سنای امریکا - استماع جان کری - لیبرتی 18آوریل

سنای ایالات متحده آمریکا کمیته های خارجی و تخصیص بودجه استماع جان کری وزیرخارجه

جان کری: من نسبت به حفاظت مجاهدین درلیبرتی نگران هستم و موقعی که در عراق بودم آن را با مالکی طرح کردم
سناتور لیندزی گراهام نایب رئیس زیر کمیته تخصیص بودجه: این خیانت خواهد بود اگر که بگذاریم  این افراد سرنوشت بدی داشته باشند

سناتور رابرت منندز،رئیس کمیته خارجی سنای آمریکا: من بسیار نگران جاه طلبیهای اتمی رژیم ایران هستم. من از دور آخر گفتگوهای ۵+۱ با رژیم ایران دلسرد شدم  زیرا در آن جا  دیدم که از طرف رژیم ایران هیچگونه تعهد واقعی برای پیش رفت  در این رابطه وجود نداشت. مشکل این است که ما یک گزارشی دیدیم که آنها دارای سانتریفیوژ های با کیفیت بالاتری دارند و از آنچه که بسیاری انتظار داشتند به مراتب بیشتر جلو رفته اند، این از طریق گزارشی بود که آژانس بین المللی انرژی اتمی بیرون داد. سانتریفیوژها در حال گردش هستند، ساعت در حال تیک تاک است، و به نظر میرسد که تاکنون آنها با تحریمهایی که اعمال کرده ایم کنار آمده اند. سوال من این است که ما از اینجا چه کاری باید انجام بدهیم. آیا به عنوان مثال حمایت افزوده  برای شورای امنیت برای عمل بیشتر وجود دارد؟ و صحبتهایی در سنا هست، دیدگاه شما در مورد تحریمهایی که نیازمند سرعت بخشیدن به کاهش قابل توجه خرید نفت از این رژیم توسط کشورهای خارجی، به این منظور که دسترسی  رژیم ایران به منابع ارز خارجی خود را محدود کند و کارهای افزوده دیگری که احتمالا بتواند تغییری در رفتار آنها ایجاد کند؟

جان کری، وزیرخارجه آمریکا: آقای رئیس، من در نگرانیهای شما شریک هستم. هیچ ابهامی وجود ندارد که دور آخر گفتگوها کمتر از چیزی است که آمریکا به آن امیدوار بود. هر چند، سیاست ما روشن است. و هیچگونه اختلافی در آن نیست. ساعت در حال تیک تاک است. و من  باور دارم که رژیم ایران این را می داند...

سناتوررابرت منندز: من جواب شما را به کمیته خارجی مجلس نمایندگان دیدم که در رابطه با کمپ اشرف صحبت می کردید.  در واقع من اطلاعاتی متفاوت دارم که مایلیم آنها را در اختیار وزارتخارجه بگذاریم، مجموعه یی است از نظرات متفاوت مبنی بر حاضر بودن این افراد چنانچه امنیت به طور مشخص تأمین باشد.
بنابراین، برخی از موضوعات خیلی پرسروصدا هستند، ولی برخی دیگر به آن اندازه پرسروصدا نیستند، اما برای کسانیکه درگیر این موضوعات هستند، بسیارحائز اهمیت است.

سناتور لیندزی گراهام ، نایب رئیس زیر کمیته تخصیص بودجه، عضو کمیته نیروهای مسلح:
حالا به موضوع کمپ لیبرتی می پردازم،  من یاد آوری می کنم درمورد وضعیت مجاهدین خلق، یعنی جمعیت ایرانی مستقر در عراق و این که آیا شما  میتوانید ما را به روز کنید که ما در آنجا داریم  چه کاری انجام می دهیم ؟

جان کری، وزیر خارجه آمریکا: من این کار را می کنم. .قبل از هرچیز، من بسیار نگران هستم در رابطه با امنیت افراد در کمپ لیبرتی و من درک می کنم عواطف قوی کسانی که از  مجاهدین خلق که  در بسیاری از جلسات استماع در اینجا شرکت می کنند.
         
سناتور گراهام: بله من هم نگرانی شما را درک می کنم
 
جان کری: ولی واقعیت این است که کمپ اشرف در وضعیتی که قبلا بود نیست و واقعیت این است که دیگر شرایط مثل گذشته نیست. این، نکته اول.
نکته دوم ،  این کمپ بسیار به مرز ایران نزدیک است و این کمپ مثل یک عامل جرقه در رابطه بین ایران و عراق است، این موضوع کمپ اشرف بوده است.
نکته سوم، یک عامل کلیدی برای خارج کردن مجاهدین خلق از لیست تروریستی همکاری آنها برای انتقال از کمپ اشرف به کمپ لیبرتی بود و یک یاد داشت تفاهم بین دولت عراق و ملل متحد وجو دارد که یک پایه حقوقی و لازم الاجرا ایجاد می کند برای حفاظت کردن از ساکنان کمپ و تسریع پروسه انتقال آنها به خارج از عراق ولی، با این الزام که از اشرف بروند. لذا یک معامله بسیار پیچیده در اینجا هست.
اشرف در وسط استان دیالی قرار دارد. استان دیالی یکی از خطیرترین مکان های خشونت بار در کشور است.
به این ترتیب، منظور از حرکت دادن آنها از آنجا واقعا تلاش برای تامین حفاظت بیشتر بود. ته خط اینکه فکر میکنم داریم تلاش میکنیم آنها را منتقل کنیم.
آن پروسه انتقال دچار یکی دو سکسکه طی یکی دو ماه گذشته شده است.
کشورهای زیادی توسط ما مورد مراجعه قرار گرفته اند و سئوال کرده ایم آیا شما حاضرید تعدادی از آنها را بپذیرید؟ ولی صادقانه بگویم که ما وضعیت خیلی سختی داشته ایم و نتوانسته ایم کسانیکه اینها را بپذیرند پیدا کنیم. ما داریم  مصاحبه میکنیم. چند هزار نفر تابحال مصاحبه شده اند، ولی در پروسه مصاحبه ها که داشت جلو میرفت، متوقف شد، زیرا مصاحبه شوندگان گفتند خیر ما به مصاحبه ها  تن نمیدهیم، حالا ما میخواهیم برگردیم به اشرف. لذا دوستان، در اینجا مقداری رفت و برگشت بوده و این خیلی خیلی پیچیده بوده است.

سناتور گراهام: آقای وزیر ، شما آشکارا بسیار به وضعیت آنها مسلط هستید، مثل خیلی  از موضوعات دیگری که من با شما صحبت کردم، لذا خواهش می کنم این کمیته را مطلع نگه دارید نسبت به این وضعیت، چونکه ما میخواهیم کمک کنیم و این خیانت خواهد بود اگر ما بگذاریم که این افراد سرنوشت بدی داشته باشند.
جان کری: من نسبت به حفاظت آنها نگران هستم، من آن را با نخست وزیر مالکی موقعی که در عراق بودم طرح کردم. به لحاظ تکنیکی، عراقیها ..
18 آوریل 2013(29فروردین 92)