نمایش انتخابات ملایان: گزارش شماره 3- آخرین اخبار و چشم اندازها

 

وضعیت کلی: در حالیکه حدود دوماه به انتخابات ریاست جمهوری رژیم ملایان باقی مانده است، این امر به مسئله کانونی برای خامنه ای بعنوان ولی فقیه و تمام جناح های نظام تبدیل شده است.

تاکنون 40 نفر بعنوان کاندیدای ریاست جمهوری مطرح شده اند. حدود 22 نفر آنها بنحوی اعلام آمادگی کرده و 18 نفر هنوز تصمیم قطعی خود را اعلام نکرده اند. 

مجموعه اخبار تاکنون بیانگر این است که:

1)    خط خامنه ای انقباض است و چنانکه گفت رئیس جمهوری میخواهد که امتیازات رئیس جمهور فعلی را داشته باشد و نقاط ضعف او را نداشته باشد.

2)    احمدی نژاد در این مرحله با تمام توان بدنبال این است که شورای نگهبان و خامنه ای  را مجبور کند که اسفندیار رحیم مشائی  را رد صلاحیت نکنند  او در حال کار روی طرح دوم در صورت رد صلاحیت رحیم مشائی از طریق وارد کردن کاندیدهای دیگر از جناح خود می باشد.

3)    اصولگرایان حکومتیi با تعداد متعدد کاندیدا مواجه هستند. بدین معنی که یک ائتلاف 1+2 و یک ائتلاف 5 نفر، تعدادی کاندیداهای مستقل از یکطرف و از طرف دیگر جبهه پایداری (حامیان سابق احمدی نژاد) هم کاندیدای خودشان را دارند.

4)    اصلاح طلبان در حالیکه اسامی تعدادی مثل عارف، نجفی و ... مطرح هست ولی هنوز رسما کسی خودش را کاندید اعلام نکرده است

5)    در حالیکه اسم علی اکبر هاشمی رفسنجانی بعنوان کسی که از او میخواهند کاندید شود مطرح است ولی تاکنون خودش و اطرافیانش گفته اند کاندید نمیشود. کاندید رفسنجانی حسن روحانی است که در 22 فروردین رسما تصمیم به کاندیداتوریش را اعلام کرد.

6)      رژیم بشدت از اینکه با قیام مردم مشابه سال 88 قبل یا بعداز قیام مواجه شود هراس دارد. . و تمام تلاش نظام (مشخصا خامنه ای) این است که  بهر قیمت و بهر صورت وقایع سال 1388 تکرار نشود و بدین منظور اقدامات سرکوبگرانه فراوانی را تدارک دیده اند. در این میان سپاه، بسیج و وزارت اطلاعات در حال آماده سازی طرحهای ویژه می باشند.

 

نگاهی به اخبار خط خامنه ای، دردسر احمدی نژاد و وحشت از قیام مردم در سایت ها و رسانه های رژیم:

  1. 1.      خط خامنه ای: اخبار حاکی است که خامنه ای خط انقباض هر چه بیشتر را در پیش گرفته است.  که شاخص آن رد صلاحیت رحیم مشائی و منصرف کردن محمد خاتمی، رئیس جمهور سابق رژیم از کاندیداتوری یا رد صلاحیت اوست:
  • سایت دیگربان در 18 فروردین 92  گزارش کرد که علی فلاحیان، وزیر اطلاعات سابق در مصاحبه با خبر آنلاین اعلام کرد که: شورای نگهبان صلاحیت محمد خاتمی و اسفندیار رحیم‌مشایی را تائید نخواهد کرد.
  • به گزارش سایت دیگربان در 21 فروردین 92 اخوند مصباح یزدی، ایدئولوگ افراطی ترین جناحهای حکومت در دیدار با جبهه مؤتلفه گفت:  صلاحیت رهبران «اصلاحات» در انتخابات رد خواهد شد و در یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری رقابت میان «اصول‌گرایان» خواهد بود.
  • صادق زیباکلام، از تحلیلگران رژیم در روزنامه شهروند 21 فروردین 92 نوشت: در اینکه شورای نگهبان رحیم مشایی را رد صلاحیت خواهد نمود هیچ تردیدی وجود ندارد. فی الواقع عزم و اراده جدی اصولگرایان بر آن قرار گرفته که به هیچ روی اجازه ورود به انتخابات را به رحیم مشایی ندهند.
  • سایت تابناک (متعلق به محسن رضایی، فرمانده سابق سپاه پاسداران) 22 فروردین 92 : آخوند کعبی عضو مجلس خبرگان و عضو جامعه مدرسین در همایش جامعه اسلامی  دانشجویان سراسر کشور در مشهد با اشاره به تأکیدات خامنه ای مبنی بر حضور همه سلایق در انتخابات یازدهم ریاست جمهوری گفت: «براساس بیانات اخیر رهبر معظم انقلاب هیچ یک از سلایق نباید ناز کنند و منت بگذارند و اما و اگر راه بیاندازند ... البته باید توجه داشت که قطعاً جریان فتنه و انحراف در انتخابات تأیید صلاحیت نمی‌شوند چرا که صلاحیت هیچ مسئولیتی را در نظام ندارند.» این بوضوح مبین خط خامنه ای برای انقباض هر چه بیشتر است
  1. 2.     درد سر احمدی نژاد برای خامنه ای و جناح او

تضاد خامنه ای و احمدی نژاد رو به فروکش کردن نرفته است بلکه طرفین دارند با تمام قوا صف آرایی میکنند.

1)    سایت گلپانیوز در 19 فروردین 92: اکنون احمدی نژاد و مشایی در حال برنامه ریزی در جهت دشوار سازی رد صلاحیت مشایی توسط شورای نگهبان هستند.  برخی از اجزای این استراتژی عبارتند از:  احمدی نژاد ادعا کرده که پرونده هایی در خصوص فساد برخی از افراد دارد

2)    احمدی نژاد و متحدانش خواستار انتخابات “آزاد” شده اند.

3)    بنا به نوشته سایت گلپا نیوز، در حالیکه احمدی نژاد و مشایی فاقد دوست در شورای نگهبان هستند، اما اهرم های قدرت دولت از جمله وزارت کشور را دارد.

4)    به گزارش خبرگزاری ایسنا، در ۲۲ فروردین‌ 92 احمدی‌نژاد گفت: «وقتی رهبری به صراحت می‌گویند که من یک رای بیشتر ندارم، این درسی است برای همه ما. اما یک عده می‌گویند نظر رهبری این است که این شخص بیاید و آن شخص نیاید، به شما چه مربوط است؟ این مردم هستند که باید تصمیم بگیرند».

علی اکبر ولایتی، مشاور ارشد خامنه ای در سیاست خارجی  اخیراً هشدار داد که اگر اصولگرایان متحد نباشند، “جریان انحرافی” ، پیروز میدان خواهند بود.

  • به گزارش سایت دیگربان 20 فروردین 92 : احمدی نژاد قصد دارد در ورزشگاه آزادی یک برنامه قدردانی مدیران استانها بگذارد که در واقع یک «میتینگ انتخاباتی» برای مشائی است که شعار “زنده باد بهار“ خواهند داد. متقابلا حیدرپور نماینده مجلس این اقدام را  «قشون‌کشی در برابر نظام و رهبری» یاد کرد.
  • بعضا صحبتهایی در مورد اینکه احمدی نژاد ممکن است انتخابات ریاست جمهوری را به تعویق می اندازد نیز وجود دارد. امری که باعث نگرانی در جناح خامنه ای شده است.
  • در پاسخ به اینکه آیا احمدی نژاد انتخابات ریاست جمهوری را به تعویق میاندازد محمدرضا باهنر نایت رئیس مجلس و کاندیدای ریاست جمهوری به سایت ملت در 21 فروردین 92  گفت: «بزرگ‌تر» از محمود احمدی‌نژاد هم نتوانسته‌اند انتخابات را به تعویق بیندازند و در صورتی که رئیس دولت دهم چنین قصدی داشته باشد٬ «هزینه‌های خودش بالا می‌رود.،  دعا می‌کنم احمدی‌نژاد به این تصمیم و اراده و فکر نیفتد و اگر این اتفاق رخ دهد هم هزینه‌های خودش بالا می‌رود و هم هزینه‌های زیادی به نظام تحمیل خواهد کرد.»

با هنر اضافه کرد « البته احمدی‌نژاد از همه امکانات خود استفاده می‌کند تا بتواند حرف خود را به کرسی بنشاند.» وی پیش‌بینی کرد که  با رخ دادن اینگونه اتفاقات نیز «نظام دچار بن‌بستی نخواهد شد و این مشکل را حل می‌کند.»

  • ·       استراتژی احمدی نژاد و باند او چیست؟

مهدی مطهرنیا کارشناس مسائل سیاسی و استاد دانشگاه رژیم در 20 فروردین 92 در  رابطه با سقف و کف خواست احمدی نژاد به سایت فرارو گفت:

• «اصولگرایان دولتی با مدیریت محمود احمدی نژاد و محتواپروری تیم هایی مانند تیم آقای مشایی به حاکمیت طرز تفکر خود در آینده می اندیشند و به رئیس جمهوری به عنوان ابزاری ضروری جهت استمرار موجودیت قدرتمند این طرز تفکر در آینده نزدیک نگاه می کنند. لذا رئیس جمهوری و حفظ پایگاه ریاست جمهوری برای آنها مهم است و نه شخص رئیس جمهور. بنابراین سناریوی مطلوب آنها سناریوی پوتین – مدودف است و این سناریو در فضای زمینه سازی های ماه آینده در جهت کاندیداتوری آقای مشایی مطرح است.»

  • • «من بر این باورم که کاندیدای مطلوب دولت، آقای مشایی است؛ اما مطلوبیت اصلی برای دولت در دست نگاه داشتن پُست ریاست جمهوری است. لذا سناریوی تلفیقی این دو آن است که مشایی به میدان آید، فضاسازی های لازم صورت بپذیرد و با مقاومت ساختارهای حکومتی فرد دیگری در قالبی جدید اما با اتکا به این زمینه سازی وارد میدان رقابت شود.»
  • • مطهرنیا در پاسخ به این سوال که واکنش احمدی نژاد به ردصلاحیت احتمالی کاندیدای مورد حمایت ایشان چه خواهد بود؟، گفت: «بنده بر این باورم که قبل از اعلام نظر شورای نگهبان آقای احمدی نژاد تمام تلاش های پنهان و نیمه آشکار خود را در جهت تایید صلاحیت نامزد مورد نظر بروز خواهد داد و در صورت رد صلاحیت آقای مشایی این تلاش های پنهان و نیمه آشکار به حوزه عمومی و افکار جامعه ملی انتقال پیدا خواهد کرد تا فضاسازی مناسب برای پیروزی کاندیدای نیابتی آقای مشایی آماده شود.»
  1. 3.    وحشت از قیام
  • - سرتیپ پاسدار محمدرضا نقدی، فرمانده نیروی بسیج و از نفرات کلیدی باند خامنه ای به سایت دیگربان در 17 فروردین گفت: «دشمن» برای انتخابات ریاست جمهوری امسال «قتل‌های مشکوکی» را طراحی کرده و در پی «فریب» افکار عمومی است. «دشمنان علاوه برجنگ روانی، بهره‌گیری از شرایط مذاکرات هسته‌ای و حتی قتل‌های مشکوک را همچنان فتنه ۸۸ در برنامه خود دارد.»
  • - به گزارش خبرانلاین در 18 فروردین 92آخوند مصطفی پورمحمدی، وزیر کشور سابق دولت احمدی نژاد در پاسخ به این سئوال که  پیش بینی می کنید که قبل از انتخابات فتنه ای صورت بگیرد؟ گفت: توسط برخی جریانات اگر خواسته هایشان تامین نشود احساس نگرانی می کنیم.

وی در پاسخ به این سئؤال که آیا توان بسیج عمومی این فتنه را دارند؟ میگوید:  نه تلقی من این نیست و خیلی هم موفق ارزیابی نمی کنم اما در مسائل امنیتی خوشبینی کار غلطی است و نباید از این احتمال غافل شد. اتفاقا باید با نگاه بدبینانه به حوادث نگاه کرد چون حیطه خطرناکی است و درصد های پایین هم در آن مهم است

- آخوند مصلحی در 20 فروردین 92 در سایت وزارت اطلاعات در پاسخ به این سئوال که اقدامات وزارت اطلاعات در راستای تحقق شعار محوری حماسه سیاسی و حماسه اقتصادی چه خواهد بود؟ گفت: امسال نیز یکی از مهمترین تبلور حماسه سیاسی، معطوف به انتخابات ریاست جمهوری می باشد که همگی وظیفه داریم زمینه برگزاری شکوهمند آنرا فراهم آوریم. در این زمینه این احتمال وجود دارد که از خارج از کشور، سازمان های اطلاعاتی، گروه ها و جریان های خاص اقدام به ایجاد مشکلاتی کنند که در این صورت با برخورد قاطع مواجه خواهند شد. وزارت اطلاعات با استفاده از تجربیاتی که به ویژه در فتنه 88 به دست آورده، خود را مهیا کرده تا راه هرگونه فتنه‌گری از خارج کشور و روند تاثیر گذاری آنها را سد کند. ....

- به گزارش خبرگزاری ایسنا در 21 فروردین 92 سرتیپ پاسدار نائینی رئیس دانشکده فرهنگ دانشگاه جامع امام حسین در جمع اساتید بسیجی در همایش«انتخابات یازدهم؛ چالش‌ها و فرصت‌ها» نکات زیر را در رابطه با انتخابات گفته است:

- “نظام سلطه انتخابات ایران را فرصتی برای تحقق سه هدف راهبردی خود می بیند که این سه هدف عبارت است از:

  •  دامن زدن به یک جنبش اجتماعی علیه نظام جمهوری اسلامی ایران
  • ایجاد شرایط برای جابجایی قدرت اجرایی در کشور برای تغییر رفتارها
  • تاثیرگذاری بر افکار عمومی مردم ایران برای کاهش مشارکت به منظور مشروعیت زدایی از نظام

-نایینی، مهمترین محورهای اقدامات دشمن در انتخابات را موارد زیر برشمرد:

  • تقویت خط سازش از طریق ارتباط و مذاکره با آمریکا در دولتمردان نظام،
  • بسترسازی برای اجتماعی کردن گفتمان سازش آمریکا برای کاهش فشارهای اقتصادی،
  • جلوگیری از ایفای نقش منطقه‌ای و تضعیف الگوپذیری از نظام،
  • القای آزاد نبودن انتخابات در ایران و زیر سوال بردن سلامت آن،
  • متهم کردن نظام به مهندسی انتخابات،
  • باورپذیر کردن تهدید نظام،
  • فراهم کردن زمینه برای فعال شدن ضد انقلاب و ایجاد آشوب برشمرد.

- نائینی ویژگی فتنه جدید را فعال شدن همزمان چالش‌ها در سه سطح عنوان کرد:

  • استراتژی آمریکا با هدف فشار برای تجدید نظر برای مذاکره،
  • استراتژی منطقه‌ای غرب با هدف تغییر موازنه قدرت ایران از طریق سقوط دولت سوریه و تضعیف موقعیت ایران در لبنان، عراق و سایر کشورهای اسلامی
  •  راهبرد جریان فتنه برای انشقاق و دو قطبی کردن با هدف به راه انداختن جنبش اجتماعی.

- نائینی افزود: در انتخابات دهم ریاست جمهوری با شعار انتخابات سالم، سلامت انتخابات هدف قرار گرفت و نظام متهم به تقلب بزرگ در انتخابات شد و در انتخابات یازدهم برخی از همین حرف‌ها به گوش می‌رسد.

· نایینی به راهبردهای جریان معارض اشاره و تصریح کرد: تشکیک در سلامت انتخابات، زیرسوال بردن مدیریت انتخابات، القاء غیررقابتی بودن انتخابات، مشروعیت زدایی از انتخابات با تلاش برای بی‌اعتبارسازی نتایج آن است. 

ارزیابی از جناح بندی کاندیداها در رسانه ها و سایت های رژیم

  1. به گزارش خبرگزاری مهر در 22 فروردین 92 آخوند علی سعیدی نماینده خامنه ای در سپاه پاسداران انتخابات را 4 قطبی مطرح کرد و  گفت:  کارگزاران با محوریت هاشمی رفسنجانی، اصلاح طلبان، اصولگرایان و حامیان دولت چهار قطب انتخابات دوره یازدهم ریاست جمهوری هستند و مردم در چنین شرایطی به راهنمایی (سپاه)  نیاز دارند.
  2. به گزارش خبرگزاری فارس در 22 فروردین 92 محمدرضا باهنر نایب رئیس مجلس و کاندیدای ریاست جمهوری در نشست خبری با خبرگزاران در شهر کرد گفت: “در این انتخابات رقابت میان 3 قطب اصلاحات، قطب احمدی‌نژاد و طرفدارانش و اصولگرایان خواهد بود. این در حالی است که ممکن است قطب اصولگرایان نیز به دو شاخه جبهه متحد و جبهه پایداری تقسیم شود.“ii


[i]  اصولگرایان حکومتی اصولگریانی هستند که خود را به نظام جمهوری اسلامی متعهد می دانند و نه دولت احمدی نژاد؛ اما اصولگرایان دولتی کسانی هستند که خود را به دولت احمدی نژاد متعهد می دانند و در پی بارز کردن چهره برجسته ای در اصولگرایان دولتی به نام آقای مشایی در جهت کاندیداتوری ریاست جمهوری هستند

[ii]  باهنر مشخص نمیکند که حسن روحانی کاندید مورد حمایت رفسنجانی را جزو اصلاح طلبان محسوب میکند یا او را که عضو جامعه روحانیت مبارز است از اصولگرایان میداند.