روز یکشنبه 21 آپریل 2013,در اجلاس حزبی فراکسیون حزب کارگر ( حزب حاکم استرالیا ) در ایالت ویکتوریا در شهرملبورن قطعنامه ای قوی در محکومیت نقض شدید حقوق بشر درایران و سرکوب و کشتار پناهندگان ایرانی در کمپ لیبرتی درعراق به اتفاق آراء تصویب شد. متن کامل این قطعنامه به شرح زیر است:
تاریخچه کوتاه از کمپ اشرف در عراق:
کمپ اشرف در 80 کیلومتری شمالی شرقی بغداد واقع است و پایگاه اصلی مقاومت ایران بخصوص سازمان مجاهدین خلق ایران در مبارزه شان با دیکتاتوری مذهبی درایران بوده است که از سال 1986 بوجود آمده است. این کمپ در دل بیابان توسط مقاومت ایران ساخته شده.
کمپ اشرف تحت حفاظت نیروهای ائتلاف بعد از اشغال عراق در سال 2003 قرار گرفت و ساکنان آن در ازای حفاظت سلاح های خود را تحویل دادند و براساس کنوانسیون چهارم ژنو تحت حفاظت واقع شدند.
از زمانیکه ارتش امریکا کنترل امنیتی کمپ را به دولت عراق در ژانویه 2009 واگذار نمودند, 3400 نفر از اعضای سازمان مجاهدین خلق ایران که 1000 نفر از آنان زنان مجاهد می باشند, در دو نوبت درسالهای 2009 و 2011 توسط ارتش عراق, تحت فرمان نوری المالکی و به نیابت رژیم دیکتاتوری ایران مورد حمله و هجوم واقع شدند.
در دسامبر 2011, سازمان ملل و دولت عراق یک توافقت نامه تفاهمی را برای انتقال امن اعضای سازمان مجاهدین خلق ایران به نقطه ای که بخشی از پایگاه ارتش عراق در نزدیکی فرودگاه بغداد بود, امضاء نمودند که نام این محل نامناسب کمپ آزادی است تا در آنجا کمیسیاریای عالی پناهندگی سازمان ملل پروسه انتقال ساکنان را به کشور ثالث بررسی نماید. در 09 فوریه 2013, کمپ آزادی مورد حمله و اصابت 40 راکت و خمپاره قرار گرفت که 8 نفر کشته و بیش از 100 نفر زخمی شدند. المالکی می گوید که قادر نیست از حملات مرگبار دیگر جلوگیری بعمل آورد. سازمان مجاهدین می خواهد که هرچه سریعتر به کمپ اشرف برگردانده شوند, مکانی که حفاظت و امنیت بیشتر وبهتری دارا هستند قبل از اینکه به کشور ثالثی خارج از عراق منتقل شوند.
تاریخچه کوتاهی از نقض حقوق بشر درایران
گزارشگر ویژه حقوق بشر سازمان ملل برای ایران, گزارشی را تقدیم شورای حقوق بشر سازمان ملل در فوریه 2013 نمود.
این گزارش به زمینه های مختلفی از نقض حقوق بشردرایران از جمله اعتراف اجباری در زیر شکنجه, شکنجه فعالان سیاسی دستگیرشده, شامل قتل در زیر شکنجه اشاره می نماید.
درطول سال 2012, 297 اعدام رسمی اعلام شده است و بیش از 200 اعدام مخفی که توسط خانواده های قربانیان گزارش شده است. اعدام های بخاطر داشتن روابط جنسی خارج از ازدواج, تخلفات مواد مخدرو.. می باشد. بعضی از قربانیان بخاطر اینکه از اعضای سازمان مجاهدین خلق ایران بوده اند ویا اینکه به دیدار اقوام خود در کمپ اشرف در عراق رفته اند اعدام شدند. درحدود 58 اعدام در ملاء عام انجام گرفته. بیشترین اعدام های در سال 2011 است که شامل 661 نفر می شود.
فعالان حقوق زنان بطور خاص سرکوب می شوند, بخاطر مسائل مذهبی زنان درایران نمی توانند کاندیدای ریاست جمهوری ویا رهبرمذهبی شوند. با در نظر گرفتن سطح بالای تحصیلات و برابری در سرویس های پزشکی, مردم ایران از تبعیض نژادی, مذهبی و فرهنگی رنج می برند. به عنوان یک نتیجه, تنها 32% از زنان ایران در بازار کار اشتغال دارند, درمقایسه با بازار کار جهانی که میانگین آن 52% می باشد.
همچنین یک زن متاهل ایرانی نمی تواند که پاسپورت دریافت کند ویا اینکه نمی تواند که کشور را بدون اجازه همسرش ترک نماید.
بنابراین شاخه حزب لیبر در ایالت ویکتوریا این قطعنامه رابه رای می گذارد:
1. بالاترین حفاظت باید برای ساکنان کمپ لیبرتی مقرر شود.
2. کمپ لیبرتی باید به عنوان یک کمپ پناهندگی معرفی شود.
3. ساکنان کمپ لیبرتی هرچه سریعتر به کمپ اشرف برگردند تا از خونریزی در آینده پرهیز شود.
4. ساکنان کمپ لیبرتی در کشورهای دیگر ازجمله استرالیا سکنا گزینند.
5. کمیسیاریای عالی پناهندگی سازمان ملل مسئولیت کامل پناهندگان را که افراد حفاظت شده هستند براساس قوانین و کنوانسیونهای بین المللی بعهده بگیرد.
6. دبیرکل سازمان ملل باید هر چه سریعتر نماینده خود را در عراق مارتین کوبلر را تعویض نماید, چرا که او بعنوان وکیل دولت مالکی ساکنان را مجبور به ترک خانه خود نمود و شرایط را برای یک جنایت علیه بشریت را درکمپ لیبرتی مهیاء نمود.
7. یک تحقیق برای بررسی حمله راکتی و خمپاره ای 09 فوریه 2013, انجام پذیرد.
این قطعنامه توسط خانم نصرت حسینی و مارگ لوئیس طرح و مطرح شد و با اکثریت آراء و بدون رای مخالف به تصویب حزب کارگر شاخه ویکتوریا رسید.