نمایش انتخابات ملایان - گزارش شماره 9 – از آخرین وضعیت انتخابات رژیم

در حالیکه تنها دو روز تا انتخابات رژیم باقی مانده است، سؤال این است که بعد از حذف و جراحی بزرگ رفسنجانی، تحولات درون رژیم به چه سمتی خواهد رفت؟ گرایش خامنه ای و سپاه به چه کسی است، رویکرد بدنه رژیم به انتخابات چگونه است و اقدامات برای پیشگیری از شکل گیری مجدد قیام چیست؟

انصراف حداد عادل و عارف
غلامعلی حداد عادل که جزء ائتلاف 1+2 بود از کاندیداتوری انصراف داد. قرار این ائتلاف براین بود که 2 نفر به نفع نفر سوم کنار بروند و معیارشان هم اقبال عمومی بود. ابتدا قرار بود که فقط یک نفر نام نویسی کند، ولی هر سه نفر نامنویسی کردند، به این بهانه که هنوز نظرسنجی ها قادر نیست مشخص کند اقبال چه کسی بیشتر است. طبق این قرار می‌باید علاوه بر حداد عادل، ولایتی هم باید به نفع قالیباف کنار میرفت (چون به گفته خودشان قالیباف در نظر سنجی ها بالاتر است) ولی انصراف نداد و حداد عادل هم که باید میگفت به نفع چه کسی کنار میرود، سکوت کرد و به جای قرار اولیه که باید ستادهایش به نفع کاندیدای دیگر فعال شود آن را بست.
محمدرضا عارف با دریافت نامه ای از خاتمی انصراف داد. عارف انصرافش را منوط به نامه خاتمی کرده بود و خاتمی هم به دنبال گرفتن توافق رفسنجانی در مورد ائتلاف و تضمین وی روی این توافقات بود. خاتمی بعد از انصراف عارف در بیانیه ای در 21خرداد حمایت کامل خودش را از حسن روحانی اعلام کرد. رفسنجانی نیز در دیداری با کارآفرینان گیلان در 21 خرداد 92 بدون نام بردن از حسن روحانی از او حمایت کرد و گفت: «آنچه که برای بنده در این دوره پیش آمد، چون برای رضای خدا، انجام تکلیف و ادای دین به اسلام و مردم وفادار ایران بود، خیر و قابل صبر و تحمل است. با این وجود، مأیوس نیستم و امیدوارم با حضور همه آحاد مردم با سلایق مختلف در پای صندوقهای رأی، فرد صالحی انتخاب شود که دارای تجربه اجرایی، سرد و گرم چشیده دورانهای مختلف، معتدل و کارآزموده در فراز و نشیب‌ها و بحرانها باشد».

کاندیدای خامنه ای کیست؟
در انتخابات سال 1384 کاندیدای خامنه ای احمدی نژاد بود، که از سال 82 برای خواص خامنه ای مشخص شده بود. به طوری که وقتی موسوی لاری، وزیر کشور وقت خاتمی مخالف بود احمدی نژاد شهردار تهران شود، محمدرضا باهنر نایب رئیس مجلس رژیم با او ملاقات کرد و گفت که میخواهند که احمدی نژاد رئیس جمهور شود و شما او را شهردار هم قبول نداری؟ سپس خامنه ای با مهندسی انتخابات او را رئیس جمهور کرد.
خامنه ای در سال 1388 با مهندسی سپاه مجدداً احمدی نژاد را از صندوق بیرون آورد. ولی این بار قیمت این مهندسی برای خامنه ای کلان بود و زمینه اعتراضات و قیام مردم علیه کل نظام را فراهم کرد، هرچند که خامنه ای قیام مردم را سرکوب کرد ولی طلسم ولایت اش شکست و آنقدر ضعیف شد که احمدی نژاد هم به عنوان مطیع ترین فرد رو در روی او ایستاد.
با توجه به این دو مهندسی سؤالی که در درون باندهای خود خامنه ای مطرح است، این است که کاندیدای خامنه ای کیست؟ چه کسی قرار است که از صندوق در بیاید؟ خامنه ای هم در سخنرانیهای علنی اش و هم در جلسه محرمانه ای که با فرماندهان سپاه داشته، تأکید میکند، کسی از رأی من مطلع نیست. وقتی با نمایندگان مجلس هم ملاقات کرد، گفت، هرکسی را که بگویند مورد نظر من است، قبول نکنید، هیچکس از رأی من خبر ندارد!
داستان چیست؟ خامنه ای که در شهریور 87 به صراحه و به طور علنی در هفته دولت به احمدی نژاد ابلاغ کرد که برنامه برای 5 سال آینده بریزد، این بار در نظر ندارد کسی را از صندوق بیرون آورد؟
خامنه ای بعداز شکستن طلسم ولایتش در سال 1388 با مشکل جدی در باند خودش مواجه است. به حدی این باند شقه شده است که خامنه ای چندی قبل به سران سه قوه گفت اگر اختلافات خود را علنی کنید خیانت است! ولی دیدیم همین سه نفر را هم نتوانست حتی با مارک خیانت، کنترل کند. در همین انتخابات فقط از باند ولی فقیه حدود 30 نفر (وزیر خارجه سابق، نایب رئیس مجلس، وزیر اسبق اطلاعات، وزیر سابق کشور و …) نام نویسی کردند که هرکدام به نوبه خود باندچه ای دارند.
گزارشهای درونی حاکی است که این اختلافات در سپاه هم موجود است و برخلاف سال 1388 که بسیجیان با یک دستور از فرماندهی خط میگرفتند به نام چه کسی باید رأی ریخت و رأی سازی کرد ولی در سال 1392 اینطور نیست و هر فرمانده سپاه و هر باندی از سپاه یک نفر را نزدیکتر به ولایت میداند. لذا همانطور که سران سه قوه حتی با مارک خیانت هم حرف خود را میزنند، فرماندهان سپاه هم همینطور هستند. لذا مهندسی سال 84 و 88 جوابگو نیست.
خامنه ای این بار مهندسی را در شورای نگهبان متمرکز کرد و علاوه بر رفسنجانی و رحیم مشایی، کاندیداهای جناحهای مختلف خودش را هم مهندسی کرد. آخوند حسن ابوترابی کاندیدای جامعه روحانیت مبارز و جامعه مدرسین که حامی او آخوند مهدوی کنی رئیس خبرگان بود را هم حذف کرد. کاندیدای آخوندی مثل مصباح یزدی را هم حذف کرد.
بعداز حذف رفسنجانی، رحیم مشایی و کاندیداهای راست سنتی و … در مرحله کنونی، مهندسی خامنه ای روی جلوگیری از انتخاب آخوند حسن روحانی متمرکز است. در درون باندهای رژیم گفته میشود که باید گفت به چه کسی رأی نده!
گزارشهای درونی حاکی است که تمایل خامنه ای به سعید جلیلی است اما در درون محافل نزدیک به خامنه ای گفته میشود، که در نظرسنجی های محرمانه حاکی است که آرای سعید جلیلی پائین است و بعداز مناظره ها هم افت داشته است. اگر جا بیفتد که نظر خامنه ای با جلیلی است عدم استقبال از جلیلی به پای نظام (خامنه ای) نوشته خواهد شد.
به دنبال پائین بودن آرای جلیلی که برای باندهای داخل رژیم روشن است، از آنجا که تمایل خامنه ای به جلیلی تا اندازه ای شایع شده بود، قرار شد برای خنثی کردن آن شایعه کنند نظر خامنه ای بیشتر روی ولایتی است.
.
کاندیدای سپاه پاسداران
-     سرلشگر پاسدار محمدی علی جعفری، فرمانده کل سپاه در روز 5 اردیبهشت 1392 در همایشی در تهران با فرماندهان سپاه روی قالیباف و جلیلی اختلاف داشتند و روی یک کاندید به نتیجه نرسیدند. بعد از این جلسه اخباری که از آن درز کرده  حاکی است سرلشگر پاسدار محمدعلی جعفری فرمانده کل سپاه و سرلشگر پاسدار قاسم سلیمانی فرمانده نیروی قدس و آخوند علی سعیدی نمایندة ولی فقیه در سپاه و تعداد دیگری از فرماندهان بالا به قالیباف تمایل دارند ولی فرماندهان بدنه سپاه  از جلیلی حمایت میکنند.
ـ در بعداظهر روز شنبه 18 خرداد 92 جلسه غیرعلنی فرماندهان سپاه در مورد انتخابات تشکیل شد. در این جلسه با تعاریفی از جلیلی توسط بعضی از فرماندهان به طور تلویحی جلیلی مطرح شد ولی تأکید گردید که سپاه به عنوان یک ارگان روی کسی انگشت نمیگذارد، از سه نفر کاندیدا، قالیباف، ولایتی و سعید جلیلی هرکدام انتخاب شوند، قابل قبول است.
تحریم انتخابات
-    ارگانهای مختلف رژیم وضعیت شرکت مردم در انتخابات را مرتب رصد میکنند و گزارشهای محرمانه حاکی از گسترش تحریم است. از جمله این گزارشها:
-    در گزارش مرکز پژوهشهای مجلس رژیم مطرح شده که «مشکل اصلی در انتخابات رکود در انتخابات است، شهرها و کوچه و خیابانها به لحاظ تبلیغات انتخاباتی راکد است. حتی کسانی از حاکمیت هستند که تمایلی به رأی دادن ندارند».
-    در یکی از گزارشهای روزانه سپاه پاسداران به فرماندهی سپاه در روزهای اخیر آمده است: گزارشهای دریافتی از چند سپاه استانی حاکیست که اوضاع انتخابات در سطح شهرها راکد است و مردم کماکان تمایلی به شرکت در انتخابات ندارند.
-    در گزارشهای ستاد انتخابات وابسته به وزارت کشور آمده است که: مشکل اصلی عدم مشارکت در انتخابات است. تنها نقطه مثبت این است که روز انتخابات ریاست جمهوری با انتخابات شوراها یکی شده است و احتمالا مردم برای انتخابات شوراها بیشتر شرکت کنند لذا هرکس که برای رأی دادن به اعضای شوراها شرکت کند یک برگه انتخاب رئیس جمهور هم به او داده خواهد شد.
-   
وحشت از  قیام و اقدامات امنیتی
-    در ستاد فرماندهی سرکوب در قرارگاه ثارالله تهران تصمیمات زیر گرفته شد:
o    تهران به 9 منطقه تقسیم شده و در هر منطقه بین 20 تا 30 پایگاه فرعی سپاه و بسیج برای کنترل دایر شود.
o    از روز سه شنبه 21 خرداد کلیه نیروها تا پایان انتخابات در مراکز سپاه و بسیج آماده باش هستند. و از روز سه شنبه روزانه بخشی از نیروها در سطح شهر ایست و بازرسی گذاشته و بخش دیگر گشتهای نامحسوس برای ممانعت از شعار نویسی و حرکتهای احتمالی مثل راهپیمایی برقرار میشود. بقیه نیروها که بخش عمده نیرو خواهد بود در مراکز تعیین شده آماده میباشند تا عندالزوم اگر اتفاقی افتاد از آنها استفاده کنند.
o    در روز انتخابات کنترل و حفاظت مراکز رأی گیری با نیروی انتظامی است، سپاه و بسیج دخالت نمی کنند. سپاه و بسیج در سطح شهر و محلات فعال خواهند بود و کاری به حوزه رأی گیری ندارند.
o    در این آماده باش قبل از انتخابات احتمال حوادث (اعتراضات اجتماعی)  پائین است و روی آمادگی برای بعد از انتخابات بیشتر تاکید شده است.
-    در کمیسیون امنیت مجلس، شرایط حساس ارزیابی و اقدامات زیر در نظر گرفته شده است:
o    از روز پنجشنبه 23 خرداد تمام تبلیغات را قطع و مانع کار خلاف قانون بشویم.
o    از روز انتخابات به بعد دیگر جلسه ای نباید برگزار شود و همه دستگاههای امنیتی- اطلاعات در آماده باش کامل باشند.
o    به هر شکلی باید برگزاری میتینگ و جلسه از روز 23 خرداد تا روی کار آمدن رئیس جمهور جدید، ممنوع گردد.
o    در حال حاضر سایتهای مجازی و اینترنت از تهران کنترل می شود و وزارت اطلاعات جلوی فعالیت هر سایتی را که خلاف مصالح کشور باشند، میگیرند.   باید تمام فعالیت گروهکها تحت کنترل و وزارت اطلاعات قرار گیرد.