آقای المار بروک،
رئیس کمیته خارجی پارلمان اروپا،
درارتباط با شرکت مارتین کوبلردر کمیته شما، به اطلاعاعتان می رسانیم که در تمامی پروسه جابجایی از اشرف به ”لیبرتی” و موضوع انتقال به کشورهای ثالث، ما همواره از موضع کمک و البته با نگرانی بسیار, فعال بوده ایم. ولی متاسفانه نگرانیهای ما بطور مستمر به بدترین صورت به واقعیت تبدیل شده است.
کشتارها در اشرف و اکنون در لیبرتی بیش از 50 کشته و صدها مجروح سنگین، برای یک جابجایی که به گفته یونامی بایدصلح آمیز و مطابق مقررات انسانی و با تفاهم همه طرفهای درگیر صورت می گرفت، مطلقا قابل قبول نیست. ماموریت یونامی همه چیز بوده به غیر از موفقیت آمیز.
ساکنان کمپ ”لیبرتی” در وضعیت امنیتی به شدت مخاطره آمیزی هستند، اما به هیچ وجه مورد حفاظت قرار نگرفتند. حتی بعد از حمله تروریستی موشکی 9 فوریه هیچ کاری صورت نگرفته تا امنیت این مخالفان رژیم ایران تضمین شود. این یک خواسته بنیادین است که باید دولت عراق بلادرنگ توضیح بدهد.
در این زمینه نیز یونامی به ماموریت خود عمل نکرده و این موجب شده ساکنان اعتمادشان به یونامی به شدت ضربه بخورد. در کنار وضعیت امنیتی، شرایط عمومی کمپ و تسهیلات پزشکی نیز فاجعه بار هستند شکایات ساکنان در این خصوص بسا فراتراز مشروع هستند، ولی متاسفانه ناشنیده باقی مانده اند.
ما بزرگترین خطر را در همکاری مالکی با رژیم تهران می بینیم. رژیمی که به وضوح خواستار نابودی مجاهدان ”لیبرتی” است. این وضعیت به معنای یک تهدید مستمر وشدید است. رفع این تهدید جزء ضروری ترین وظایف یونامی و دیگر طرفهای مسئول در سازمان ملل، آمریکا و اتحادیه اروپا ست.
جلسه کمیته خارجی باید به این وضعیت بشدت مخاطره آمیز لیبرتی و تمامی تبعات این بی خانمانسازی بپردازد. ما به فوریت به یک سیاست مسئولانه اروپایی نیاز داریم که به حفاظت امنیتی و کمک های بشردوستانه متعهد باشد و بطور موثر آنها را محقق کند.علاوه براین باید نقش دولت عراق تحت ریاست نوری مالکی بصورت پایه ای مورد تحقیق و موشکافی قرار بگیرد. بدون فشار بین المللی روی دولت مالکی و بدون تصمیمات روشن بشردوستانه، وضعیت درعراق میتواند به وقوع جنایات ضد انسانی راه ببرد. در آن صورت، همه کسانی که از تن دادن به اقدامات ضروری سرباز زنند، شریک جرم خواهند بود.