اعتراف تاریخی انگلستان به سرکوب خونین قیام ضداستعماری در کنیا

دولت بریتانیا پرداخت یک غرامت تاریخی را به هزاران نفر از قربانیان قیام معو معو در سالهای 1950 اعلام کرده است. حدود 90هزار نفر در این قیام کشته یا مجروح و بیش از 100هزار نفر بازداشت شدند که بسیاری از آنها از قبیله کویو بودند.

در قیام معومعو مردم خواهان زمین و خاتمه حکومت استعماری بریتانیا بودند. برای اولین بار است که بریتانیا به چنین جنایات جدی که در آن زمان به‌وقوع پیوست، اذعان می‌کند.            
ویلیام هیگ، وزیر خارجه انگلستان در مجلس این کشور گفت: مایلم روشن کنم که برای اولین بار از طرف دولت حضرت ملکه (بگویم) ما درد و اندوهی که مردم در قیام کنیا درگیر آن بودند را درک می‌کنیم. این دولت بریتانیا اذعان می‌کند مردم کنیا در معرض شکنجه و سایر بدرفتاریها توسط دولت استعماری قرار گرفتند. دولت بریتانیا صمیمانه ابراز تأسف می‌کند که چنین کارهایی صورت گرفته است و پیشرفت کنیا در جهت استقلال را تباه کرده است. شکنجه و بدرفتاریها، نقض فاحش قدر و شأن انسانی است که ما قاطعانه آن را محکوم می‌کنیم.   
بی بی سی جهانی ـ 17خرداد92