بین دو اجلاس شورا در مورد عراق نوامبر 2012 –مارس 2013
کمیته بین المللی در جستجوی عدالت از جانب 4000 پارلمانتر در اروپا و آمریکا
1- این گزارش بر اساس ارتباطات مستمر کمیته بین المللی درجستجوی عدالت با ساکنان اشرف و لیبرتی و گزارشهای روزانه آنها، گزارشهای یونامی، ملاقات و گفتگو با نمایندگان ساکنان، ملل متحد، دولت آمریکا و اتحادیه اروپا و نامه نگاریهای متعدد با طرفهای ذیربط تهیه و تدوین شده است.
2- جانبدارانه بودن حیرت انگیز مارتین کوبلر نماینده ویژه دبیرکل که تماما خطوط سیاسی دیکته شده توسط حکومتهای ایران و عراق را پیش می برد انگیزش تهیه این گزارش به مثابه گزارش آلترناتیو است. گزارش مورخ 12 مارس دبیرکل به شورای امنیت که به وضوح توسط نماینده ویژه تهیه شده بخوبی جانبداری کوبلر را نشان میدهد. امیدواریم دبیرکل این گزارش را تصحیح کند و اجازه ندهد، نقضهای فاحش مارتین کوبلر بیش از این به حساب ملل متحد و شخص دیبرکل نوشته شود. در غیر این صورت دبیرکل شخصا در مقابل فجایع بعدی مسئؤل خواهد بود
3- در فاصله دو اجلاس حوادث تلخی اتفاق افتاد که قابل پیش بینی و پیشگیری بود و در گزارشهای پیشین کمیته بین المللی درجستجوی عدالت در مورد شان هشدار داده شده بود.
4- عملکرد یونامی بطور عام و بطور خاص نماینده ویژه دبیر کل در حل مسائل منفی و غیر سازنده بوده و علت اصلی این ناکامی مستقل از برخی از جزئیات این است که نماینده ویژه مقاصد دولت عراق و رژیم ایران را که در تعارض کامل با وظایف نماینده ویژه و با ارزش های پایه ای ملل متحد است، پیش می برد.
5- در گزارش پیشین ما از سکوت و بی تفاوتی حیرت برانگیز ملل متحد درقبال شهادتهای دکتر طاهر بومدرا مشاور یونامی در باره اشرف که در مه 2012 در اعتراض به رفتار جانبدارانه کوبلر استعفا داد، انتقاد و تصریح شده بود:” طرح چنین موضوعاتی از سوی یک مقام ارشد ملل متحد، شایسته عکس العمل فوری و تشکیل یک کمیسیون تحقیق است که تا همین لحظه دبیر کل در تشکیل آن تاخیر زیادی دارد.
6- مهمترین تحول این مدت حمله موشکی 9 فوریه به لیبرتی و زمینه ها و پیامد های آن است که همه داده ها و ارزیابیها در مورد لیبرتی را تغییر میدهد،چرا که فلسفه انتقال به لیبرتی که ملل متحد و آمریکا آنرا تضمین می کردند سلامت و امنیت ساکنان بود. حال روشن شده است چنین چیزی در لیبرتی وجود ندارد.
هشدارهای قبلی و تضمینهای امنیتی
7- از ماههای اول ما نسبت به امکان حمله رژیم ایران و دولت عراق به ساکنان لیبرتی هشدار داده و در اطلاعیه ای به تاریخ 18 ژوئن 2012 نوشته بودیم: ” سرپیچی دولت عراق از خواستهای اولیه 6گانه ساکنان، نشان میدهد که دولت عراق نیات شومی در سر دارد و میخواهد لیبرتی را به زندان و قتلگاهی برای ساکنان آن تبدیل کند.”
8- نماینده ساکنان اشرف و لیبرتی روز 30 ژوئیه 2012 به مشاور هیلاری کلینتون در باره اشرف نوشت”آقای کوبلر در ملاقات 26 ژوییه با خانم رجوی بخوبی نشان داد که در میز عراق بازی میکند. او با انتقال التیماتومهای عراق، هیچ تردیدی باقی نگذاشت که کشتار دیگری برای نابودی مجاهدین در راه است.”
9- نماینده ساکنان روز 8 فوریه 2013 به دبیرکل نوشت” من میخواهم توجه شما را به سومین قتل عامی که از جانب حکومت عراق و رژیم ایران علیه اپوزیسیون ایران در چشم انداز است جلب کنم.
10- در مقابل این هشدارها، ملل متحد و دولت آمریکا مستمرا اطمینان خاطر می دادند که سلامتی و امنیت را در لیبرتی تضمین می کنند. خانم وزیر کلینتون روز 25 دسامبر 2011 پس از امضاء یادداشت تفاهم اعلام کرده بود” انتظار داریم دولت عراق به همه مسئولیتهای خودش به ویژه درمورد سلامت و امنیت ساکنان اشرف عمل کند.
11- دبیر کل در اطلاعیه در 26 دسامبر 2011 گفت ” دولت عراق دارای مسئولیت واضح ومنحصر به فرد برای ایمنی و امنیت ساکنان کمپ است.
12- وزیرکلینتون در جلسه استماع در کنگره آمریکا در 29 فوریه 2012 گفت.” ما کاملا از یادداشت تفاهم بین سازمان ملل و دولت عراق که شامل تعهدات دولت عراق برای امنیت و حفاظت کمپ جدید، حمایت میکنیم.”
13- وقتی ساکنان بعد از انتقال گروه پنجم به لیبرتی به دلیل عدم تامین مینیمم های انسانی ادامه انتقال به لیبرتی را متوقف کردند بار دیگرمشاور وزیرکلینتون و دیگر طرفهای امریکایی تاکید کردند آمریکا از امنیت و سلامتی ساکنان در لیبرتی حمایت می کند.
14- سخنگوی وزارت خارجه در 29 اوت 2012 پس از حرکت ستون ششم اعلام کرد:” آمریکا تعهد خود در حمایت از امنیت و سلامت ساکنان در تمامی پروسه باز اسکان آنها در خارج عراق را مورد تاکید قرار می دهد.”
حمله موشکی 9 فوریه به لیبرتی
15- روز 9 فوریه قبل از طلوع آفتاب دهها موشک بر لیبرتی فرود آمد 5 نفر در جا کشته شدند، نفر ششم ساعاتی بعد در بیمارستان در گذشت نفر هفتم روز 12 فوریه در بیمارستان در گذشت و نفر هشتم 33 روز بعد در 13 مارس 2013 در بیمارستان جان سپرد. سه تن از کشته شدگان پناهندگان آلمان بودند که تاریخ پاسپورت آنها منقضی شده بود.
16- از زمان اولین موشک 2 ساعت به طول انجامید تا اولین مجروح به بیمارستان منتقل شود در داخل کمپ لیبرتی کمترین امکانات پزشکی وجود نداشت، تنها آمبولانسی که بودکار نمی کرد. به ساکنان اجازه داده نشد که مجروحان را با خودروهای خودشان به بیمارستان برسانند که تاثیر قابل توجه ای در سخت تر شدن بهبود آنها به جای گذاشت.
17- دلایل بسیار قانع کننده ای وجود دارد که حمله موشکی 9 فوریه توسط گروههای وابسته به نیروی قدس رژیم آخوندی مانند حزب الله عراق با کمک و راهگشایی دولت عراق انجام شده است. اطلاعیه شورای ملی مقاومت ایران به تاریخ 13 فوریه جزییات قابل توجهی از عاملان و آمران این عملیات جنایتکارانه را توضیح داده است.
18- روزنامه های الحیات و الشرق الاوسط در شماره های روز دوشنبه 25فوریه خود مصاحبههایی را با سرکرده «حزب الله عراق» و «ارتش مختار” که در نجف به سر می برد، منتشر کردند. وی تصریح میکندکه تحت امر ولی فقیه رژیم ایران قرار دارد و وعده حملات بیشتر به سازمان مجاهدین ایران میدهد
انگیزشهای حمله، حملات مشابه، تدابیرامنیتی
19- حمله به لیبرتی هر چند ممکن است برای مالکی زیانهای داخلی و بین المللی داشته باشد، اما در شرایط کنونی عراق که مالکی در وضعیت بسیار شکننده ای قرار دارد، حمایت مطلق رژیم تهران برایش اهمیت بسیار زیادی دارد به همین خاطر در چنین عملیات جنایتکارانه ای با حکومت تهران مشارکت کرده است.
20- حکومت تهران بشدت نیازمند به ضربه زدن به اپوزیسیون سازمان یافته خود است زیرا در آستانه انتخابات ریاست جمهوری با اختلافات بسیار حاد داخلی دست به گریبان است. تحولات منطقه و احتمال قوی سقوط بشار اسد و وضعیت بحرانی در عراق، جبهه این رژیم را متزلزل کرده است. پیشرویهای مقاومت ایران به ویژه پس از خروج مجاهدین از لیست تآمریکا و بالا رفتن فعالیتهایش در داخل کشورمایه نگرانی این رژیم است. هم چنین محاسبات این رژیم و مارتین کوبلر در مورد نتایج انتقال ساکنان به لیبرتی غلط از آب درآمده است. کوبلر به سفیر رژیم ایران گفته بود پس از انتقال به لیبرتی نیمی از ساکنان تسلیم شده و به ایران باز خواهند گشت.
21- به این ترتیب حکومت ایران با حمله موشکی به لیبرتی در صدد است یک پیروزی برای خودش دست و پا کند و از سوی دیگر شرایط را بر ساکنان سخت کند تا عده ای مجبور به تسلیم و بازگشت به ایران شوند.
22- همه علائم نشان میدهد این حمله تکرار شدنی است از جمله اینکه دولت عراق اعلام کرده است قادر به جلوگیری از حمله موشکی به لیبرتی نیست و اینکه رژیم ایران از طریق مزدوران عراقی اش، هم مسئولیت عملیات را بر عهده گرفت و هم وعده داد مجددا حمله خواهد کرد بخصوص که بحرانهای رژیم ایران روبه تشدید است. دولت آمریکا روز 11 فوریه اعلام کرد اوضاع امنیتی در عراق وخیم شده و هر زمان حمله مشابه 9 فوریه محتمل است.
23- آسیب پذیری لیبرتی که باعث شد حمله 9فوریه 8 کشته، 100 مجروح برجای بگذارد رژیم ایران را به حمله تشویق می کند. درحالیکه عملیات تروریستی رژیم تهران علیه اشرف راندمان بسیار ناچیزی داشته است.
24- به لحاظ سیاسی نیز این عملیات تروریستی مسئولیت کمتری را متوجه عراق میکند. عراق، حتی همصدا با دیگران حمله را محکوم می کند.
25- به لحاظ تکنیکی، لیبرتی به علت تراکم جمعیت، فقدان هر گونه پناهگاه، فقدان هر گونه ساختمان و دارای بنگالهای فاقد حفاظت، بسیار آسیب پذیر است.هر چند تدابیر امنیتی در لیبرتی نمیتواند مسئله امنیت را حل کند اما دولت عراق در40 روزی که از حمله می گذرد، اجازه هیچ اقدام امنیتی تخفیف دهنده را هم نداده است.
26- به عنوان مثال: اصرار ساکنان برای بازگرداندن این تی وال ها بجایی نرسیده، اجازه انتقال کلاهها و جلیقه های حفاظتی و تهیه بیل و کلنگ و کیسه شن برای درست کردن جان پناههای اولیه را نداده و با افزایش مساحت لیبرتی موافقت نمیکند.
امنیت و سلامت ، یک دروغ بزرگ
27- کوبلر به وضوح تهدید میکرد اگر جابجایی با شرایطی که او پیشنهاد میکند از سوی ساکنان پذیرفته نشود، عراق به اشرف حمله خواهد کرد. او امضای یاداشت تفاهم بدون اطلاع و رضایت ساکنان را نیز به این وسیله توجیه میکرد.
28- همه وقایع نشان میدهد که کوبلر حتی بیش از دولت عراق خواستار امضای سریع و جابجایی سریع ساکنان به لیبرتی بوده است. طاهر بومدرا ضمن افشای پشت پرده امضای یاد داشت تفاهم، نتیجه گیری میکند که این یاداشت به همین خاطر هیچ اعتباری ندارد و باطل است، زیرا مواد 51 و52 کنوانسیون 1969 وین تصریح میکند هیچ قراردادی که تحت تهدید و با زور امضا شود، اعتبار ندارد.
29- بسیاری از دوستان مجاهدین و مدافعان حقوق ساکنان اشرف در اروپا و آمریکا از آنان می خواستند که اگرچه وضعیت انسانی در لیبرتی قابل قبول نیست اما برای امنیت و سلامتی ساکنان و انتقال آنان به کشور ثالث، پیشنهاد کوبلر برای انتقال به لیبرتی را بپذیرند و مجاهدین از بسیاری از خواسته های انساندوستانه، صرف نظر بکنند.
30- درحالیکه مجاهدین گفتگو با کوبلر را بی فایده می دیدند و خانم رجوی ملاقاتهایش را با او قطع کرده بود، با اصرار همین دوستان پذیرفتند که روز اول ژوئیه 2012 یک ملاقات مشترک بین خانم رجوی و کوبلر با حضور شخصیتهایی از آمریکا و اروپا از جمله پرزیدنت کمیته بین المللی درجستجوی عدالت برگزار شود. مجاهدین که از قبل 6 شرط برای از سرگیری جابجایی مطرح کرده بودند در این جلسه با وساطت هیئت آمریکایی اروپایی خانم رجوی از بیش از نیمی از این شروط صرفنظر کردند و قرار شد بخش کمتری از آنها اجرا شود، اما اکثر موارد مورد توافق نیز از سوی کوبلر و دولت عراق اجرانشد.
31- امروز یک اجماع وجود دارد که کوبلر با کمک وزارتخارجه آمریکا، دوستان اروپایی و آمریکایی مجاهدین را فریب میداد تا به عنوان اهرم فشاری علیه مجاهدین بکار گرفته شوند.
32- شهردار رودی جولیانی در جلسه یی در 20فوریه 2013 گفت: به عقیده من، تک تک چیزهایی که کوبلر در ژوئن به ما گفت دروغ بود. او ثابت کرده است که یک دروغگوی حرفه ای است. اگر سازمان ملل میخواهد کار درست را انجام دهد باید او را فورا اخراج کند. او مشغول اجرای طرح های کثیف رژیم های ایران و عراق است.
33- مایکل موکیزی وزیر دادگستری پیشین آمریکا گفت : اطمینان خاطر دادن کوبلر به ما که ساکنان اشرف اگر به کمپ لیبرتی بروند، حفاظت خواهند شد، دروغ و دورویانه بود.
34- استرون استیونسون رییس گروه رابطه با عراق پارلمان اروپا در 28 فوریه در ملل متحد در ژنو گفت: خانم رجوی بخاطر اصرار من با ساکنان اشرف صحبت کرد و آنها را راضی به جابجایی کرد این بر پایه تضمینی بود که مارتین کوبلر داده بود که حالا روشن شده که کاملاً دروغ بوده است. این رفتار سازمان ملل در عراق است. هم من و هم همکارانم را گول زدند و ما هم به نوبه خود آدمها را در اشرف گول زدیم و من بدین خاطر احساس گناه میکنم
35- فرماندار ادرندل، رییس سابق حزب دمکرات آمریکا، گفت: به ما توسط کوبلر دروغ گفته شد و ما توسط دولت خودمان گمراه شدیم و سرمان کلاه رفت.
36- فرهویگن، وزیر سابق اروپایی آلمان و معاون سابق کمیسون اروپا گفت: من از تصمیم پیشنهاد به اشرفیها برای رفتن به کمپ لیبرتی حمایت کردم ، امروز من تنها میتوانم بگویم که احساس میکنم فریب خوردم
امنیت، اولویت مطلق، و راه حلهای آن
37- شرایط جدید ناشی از موشک باران لیبرتی، امنیت و سلامت ساکنان را در اولویت مطلق قرار داده است. راه حل واقعی برای اجتناب از یک فاجعه دیگر چیست؟ بطور محوری 4 گزینه زیر مطرح است:
• گزینه اول- تامین امنیت لیبرتی در برابر حملات مشابه
• گزینه دوم- تسریع پروسه باز اسکان، در عین تامین امنیت لیبرتی
• گزینه سوم-انتقال فوری و موقت همه ساکنان به آمریکا یا کشوری قابل قبول در اروپا تا از آنجا به کشور ثالث منتقل شوند
• گزینه چهارم- انتقال بلادرنگ همه افراد به اشرف و ادامه انتقال از آنجا
38- گزینه اول پاسخگوی مساله نیست و بهترین تدابیر امنیتی چنانچه دولت عراق با آن موافقت کند می تواند بطور نسبی میزان تلفات را کم کند اما بهیچ وجه قادر به جلوگیری از فجایع مشابه نیست. در مورد گزینه دوم یعنی تسریع باز اسکان، خوشبینانه ترین ارزیابی ها این است که در طول سال 2013 امکان بازاسکان چند صد نفر بیشتر وجود ندارد. بنابراین مساله امنیتی عمده ساکنان را حل نمیکند.
39- موثرترین راه حل بوضوح گزینه سوم یعنی انتقال همه ساکنان به طور موقت به آمریکا یا یک کشور اروپایی و بازاسکان از آنجا است. ما همه همکارانمان در آمریکا را به کمپین برای این گزینه ترغیب میکنیم.
40- حال اگر آمریکا حاضر به پذیرش این مسئولیت نیست و هیچ کشور اروپایی هم این مسئولیت را قبول نمی کند تنها راهی که می ماند بازگرداندن ساکنان به اشرف و بازاسکان تدریجی از آنجا ست.
41- آنچه تردید ناپذیر است اینکه باقی ماندن در لیبرتی، به هر بهانه ای که باشد از جمله باز اسکان تدریجی از لیبرتی، بهیچ وجه یک راه حل نیست و باید به آن پایان داد والا باز هم شاهدکشتار های بعدی خواهیم بود.
42- استرون استیونسون در 28 فوریه 2013 به دبیرکل نوشت:”فقط دوراه متصور است یا ساکنان همگی ، بدون استثنا به طور موقت به محلی درآمریکا یا یک کشور اروپایی منتقل شوندیا به اشرف بازگردانده شوندتا ازآنجا بازاسکان شوند.درهرحال، دوعنصر حیاتی است اول :راه حل شامل همه بدون استثنا باشد. دوم: فوریت امر.
بیلان و چشم اندازهای باز اسکان
43- یک سال و نیم پس از درگیر شدن مارتین کوبلر و دانیل فیرید مشاور وزیر خارجه سابق آمریکا در مورد اشرف، به خوبی روشن شده که شعار بازاسکان یک فریب برای تخلیه اشرف و فرستادن آنها به زندان لیبرتی تحت عنوان TTL بوده است .
44- شاخص صداقت کوبلر در بازاسکان را می توان در مدارک شناسایی 8 تن که در اثر حمله 9 فوریه کشته شدند بخوبی مشاهده کرد. سه تن از آنها پناهنده آلمان بودند و پاسپورت پناهندگی داشتند، اقامت دائم در آلمان داشتند و کافی بود که سفارت آلمان تحت ریاست خانم واگنر همسر کوبلر پاسپورت های آنها را تمدید میکرد.
45- ملل متحد از اوت 2011 که ساکنان به پیشنهاد کمیسر عالی آنتونیو گوترز به استرون استیونسون تماما تقاضاهای فردی برای پناهندگی پر کردند تا روز 8 فوریه 2013 ،یعنی تا 24 ساعت قبل از حمله 9 فوریه، تنها 7 نفر را به خارج از عراق منتقل کرده است، بیلان فعالیت های بازاسکان خود ساکنان و خانواده ها و وکلایشان هم از چند ده نفر تجاوز نمی کند.
46- بیلان فعالیت کمیساریای عالی پناهندگی در این رابطه در نامه نماینده ساکنان به دبیر کل در 8 فوریه نقل شده که با آمار و ارقام ارائه شده از سوی ملل متحد تفاوت چندانی ندارد
47- درگزارش دبیرکل به شورای امنیت آمده است: ” تا به امروز، 25 تن از ساکنان توسط هفت کشور برای راهکارهای کنسولی مورد قبول قرار گرفتهاند. 26 تن دیگر توسط پنج کشور پذیرفته شدهاند. صحبت با دیگر کشورها در مرحله پیشرفته آن است تا به دلایل انساندوستانه چند صد نفر را بپذیرند”. یعنی انتظار دبیرکل اینست که تلاشهایش راه باز اسکان صدها نفر را هموار کند.
48- کوبلر در آستانه اجلاس شورای امنیت در روز 17 مارس 2013 به خانم رجوی نوشت که به آلبانی سفر کرده و با نخست وزیر این کشور ملاقات کرده و نخست وزیر پذیرفته است 210 تن از ساکنان اشرف پناهندگی بدهد. این موضوع را توسط کوبلر به خبرگزاری آسوشیتد پرس رسانده شد تا آن را به عنوان دستاورد جدید خودش قالب کند و بر روی جنایت 9 فوریه سرپوش بگذارد، اما این موضوع نه جدید است ونه ربطی به کوبلر دارد.
49- حامیان اشرف از یکسال قبل از دولت آلبانی در خواست پذیرش بخش قابل توجهی از ساکنان را کردند واین امر بعد از خروج مجاهدین از لیست آمریکا فعالتر شد. در سفر خانم کلینتون به تیرانا در نوامبر 2012 نخست وزیراین کشور با انتقال 210 تن از ساکنان به آلبانی موافقت کرد
50- سفیر فیرید در 22 نوامبر به نماینده ساکنان نوشت: ”همانگونه که ممکن است شنیده باشید، دولت آلبانی بطور خصوصی تایید کرده است که آمادگی دارد 210نفر از ساکنان را بپذیرد. من از شما و سازمان مجاهدین می خواهم که این پیشنهاد را علنی نکنید همکاری مجاهدین در موفق ساختن این تلاش، مشوق سایر دولتها خواهد بود“.
51- نمایندگان ساکنان در 8 ژانویه 2013 در تیرانا بصورت مکتوب به نخست وزیر این کشور تضمین دادند که هزینه های این افراد را در آلبانی تقبل خواهند کرد و خواستار پذیرش شمار بیشتری شدند. پروژه ای که دولت آمریکا و ساکنان و نمایندگان محرمانه نگهداشته بودند، امروز کوبلر آن را هزینه مسائل حقیر تبلیغاتی خودش کرده است.
بازگشت به روال معمول
52- ساکنان بعد از حمله 9 فوریه بدرستی تاکید کردند که قبل از هر چیز باید مساله امنیت دسته جمعی آنها حل شود و اقدامات فردی و جزئی بدون حل مساله امنیت دسته جمعی، به همه آنها آسیب می رساند. آنها نوشتند امنیت ما می تواند با انتقال سریع همه ما به امریکا ولو بطور موقت تامین شود. در غیر این صورت تنها راه، بازگشت فوری ما به اشرف است، پروسه پناهندگی و انتقال به کشور ثالث که در لیبرتی به خون کشیده شده و غیرممکن شده، می تواند در اشرف ادامه پیدا کند».
53- کوبلر که منافعش به وضوح در آرام نشان دادن اوضاع است از طرق مختلف اعمال فشار و تهدید می کند که ساکنان به روال معمول برگردند و مسئله امنیت را فراموش کنند. او می خواهد بدینوسیله بر نقش خودش در جنایاتی که در لیبرتی اتفاق افتاده سرپوش بگذارد.
54- کوبلر فعالانه تلاش می کند تا مستقیم و غیر مستقیم باردیگر حامیان مقاومت را وادار کند تا راهنمایی غلط به ساکنان بکنند. او به دروغ نامه پراکنی می کند که تدابیر امنیتی در لیبرتی بهبود یافته در حالیکه می داند هیچ اقدام موثری نشده است.
55- شرم آورتر اینکه او خودش 40 روز بعد از موشک باران پا به لیبرتی نگذاشته است او بدرستی از جان خودش می ترسد، اما این اندازه شرافتمند نیست که اذعان کند 3100 پناهنده بی سلاح و بی گناه را به قربانگاهی فرستاده است.
56- کوبلر از استرون استیونسون و شمار دیگری از شخصیتهای سیاسی حامی اشرف خواسته بود مجاهدین و خانم رجوی را تشویق کنند که ساکنان به مصاحبه برگردند. استیونسون دراین باره نوشت” مارتین کوبلر من و دیگر پارلمانتر ها را گول زد تا ساکنان را قانع کنیم که اشرف را ترک کنند و به لیبرتی بروند، جایی که آنها در حال حاضر دارند قتل عام میشوند، چگونه من آنها را قانع کنم تا پروسه مصاحبه ها ادامه پیدا کند، طوری که گوئیا هیچ اتفاقی نیافتاده است؟ ”
57- در کنفرانسی در باره لیبرتی و اشرف در 28 فوریه در ملل متحد سید احمد غزالی نخست وزیر سابق الجزایر گفت: «دیگر هیچگاه گفتگو با کوبلر را قبول نکنید،به دلیل اینکه او خودش این نمایش را راه انداخته و دروغ گفته است. او خیانت کرده است و در مأموریتش به عنوان یک مقام بلند پایه سازمان ملل شکست خورده است. زیرا تمام این روند فقط یک هدف داشت و آن تأمین حفاظت افراد بود.
دارایی ها
58- دولت عراق از ابتدا در فروش اموال ساکنان کارشکنی میکرد و به وضوح برای سرقت این اموال برنامه ریزی میکرد. طبق ارزیابیها قیمت اموال منقول و غیر منقول ساکنان به 600 میلیون دلار بالغ میشود.در 6 سپتامبر کوبلر در نامه ای رسمی از سوی دولت عراق نوشت که 100 تن از ساکنان می توانند در اشرف تا تعیین تکلیف همه اموال باقی بمانند. سفیر فیرید نیز در همان روز تصریح کرد که ماندن این 100 نفر محدودیت زمانی ندارد و تا پایان فروش اموال است.
59- دولت عراق از مراجعه تجار عراقی به اشرف و خرید اموال جلوگیری و بعضی از تجار عراقی را که به این منظور به اشرف رفته بودند مضروب و دستگیر کرد. در سپتامبر2012 وقتی ساکنان با یک کمپانی انگلیسی قرار داد بستندتا همه اموال منقول و غیر منقول آنها را خریداری کند. دولت عراق به کمک مارتین کوبلر تلاش کردشرایط خود را به این تاجر تحمیل و اموال را تصرف کند و فروش اموال را به بن بست کشاند.
60- به پیشنهاد یونامی، نمایندگان قانونی ساکنان سناتور رابرت توریسلی و پروفسور اشنیبام در اول ژانویه 2013 به عراق رفتند تا به یک راه حل مرضی الطرفین برسند. آنها قرار بود که با ساکنان اشرف ولیبرتی، مقامات عراقی و مقامات یونامی و آمریکایی ملاقات کنند.
61- در گزارش سناتور توریسلی و پروفسور اشنیبام از این سفر آمده است:” این سفر با چیزی که انتظارش میرفت بسیار متفاوت برگزار شد. هیچ عامل دولت عراق با ما ملاقات نکرد، و به ما اجازه بازدید از کمپ اشرف و لیبرتی داده نشد
62- گزارش می نویسد:” یونامی به این نتیجه رسیده است که دولت مالکی نمیتواند به بقایش ادامه دهد، چنانچه تصمیم بگیرد بابت اموال غیرمنقول به مجاهدین غرامت بدهد. ما این یک فرار از منطق افتضاح می بینیم ولی منعکس کننده موضع یونامی در بالاترین سطوح است.
63- گزارش می نویسد: ” ما کاملا متوجه هستیم که دولت عراق هر نوع مانعی را برای یک نتیجه درست قانونی و منصفانه بر خواهد افراشت. ما نگران هستیم که یونامی طوری عمل کند که آن را مشروع کند یا ادعاهای بی پایه حمایت کند. ما انتظار داریم که یونامی موضعی بی طرفانه بگیرد، اگر قوانین بین المللی و داخلی الزامی میدانند که ساکنان به خاطر اموالشان باید خسارت داده شوند، گفتن این موضوع باید کاملا همخوان با دستورکار یونامی باشد.”
64- دولت عراق پس از بازگشت این هیات از عراق در صدد بر آمد این سفر را یک عامل فشار بر روی ساکنان بکند تا شرایط دولت عراق را برای صرفنظر کردن از اموال بپذیرند.
65- مارتین کوبلر و دولت عراق با فشار به ساکنان و نمایندگان قانونیشان تلاش می کنند آنها را وادار کنند از شروط خود دست بردارند و وکلای عراقی را طرف حساب این موضوع بکنند. چیزی که چشم انداز آن تنها سرقت اموال ساکنان است.
66- سناتور توریسلی روز 13 ژانویه در نامه ای به کوبلر و معاونش خواست تا سه شرط مورد نظرش را در یک نامه رسمی بر روی سر برگ یونامی نوشته و امضاکند تا حداقل اعتماد بین طرفین برقرار شود.
67- هر چند مارتین کوبلر در این فاصله بارها مدعی شده است که دولت عراق هر سه شرط سناتور توریسلی را پذیرفته اماهیچ گاه حاضر نشد نامه پیشنهادی سناتور توریسلی را بنویسد بر عکس او در چندین مورد تصریح کرده که دولت عراق فقط با وکلای عراقی حاضر به کار است.
گزارش کوبلر به اسم دبیر کل
68- سحرگاه 15 مارس کوبلر درنامه یی به خانم رجوی ضمن نقل سه ماده از گزارش دبیر کل به شورای امنیت خواستار این شد که ساکنان به روال معمول برگردند وجنایت حمله موشکی را فراموش کنند. این گزارش که توسط شخص کوبلر نوشته شده و تاریخ 12 مارس را برروی خود دارد روز 14 مارس بر روی سایت قرار گرفته است. مارتین کوبلر فرصت یافته است تا از زبان دبیر کل مقاصد سیاسی دیکته شده از سوی رژیم ایران و عراق را پیش ببرد.
69- درمورد ریل تنظیم این گونه گزارشها طاهر بومدرا در کنگره آمریکا تحت سوگند شهادت داد گزارشها تحریف و سانسور میشوند. گزارشهای دست اول هرگز به دست دبیرکل سازمان ملل بان کی مون یا مقامات ارشد در نیویورک نرسید. من آماده ام که در رابطه با این حقایق در دادگاه شهادت بدهم.
70- بومدرا در پارلمان انگلستان در 11 دسامبر گفت: هرچیزی که گزارش شود، در دفتر نماینده ویژه دبیرکل، تمام چیزها تغییر داده خواهد شد تا به شیوه ای نوشته و ارائه شود که مالکی از آن خوشحال باشد.سازمان ملل اکنون به یک آلت دست دولت عراق تبدیل شده است تا سیاستهایشان را انجام دهد.
71- گزارش (ساخته شده توسط کوبلر) می نویسد ”در 9 فوریه 27 راکت به کمپ حریه شلیک شد که منجر به 7 کشته و بیش از 40 زخمی گردید.” این درحالیست کهحتی منابع ملل متحد نیز بر شلیک 40 موشک تاکید کردند و شورای ملی مقاومت اسامی 66تن از مجروحان از جمله 10 مجروح نقض عضو شده و وخیم را در 12 فوریه 2013 اعلام کرده است.
72- گزارش می نویسد ”نماینده ویژه از مقامات عراقی خواست فورا یک تحقیق بعمل بیاورند... نخست وزیر یک کمیته تشکیل داد تا حادثه را مورد تحقیق قرار گیرد”اینجا صرفا به سخن پاتریک کندی در 27فوریه اشاره می کنیم که گفت” این داستان مثل این است که از بن لادن بخواهید در مورد 11 سپتامبر تحقیق کند.
ضرورت برکناری مارتین کوبلر
73- درماده 89 گزارش دبیرکل که روی شخص نماینده ویژه متمرکز است و توسط خود کوبلر پیش نویس شده ، میخوانیم ” من عمیقا در باره تمرکز غیرمنصفانه بر روی نماینده ویژه خود توسط کسانیکه حمایتشان را از ساکنان کمپ حریه و افراد باقیمانده در کمپ عراق جدید ابراز میکنند، نگران هستم”
74- ما با آقای استیونسون کاملا موافقیم که در نامه اش به دبیرکل در 16 مارس نوشت ” کوبلر همان کسی است که ساکنان اشرف را برخلاف میلشان و با وعده هایی که هیچ کدام محقق نشد، به کمپ لیبرتی که شرایط آن مانند زندان میماند فرستاد. مرگ 12 تن از ساکنان اشرف از هنگام جابجایی اجباری به کمپ لیبرتی و جراحت جدی بیش از 100 تن از آنها، مستقیما نتیجه فعالیتها و فریبکاری کوبلراست، حمایت یکجانبه شما از او نه تنها اعتبار سازمان ملل را تضعیف میکند، بلکه منجر به ازدست رفتن جانهای بیشتری در اشرف و لیبرتی خواهد شد که بابت آن شما و سازمان ملل مسئول خواهید بود.
75- حقیقت این است که مشکل نه ”تمرکز غیر منصفانه” بر روی نماینده ویژه بلکه خوشبینی و اعتماد بیش از اندازه به او از ابتدای کار بوده است. ما اگر امروز نسبت به پاره ای از تخلفات آشکار کوبلر صدایمان را بلند کرده ایم بخاطر وفاداری به ارزش های جهانشمولی مانند حقوق بشر، حقوق پناهندگی است
76- ما بسیار متاسف و خشمگینیم که کوبلر از زبان دبیر کل دفاع از یک موضوع انساندوستانه ای که آقای استیونسون آن را به درستی یکی از بزگترین پرونده های انساندوستانه قرن حاضر توصیف کرده، لابی گری توصیف میکند. ما با او همصدا هستیم وقتی که به دبیرکل نوشت:” اجازه بدهید آنچه را در 28 فوریه دررابطه با نماینده شما در عراق، سفیر کوبلربرای شما نوشتم، ازجانب بسیاری از همکارانم در پارلمان اروپاتکرار کنم: لطفا به من اعتماد کنید که اقدامات کوبلر، شما و ارزشهای سازمان ملل را نمایندگی نمیکند. اودر کارش صداقت حرفه ای ندارد یا خیلی کم دارد. او مستمرا گزارشهای غلط در مورد ساکنان ، نمایندگان آنها و دوستان آنها مانند من به شما داده است، درحالیکه خودش کاملا نسبت به ماهیت مغرضانه این گزارشها آگاهی کامل داشته است. لطفا به بیانیه کاملا غیر عادی او بعد از حمله 9 فوریه توجه کنید.
77- کوبلر بنحو شرم آوری از زبان دبیرکل می نویسد”مبالغ قابل توجه ای که در لابیهای سطح بالا خرج می شود” در بهبود وضعیت انساندوستانه صرف شود. او با این هوچیگری و دروغپردازی می خواهد صداهای اعتراض علیه خودش را بپوشاند. او کسی است که برای سرقت 500 تا 600 میلیون دلار اموال ساکنان در اشرف که حاصل کار و تلاش هزاران نفر در طول 25 سال است راه باز میکند، اما حالا به فکر ارتقای استانداردهای زندگی مجاهدین افتاده است.
78- امروز یک سوال بزرگ در مقابل دبیرکل قرار دارد. آیا واقعا او به صدها سوال مشروع که در مورد عملکرد کوبلر وجود دارد، پاسخهای قانع کننده ای دارد؟ آیا قادر است از عملکرد کوبلر دفاع کند؟ اتهاماتی علیه او وجود دارد که به مجرد اینکه دبیرکل چتر مصونیتش را بردارد اقامه دعواهای زیادی علیه او وجود خواهد داشت. بدون تردید عملکرد او در بسیاری از محاکم و مراجع قضایی قابل تعقیب است
79- ما از دبیرکل میخواهیم به این سوالات که بخش کوچکی از سوالات در مورد کوبلر است پاسخ دهد:
گروه کار بازداشت های خودسرانه لیبرتی را در دوگزارش به عنوان زندان توصیف کرده، آیا فرستادن افراد تحت حفاظت های بین المللی به زندان از نظر دبیر کل مورد تایید است؟
کارشناس کمیساریا در 19 ژانویه 2012 بر اساس بازدید از لیبرتی گزارش می دهد که«از نظر فنی کمیساریا نمیتواند سالم بودن زیرساختهای لیبرتی را تصدیق یا تأیید کند. امانماینده ویژه این گزارش را نادیده گرفته و پنهان کرده و در 31 ژانویه اعلام می کند لیبرتی با استانداردهای مربوطه تطبیق می دهد آیا این کار از نظر دبیر کل قابل قبول است؟
چرا کوبلر مساحت لیبرتی را آگاهانه و به دروغ بمراتب بیشتر از واقعیت به نمایندگان ساکنان گفت؟
طاهر بومدرا تصریح می کند که” ما در ابتدا یک برآورد امنیتی از کمپ لیبرتی انجام دادیم و به این نتیجه رسیدیم که این کمپ بسیار آسیبپذیر است و به این رسیدیم که باید سربازان اهل فیجی بیشتری برای حفاظت ازیونامی داشته باشیم برای حفاظت از اشرفیها هیچ کاری نکردیم. معنای این کلمات این است که برای کوبلر حمله موشکی 9 فوریه یا عملیات مشابه آن قابل پیش بینی بوده است. توضیح دبیرکل در این باره چیست؟
در گزارش ملاقات کوبلر با مقامات اتحادیه اروپا در 2 فوریه 2012 تصریح شده است:”نماینده ویژه دبیر کل سخنان خود را با توضیح در مورد موضع مشکل سفیر ایران پایان داد که گفته است وی صدور ویزا برای نماینده ویژه را رد خواهد کرد تا زمانیکه جابجایی به کمپ موقت ترانزیت تکمیل شده باشد. این تصمیم ایران روی ماموریت سیاسی یونامی تاثیر دارد”
سئوال این است این موضع سفیر فاشیسم دینی حاکم بر ایران چه تاثیری بر عملکردهای آقای کوبلر در تخلیه اجباری ساکنان اشرف و فرستادن آنها به زندان لیبرتی داشته است؟
آیا هماهنگی با فاشیسم دینی حاکم برایران علیه اپوزسیون این رژیم از نظر دبیر کل مجاز است؟
طاهر بومدرا در شهادت خود تصریح می کند تصمیمات یونامی در مورد اشرف در نخست وزیری عراق و یا سفارت رژیم ایران گرفته می شده است و می گوید حداقل در 5 ملاقات با سفیر ایران بهمراه کوبلر شرکت داشته است که موضوع اصلی ملاقات وضعیت اشرف بوده است.آیا این از نظر دبیرکل درست است ؟
80- ساکنان لیبرتی و اشرف و نمایندگانشان به درستی حق دارند و باید کوبلر را بایکوت کنند کوبلر بخشی از مشکل است کارکردهای کوبلر مجرمانه است. او باید بلادرنگ از این کار برداشته شود و با یک فرد بی طرف جایگزین شود وعملکرد او در عراق مورد رسیدگی یک مرجع بی طرف قرار گیرد.
توصیه ها
1. شورای امنیت و دبیر کل باید از عراق بخواهند بلافاصله ساکنان لیبرتی را به اشرف برگرداند تا پروسه تعیین استاتوی پناهندگی و انتقال به کشور ثالث از همانجا انجام شود.
2. تا زمان انتقال به اشرف، تدابیر حداقل حفاظتی در لیبرتی به عمل بیاید. بویژه تی والها به داخل لیبرتی منتقل و به عنوان سپر حفاظتی بنگالهای فرسوده نصب شود کلاهها و جلیقه های حفاظتی و تجهیزات و امکانات پزشکی از اشرف به لیبرتی منتقل شود، به ساکنان امکان سازندگی داده شود و مساحت لیبرتی دست کم به همان 2.5 کیلومتر مربع افزایش یابد
3. مارتین کوبلر باید با یک نماینده بی طرف در مورد اشرف و لیبرتی از طرف دبیر کل جایگزین شود و یک کمیته بیطرف به کارکردهای او و یونامی و از جمله به اتهاماتی که از سوی طاهر بومدرا مطرح شده است رسیدگی کند
4. شورای امنیت یک کمیسیون مستقل تعیین کند تا در باره کشتار 9 فوریه 2013 تحقیق کند.
5. دخالت مارتین کوبلر در امر بازاسکان باید متوقف شود و موضوع صرفا در حیطه کمیساریای عالی پناهندگان باقی بماند
6. کمیساریای عالی پناهندگان نقش فعالتری در نظارت بر وضعیت در اشرف و لیبرتی که ساکنانش همه پناهنده و پناهجو هستند داشته باشد.
7. دسترسی آزادانه به خدمات پزشکی باید برای ساکنان تامین شود و تا زمان بازگشت به اشرف ساکنان باید بتوانند تجهیزات پزشکی خود را موقتا به لیبرتی بیاورند.
8. از آنجاکه خصومت دولت عراق و نماینده اش در ملل متحد با سازمان مجاهدین خلق ایران و ساکنان اشرف بر کسی پوشیده نیست، با توجه به اینکه گزارشهای نماینده دبیرکل راجع به اشرف و ساکنان یک جانبه و غیر عادلانه است، شورا در اجلاس 21 مارس 2013 خود نماینده ای از طرف ساکنان اشرف و لیبرتی برای توضیح پیرامون این موضوع استماع کند.
9. تدابیر ضروری برای اجرای رهنمودهای دو نظریه گروه کار بازداشتهای خود سرانه در می و اوت گذشته در مورد اشرف و لیبرتی اتخاذ شود.
10. شورای امینت از کشورهای عضو ملل متحد بخواهد که انتقال جمعی ساکنان را بپذیرند