بنا بر گزارش خبرگزاری آلمان از اسلو، نامزدی اینترنت برای جایزه صلح نوبل از سوی مجلهی ایتالیایی «ویرد» (Wired) که در اینترنت منتشر میشود، به بنیاد صلح نوبل پیشنهاد شده و یکی از پیشنهاددهندگان آن هم خانم شیرین عبادی، برنده سال ۲۰۰۳ جایزه نوبل صلح است.
علاوه بر خانم عبادی، «نیکلاس نگروپونته» مدیر پروژه لپتاپهای ۱۰۰ دلاری نیز از پیشنهاد اینترنت به عنوان یکی از نامزدهای جایزه صلح نوبل پشتیبانی کرده است.
بنابر مقررات بنیاد نوبل فقط افراد یا موسسات با نمانیدگی افراد حقیقی میتوانند نامزد جوایز نوبل شوند. از همین رو مجلهی ویرد، «لاری رابرت» و «وینت کرف» دو نفر از پیشگامان اینترنت در آمریکا و «تایم برنرز لی» از بریتانیا را به عنوان نمایندگان اینترنت به بنیاد صلح نوبل معرفی کرده است.
پیشنهاددهندگان در نامهی خود به بنیاد نوبل نوشتهاند: «ارتباط با دیگران همواره موثرترین وسیلهی مبارزه با نفرت و درگیری بوده است. بنابراین اینترنت ابزاری در خدمت صلح است.»
به نوشته خبرگزاری آلمان فعالان معترض در ایران به مدد اینترنت توانستند تصاویر لازم از تظاهرات اعتراضی مردم و ضرب و شتم آنان از سوی ماموران حکومت ایران را در سرتاسر عالم منتشر کنند.
بیش از ۲۳۷ فرد و موسسه برای جایزهی نوبل صلح سال ۲۰۱۰ نامزد شدهاند که از زمان بنیانگذاری جایزه نوبل در سال ۱۹۰۱ بیسابقه است.