پس زمان در حال سپری شدن است و تهدید حملات جدید علیه ساکنان همچنان رو به افزایش است. لذا انتقال هرچه سریعتر آنها به اشرف و حل و فصل مسائل باز اسکان آنها به کشورهای امن باید بدون تاخیر انجام گیرد.