آمریکا ایران را به افزایش ناگهانی تروریزم متهم کرد

خبرگزاری فرانسه: واشنگتن - ایالات متحده روز پنجشنبه ایران را متهم کرد که از تروریزم حمایت می‌کند. آمریکا گفته است ایران در حدی که طی چند دهه، دیده نشده، از تروریزم حمایت کرده است و افزود تهدید جداگانه از طرف القاعده به‌طور قابل توجهی، تنزل یافته است.

در یک گزارش سالانه به کنگره، وزارت خارجه، نامگذاری سالانه 4کشور یعنی کوبا، ایران، سودان  و سوریه که دولتهای حامی تروریزم هستند را حفظ می‌کند و این خود، یک سلسله از تحریمها را به‌دنبال دارد.
وزارت‌خارجه آمریکا گفت حمایت دولتی ایران در 2012 یک افزایش مشخص داشته است و در این ارتباط به فعالیتهای تهران و حمایتش  از جنبش رادیکال  شیعی حزب‌الله اشاره کرده است.
در این گزارش آمده است که فعالیت تروریستی ایران و حزب‌الله به سطحی بی‌سابقه از سالهای 1990تاکنون رسیده است که شامل حملات در آسیای جنوب شرقی، اروپا و آفریقا می‌شده است.
از جمله این حملات تروریستی، حملات حزب‌الله در بلغارستان در ژوییه 2012 است که در صوفیه بمب‌گذاری کرد و طی آن 5نفر اسراییلی و یک بلغاری کشته شدند و هم‌چنین  به توطئه‌های حزب‌الله در قبرس و تایلند اشاره کرده است.
وزارت‌خارجه آمریکا هم‌چنین ایران و حزب‌الله را به‌خاطر همیاری با پرزیدنت بشار اسد در سرکوبی بی‌رحمانه از زمان اعترضات ضدحکومتی که بعد منجر به یک شورش مسلحانه در 2011 شد، مقصر خوانده است .
این گزارش در حالیست که اتحادیه اروپا برای نامگذاری حزب‌الله به‌عنوان یک گروه تروریستی اقدام کرده است و این به‌دنبال درخواستهای آمریکا و اسراییل بوده است . حزب‌الله یک گروه سیاسی و شبه نظامی  قدرتمند در لبنان بی‌ثبات است.
جدای از این موضوع، آمریکا گفته است هسته القاعده در سراشیب شکست، قرار گرفته است و این نهضت به رهبری اسامه بن‌لادن که مرده، به‌دلیل کمپین به رهبری  آمریکا در پاکستان در حال اضمحلال است.
به‌دلیل از دست رفتن رهبری القاعده، توان این گروه در فعالیتهای مستقیم و حملات افت کرده است و در حال حاضر رهبرانش فقط برای بقای خود تقلا می‌کنند.
در توجیه نگهداشتن کوبا در لیست دولتهای حامی تروریزم، وزارت‌خارجه گفته است این جزیره، کماکان مکان امنی برای حدوددو دوجین از اعضای گروه جدایی‌طلب اتا ( ETA ) علاوه بر فراریان تحت تعقیب توسط واشنگتن می‌باشد.
این عناصر فراری، شامل جوآن چزیمارد ( Joanne Chesimard ) متهم به کشتن یک افسر پلیس در 40سال قبل است که اوایل این ماه، اف.بی.آی او را در لیست تحت تعقیب‌ترین تروریستها قرار داده است.
آمریکا کوبا را از سال 1959 یعنی از انقلاب کمونیستی  فیدل کاسترو، منزوی کرده است.
در ارتباط با پیشرفت نسبت به نگرانیها، آمریکا در سالهای اخیر کره شمالی را از لیست سیاه تروریزم خارج کرد و گامهای اولیه برای خارج کردن سودان از این لیست را برداشته است.
وزارت‌خارجه در گزارش سالانه خود گفته است گروههای تروریستی مرتبط با القاعده در سودان باقی مانده‌اند اما اذعان کرده است که خارطوم به‌طور فزاینده‌یی با آمریکا همکاری کرده است.  

9می2013