”ستاد اجرائی فرمان امام“ بازوی چپاولهای خامنه ای در لیست تحریم ها

وزارت خزانه‌داری آمریکا روز سه‌شنبه 14 خرداد 1392 "ستاد اجرایی فرمان امام" و ۳۷ شرکت وابسته به آن به دلیل همکاری با دولت ایران و کمک به دور زدن تحریم‌های بین‌المللی علیه این رژیم ملایان به فهرست سیاه اضافه کرد. آمریکا دارایی‌های این ستاد و شرکت‌های وابسته به آن را مسدود کرده است.

وزارت خزانه‌داری آمریکا در اطلاعیه‌ای اعلام کرده است که این شرکت‌ها با خرید و فروش املاک و مستغلات، از جمله اموال مصادره شده از ایرانیانی که به طور دائم در کشور اقامت ندارند، به دور از نگاه مردم ایران و نهادهای بین‌المللی، سرمایه‌گذاری‌‌‌های عظیم ثبت‌نشده و غیررسمی را به نفع حکومت ایران انجام می‌دهند.
در این اطلاعیه آمده است که به‌رغم وابستگی این شرکت‌ها به دولت ایران، مالکان آن‌ها افراد غیر ایرانی و یا شماری از ایرانیان وابسته به حکومت در خارج از کشور هستند. آن‌ها توانسته‌اند از طریق این شرکت‌ها معاملاتی را به نفع حکومت ایران در اروپا و دیگر نقاط جهان صورت دهند.
شماری از ۳۷ شرکتی که نامشان به فهرست تحریم‌های آمریکا اضافه شده در آلمان، کرواسی و آفریقای جنوبی مستقر هستند.

معرفی ستاد اجرایی فرمان امام

1.    معرفی:
ستاد اجرائی فرمان امام یکی از کارتل های مالی – اقتصادی ایران است. و در 5 سال گذشته در بسیاری از فعالیت های اقتصادی تنها رقیب سپاه پاسداران بوده است. ستاد اجرائی بدلیل وابسته به خامنه ای از رانت های بسیار قوی اقتصادی و امنیتی برخوردار و از هرگونه نظارت و انتقادی بدور مانده است.
ستاد اجرائی فرمان امام نهادی حکومتی و نه دولتی است که زیر نظر مستقیم مقام رهبری اداره میشود. این ستاد به فرمان خمینی در سال 1989 با مهلتی یک ساله جهت شناسایی و مصادره اموال وابستگان به رژیم سیاسی سابق ایران تشکیل شد ولی این ستاد با صدور فرمان خامنه ای از سال 1991، علاوه بر مصادره اموال وابستگان خاندان پهلوی، اموال یهودیان و کلیه کسانی که به خارج مهاجرت کرده بودند، (بدون حضور و اطلاع وکیل آنها) مصادره کرده است.
2.    اسامی مسئولین:
-    رئیس ستاد احرائی از طرف خامنه ای بمدت 5 سال انتخاب میشود. که در حال حاضر ریاست آن با دکتر محمد مخبر است که در 26 تیر 1386 به این سمت منصوب شد. قبل از وی بمدت 10 سال (دو دوره) محمد ایروانی وزیر سابق اقتصاد بود. محمد مخبر قبل از این سمت در بیناد مستضعفان بود و بعد به وزارت مخابرات منتقل شد محمد مخبر در لیست سیاه اتحادیه اروپا قرار دارد.
-    ساختار جدید ستاد اجرایی فرمان امام شامل یک مجموعه صد نفری است که سیاست گذاری و نظارت بر اجرای فعالیت های این نهاد را بر عهده دارد. از جمله هیئت مدیره نظارت که توسط خامنه ای انتخاب میشوند، محمدی گلپایگانی رئیس دفتر خامنه ای، آخوند نیری (از قضات قتل عام سال 1988)، حسین شریعتمداری بازجو و شکنجه گر و نماینده خامنه ای در روزنامه کیهان و ... از جمله اعضای این هیئت نظارت هستند
-   شورای مدیریت ستاد اجرائی عبارتند از: سید مصطفی خامنه ای (پسر بزرگ خامنه ای), محمد ایروانی (رئیس سابق ستاد اجرائی) و محمد شریعتمداری (وزیر سابق بازرگانی) است.
3.    ابعاد مالی: آگاهان مالی ارزش اموال تحت حاکمیت و سرپرستی این ستاد را بالغ بر ده ها میلیارد دلار تخمین میزنند.
-    در سال 2010 خامنه ای معادل یک میلیارد دلار از اموال آستان حضرت عبدالعظیم در شهر ری را به ستاد اجرائی منتقل کرد.
-      ستاد اجرائی در خرید سهام مخابرات در سال 2009 شریک سپاه پاسداران از طریق “شرکت توسعه  مبین“  شد.
-   این ستاد تا سال 2008 روی اموال و املاک اساسا فعال بود. یک برنامه سه ساله از مارس 2009 تا مارس 2012، ده میلیون متر مربع  برنامه ساخت و ساز در دستور کار دارد.
-   با ریاست مخبر ساختار ستاد اجرایی، از یک مجموعه ملک فروشی به یک جریان اقتصادی تبدیل شد. که دارای 5  گروه اقتصادی از جمله، I C T، نفت و انرژی، صنعتی و مالی.  
-   با سرمایه 800 میلیون دلار در حال حاضر 16 درصد سهام بانک پارسیان، 15 درصد سهام بیمه ملت، 11درصد سهام بانک کار آفرین، 5 درصد سهام ایران خودرو و... در اختیار ستاد اجرایی فرمان امام است.

بنیاد برکت:
عارف نوروزی مدیر عامل سازمان اموال و املاک ستاد اجرایی فرمان امام در 28 سپتامبر 2008 اعلام کرد که بنیاد برکت از زیر مجموعه های ستاد اجرایی فرمان امام است که وظیفه محرومیت زدایی و توانمند سازی مناطق کمتر توسعه یافته را بر عهده دارد و برای سه سال آینده هزار میلیارد  تومان سرمایه گذاری در این بخش پیش بینی شده است.
مدیر عامل موسسه بنیاد برکت وابسته به ستاد اجرایی فرمان حضرت امام شاهین شاسان آرانی است. وی در باره این بنیاد در 17 اوت 2010 در مورد این بنیاد گفت:
-    بعداز تغییرات مدیرتی که در دسامبر 2007 در ستاد اجرائی فرمان امام بوجود آمد، بنیاد برکت بعنوان بازوی خروجی در به کارگیری درآمدهای ستاد اجرایی فرمان حضرت امام فعال شد. تا طبق ماموریتی که برای آن تعیین شده است، باید برای استفاده بهینه از درآمدهای ستاد در جهت محرومیت‌زدایی برنامه‌ریزی و اقدام کند.
-    ستاد اجرایی فرمان حضرت امام، از محل درآمدهای حاصل از اموال و فروش املاک و فعالیت‌های اقتصادی دیگر برای کمک به توسعه اقتصادی و اشتغالزایی در مناطق محروم از طریق موسسه بنیاد برکت هزینه و سرمایه‌گذاری می‌کند.
-   بنیاد برکت با پشتیبانی و حمایت مالی از کارآفرینان هم‌اکنون 41 طرح تولیدی، صنعتی و کشاورزی به ارزش بیش از440 میلیارد تومان (440 میلیون دلار) در مناطق محروم در 15 استان کشور را در دست احداث و بهره‌برداری دارد که مجموع این طرح‌ها بالغ بر 8 هزار نفر اشتغالزایی مستقیم را به همراه دارد.
بانک برکت
شاهین شاسان آرانی مدیر عامل بنیاد برکت در 27 اکتبر 2010 اعلام کرد: بانک با سرمایه 200 میلیارد تومان (200 میلیون دلار) و طبق قوانین بانکهای خصوصی ایجاد می شود که یک شعبه مرکزی در تهران و در 6 استان دفاتری خواهد داشت.

سرمایه گذاری تدبیر
سرمایه گذاری تدبیر وابسته به ستاد اجرائی فرمان امام است.
عشقی، مدیرعامل شرکت کارگزاری تدبیر در 24 اکتبر 2010 گفت: در حال حاضر شرکت سرمایه گذاری تدبیر (متعلق به ستاد اجرایی فرمان امام ) همچون گذشته رفتار عاقلانه خود را در تحصیل یا واگذاری سهام شرکت های پر پتانسیل بورس دنبال کرده و برنامه ای به عنوان تزریق نقدینگی در زمان منفی بودن بازار ندارد.
گروه توسعه ساختمان تدبیر
این شرکت هلدینگ ساختمان گروه بوده که 4 شرکت بزرگ و فعال ساختمانی را تحت پوشش خود دارد. این هلدینگ در زمینه ساخت و ساز پروژه های مسکونی، تجاری اداری و توریستی در نقاط مختلف کشور فعالیت دارد. این هلدینگ در زمینه سرمایه گذاری و مشارکت در طرح های ساخت و ساز و همچنین ایجاد، تاسیس و تصدی شرکت های ساختمانی، بازرگانی، خدماتی و مرتبط با صنعت ساختمان و نیز مبادرت به هرگونه عملیات بازرگانی و مالی در داخل و خارج از کشور فعال می باشد. آدرس وب سایت www.tcdgroup.org
شرکت سرمایه گذاری تدبیر
این شرکت هلدینگ خدمات مالی و سرمایه گذاری گروه است. این هلدینگ 6 شرکت را در زیر مجموعه خود دارد و به صورت تخصصی در زمینه سرمایه گذاری بورسی و غیر بورسی، اوراق بهادار و واسطه گری مالی فعالیت دارد. در این راستا شرکت سرمایه گذاری تدبیر به بررسی، مطالعه، ایجاد و توسعه، تاسیس، تشکیل، مشارکت(حقوقی) در سرمایه، خرید سهام، بازسازی، نوسازی، راه اندازی، اداره و نگهداری، اصلاح، توقف، توسعه، ادغام و انحلال انواع طرحها و شرکتها و موسسات در داخل و یا خارج از کشور، در حوزه واسطه گری مالی می پردازد. آدرس سایت  www.tadbirinvestment.ir
گروه توسعه انرژی تدبیر
این شرکت هلدینگ نفت و انرژی گروه بوده که 5 شرکت را با درصد مالکیت مختلف در زیرمجموعه خود مدیریت می کند. فعالیت های این هلدینگ در زمینه اکتشاف و تولید نفت و گاز(بالا دستی)، خدمات نفت و گاز، پالایشگاه، پترو شیمی، تجارت و بازرگانی تمرکز دارد.
گروه توسعه انرژی تدبیر در راستای اهداف خود اقدام به سرمایه گذاری، مشارکت و بهره برداری از طرحهای تولید، انتقال، فرآوری، ذخیره سازی و حمل و نقل نفت خام، گاز و انواع فرآورده های نفتی و محصولات پتروشیمی و سایر حامل های انرژی نموده. همچنین این هلدینگ به ایجاد، تاسیس، ادغام، نوسازی و تصدی واحدهای تولیدی، صنعتی، بازرگانی و خدمات مرتبط و نیز مبادرت به هرگونه فعالیت بازرگانی و مالی در داخل و خارج از کشور در حوزه فعالیت های تعریف شده خود می پردازد.
آدرس وب سایت www.tadbirenergy.net
شرکت سرمایه گذاری مدبر
سید حسام شمس عالم (عضو هیأت مدیره بانک پارسیان) قبلا مدیر کل برنامه ریزی و حسابرسی ستاد اجرایی فرمان امام  و مدیر کل امور مالی ستاد اجرایی فرمان امام بوده است و همچنین عضو هیأت مدیره و مدیرعامل شرکت سرمایه گذاری تدبیر بوده است.