فرانسه در شورای امنیت روی تحریمهای بانکی و بیمه کار می کنیم

روز پنجشنبه برنارد کوشنر، وزیر امور خارجه فرانسه، ابراز امیدواری کرد که اعضای دایم شورای امنیت سازمان ملل متحد «در آینده نزدیک» به توافقی پیرامون دور تازه تحریم ها علیه رژیم ایران برسند.اگرچه کوشنر تصریح کرد که هنوز برخی اختلافها با چین حل ناشده باقی مانده است.

 در حالی که آمریکا، فرانسه و بریتانیا، سه عضو دایم دیگر شورای امنیت سازمان ملل متحد، از دور تازه تحریم علیه ایران حمایت می کنند. چین و روسیه تردیدهایی در باره حمایت از قطعنامه جدید مطرح کرده اند،
 
برنارد کوشنر که در ژنو با خبرنگاران صحبت می کرد, گفت: «ما بر روی تحریمهای اقتصادی علیه حسابهای بانکی و بیمه ها کار می کنیم. ولی ما می بایست آنها را به رای اعضای دایم شورای امنیت بگذاریم. ما باید اکثریت داشته باشیم و داریم روی این مساله کارمی کنیم.» وزیر امور خارجه فرانسه اضافه کرد: «فکر می کنم که در آینده نزدیک معقولانه به این (توافق) دست پیدا کنیم».
کشورهای غربی طی هفته های اخیر تلاشهای خود را برای رسیدن به قطعنامه ای برای تحریم های ایران افزایش داده اند.  در همین راستا، آمریکا در تلاش است تا از طریق کشورهای حاشیه خلیج فارس چین را به حمایت از تحریم ها ترغیب کند.
در همین زمینه، رابرت گیتس، وزیر دفاع آمریکا، روز پنجشنبه گفت که عربستان سعودی و امارات متحده عربی اشاره کرده اند که آماده اند تا دولت چین را برای پشتیبانی از تحریم های جدید و شدید علیه ایران، تحت فشار قرار دهند.وی به خبرنگاران گفت: «من احساس می کنم که اراده انجام چنین کاری در عربستان و امارات وجود دارد.
آقای گیتس افزود: «این دو کشور همچنین آماده اند که مسکو را نیز برسر این مسئله تشویق کنند، اگرچه در مورد روسیه، نیاز کمتری احساس می شود. تمرکز اصلی بر روی چین است.»
این در حالی است مقامات چین گفته اند که فشار و تحریم، راه حلی «بنیادین» برای موضوع هسته‌ای ایران نیست و  این کشور  همچنان از گفت‌وگو برای حل مسالمت‌آمیز مسئله اتمی ایران حمایت می‌کند.
یانگ جیه‌چی، وزیر امور خارجه چین، در همین زمینه گفته بودکه پکن معتقد است باید بر تلاش‌های دیپلماتیک در مورد حل مناقشه اتمی ایران افزود.
مقام‌های پکن همواره اعلام کرده‌اند که اعمال تحریم‌ها شیوه مناسبی برای حل مسائل بین‌المللی از جمله در مورد ایران نیست و در مقابل قدرت‌های غربی فعال در زمینه برنامه هسته‌ای ایران، سعی در متقاعد کردن چین به حمایت از دور تازه‌ای از تحریم‌ها علیه ایران هستند.
تحلیلگران می‌گویند مخالفت چین با تحریم‌ها علیه ایران از منافع اقتصادی سرشار و متنوع چین در قبال ایران ناشی می‌شود.
چین در کنار خریدهای نفتی از ایران، بخش قابل توجهی از بنزین ایران را تأمین می‌کند و کالاهای وارداتی چینی نیز سهم گسترده‌ای را در بازار ایران به خود اختصاص داده‌اند.
شورای امنیت سازمان ملل متحد تاکنون سه قطعنامه تحریمی علیه ایران تصویب کرده است. شورای امنیت از ایران خواسته بود تا فعالیت های مربوط به غنی سازی اورانیوم را متوقف کند. ایران با سرپیچی از این خواست برنامه غنی سازی خود را توسعه داده است.