انتشار کتاب «داستان ناگفته اشرف»به قلم طاهر بومدرا

دیباچه و تقریظ های کتاب از: جان بولتون، استرون استیونسون و پاتریک کندی

معرفی کتاب «داستان ناگفته اشرف»
«داستان ناگفته اشرف» عنوان کتابی است به قلم طاهر بومدرا که توسط انتشارات نیو جنریشن New Generation در 329 صفحه منتشر شده است.

طاهر بومدرا، مشاور ویژه یونامی دربارة اشرف (ژوئیه2010- مه 2012)، رئیس اداره حقوق بشر یونامی (ژانویه2009-ژوئیه2010)، مسئول نظارت بروضعیت انسانی دراشرف از مارس 2009، بوده است.
بان کیمون، دبیرکل ملل متحد در دسامبر 2011 در بحبوحه بحران اشرف و ضرب الاجل نوری مالکی، در پاسخ خود به پیشنهاد نمایندگان کنگره آمریکا  که خواستار حضور دائمی ملل متحد در اشرف شده بودند، ضمن تشکر از این پیشنهاد، به نقش  طاهر بومدرا، به عنوان «مشاور ویژه یونامی در مورد اشرف»، در مانیتور وضعیت حقوق بشر اشاره میکند و مینویسد:
«بیش از یک سال است که مشاور ویژة یونامی در مورد کمپ اشرف به همراه کارکنان “کمیساریای عالی حقوق بشر” و “کمیساریای عالی پناهندگان” دیدارهای هفتگی از اشرف داشتهاند و ثابت شده است که چنین دیدارهایی در مطلع کردن ما از تحولات و نظارت بر صحت و سلامت ساکنان اشرف مفید بوده است».
طاهر بومدرا عضو یک خانواده مجاهدان الجزایری است که بسیاری از اعضای خانواده اش از جمله پدر و عموهایش در دهه 1950 میلادی در نبردهای استقلال و انقلاب  الجزایر علیه استعمار فرانسه به شهادت رسیدند.
آقای بومدرا در سال 1980 از دانشگاه حقوق لندن فارغ التحصیل شد و به مدت 10سال استاد حقوق در دانشگاه کنستانتین الجزایر بود. در سال 1991معاون دبیرکل جامعه آفریقایی حقوق بین الملل و حقوق مقایسه ای شد و در همین رابطه ارتباطات گسترده یی با کشورهای آفریقایی و حقوقدانان و روشنفکران و مدافعان حقوق بشر و سازمانهای غیردولتی حقوق بشری در این کشورها پیدا کرد.
طاهر بومدرا در سال 2004 به عنوان مدیر منطقه یی رفرم حقوق جزای بین المللی که در امان مستقر بود، به مأموریتهایی در خاورمیانه رفت و تلاش کرد به کشورهای خاورمیانه و شمال آفریقا کمک کند تا در حقوق جزا و وضعیت زندانها رفرم ایجاد کنند.
طاهر بومدرا، در کتاب «داستان ناگفته اشرف»، حقایق ناگفته زیادی را در مورد عملکرد سازمان ملل متحد و همدستی مارتین کوبلر، با دولت عراق و سفارت رژیم آخوندی برملا میکند.
نویسنده در قالب بیان خاطرات خود به طور مبسوط عملکرد منفی ارگانهای سازمان ملل متحد از جمله یونامی و کمیساریای عالی پناهندگان در قبال مجاهدان مستقر در اشرف را با ارائه وقایع به صورت مستند بیان میکند.
او براساس مشاهدات شخصی و مراوداتی که به طور مستمر با جامعه دیپلوماتیک در عراق داشته است، بخش دیگری از اقدامات پشت پرده دولتهای غربی و سیاست استمالت از رژیم آخوندی را  افشا میکند.
بخشی از کتاب بومدرا به اقدامات کوبلر برای تخلیه اشرف بدرخواست دولت عراق اختصاص دارد.
وی فاش میسازد که پروژه انتقال از اشرف، از ابتدا به قصد حفاظت و امنیت بیشتر برای ساکنان نبود، بلکه هدف، منحل کردن سازمان مجاهدین و حتی دستگیری مسئولان آن و تحویل دادن آنها به رژیم آخوندی بود.
بومدرا افشا میکند که چطور کوبلر ساعتها روی سناریو های مختلف کار میکرد تا ضمن پیشبرد اهداف خودش، همیشه مجاهدین را مورد سرزنش قرار دهد. طاهر بومدرا همچنین جزئیات زیادی را در مورد تلاشهای کوبلر برای فریب جامعه بین المللی ارائه کرده است: از جمله؛ دست کاری درعکسهای لیبرتی برای آنکه نشان دهد لیبرتی از وضعیت خوبی برخوردار است، دادن گزارشهای غلط از وضعیت، تحت فشار قرار دادن متخصص سرپناه سازی برای تأیید وضعیت کمپ لیبرتی، عدم انتشار ارزیابی متخصص سرپناه سازی که تصریح کرده بود لیبرتی با استاندارد های بین المللی همخوانی ندارد، و بالاخره صدور اطلاعیه یی از جانب کوبلر که در آن  اعلام میشود وضعیت کمپ تأیید شده  است…
در این کتاب نویسنده همچنین به دیدارهای مارتین کوبلر با سفیر رژیم آخوندی در عراق اشاره دارد که خود وی نیز در این ملاقاتها حضور داشته و شاهد گفتگوها بوده است.
بومدرا با ارائه نمونه های مشخص فاش می سازد که اطلاعات غلط گسترده یی علیه مجاهدین و ساکنان، بویژه در مورد مناسبات آنها در بین کارمندان سازمان ملل متحد و همچنین جامعه دیپلوماتیک پخش شده بود و هر فرد جدیدی که وارد بغداد می شد این اطلاعات در اختیار او قرار میگرفت. وی می نویسد ابعاد این تبلیغات دروغین به حدی بود که وقتی او برای اولین بار با نمایندگان مجاهدین در اشرف دیدار کرد، از قبل یک برداشت منفی و پیش قضاوت داشت. ولی بعد از این دیدار و متعاقباً بازدیدهایی که از اشرف داشت و با نفرات مختلف صحبت کرد، با واقعیت مجاهدان اشرف آشنا شد.
بومدرا در این کتاب همچنین به تشریح بازدیدهایش از اشرف بعد از حمله 6 و 7 مرداد 1388 و 19 فروردین 1390 میپردازد و مینویسد دستهایی در کار بود که مانع از انتشار واقعیت این جنایات شود.
دیباچه کتاب «داستان ناگفته اشرف» به قلم جان بولتون سفیر پیشین آمریکا در سازمان ملل متحد است که پیش از آن هم معاون وزیر خارجه بود.  جان بولتون می نویسد: این «داستان ناگفته» پیرامون یک تراژدی یا سوء رفتاری که در گذشته صورت گرفته باشد نیست، بلکه پیرامون بی عملی حاضر جامعه بین المللی برای اتخاذ اقدامات ضروری جهت حفاظت از بیش از 3000 مخالف ایرانی مستقر در کمپ های اشرف و لیبرتی است».
جان بولتون می افزاید: واقعیتها بسیار روشن است. دولت آمریکا به طور مکتوب متعهد شده بود از اشرفیها در مقابل تحویل سلاحهایشان به ارتش آمریکا، حفاظت کند. ولی اکنون آنها توسط دولتی که توسط بهترین دوست حکومت بغداد یعنی رژیم ایران تغذیه میشود، کشتار میشوند. این، یک شکست سیاسی و اخلاقی است».
سفیر سابق آمریکا در سازمان ملل متحد ملل متحد را به علت «عدم صلاحیت» و «عدم صداقت» مورد انتقاد قرار داده و مینویسد: سازمان ملل به طور مستمر در طرف دولت عراق بوده است و یونامی نه تنها کمک کننده نبوده بلکه نقش مخرب ایفا کرده و همیشه بهانه آورده تا دیگران را مورد سرزنش قرار دهد و با ارائه اطلاعات غلط و گمراه کردن جامعه بین المللی، تلاش می کند بر عملکردش سرپوش بگذارد.
علاوه بر دیباجه جان بولتون، استرون استیونسون رئیس هیأت رابطه با عراق در پارلمان اروپا و پاتریک کندی نیز تقریظ هایی بر کتاب «داستان ناگفته اشرف» نوشته اند.
استرون استیونسون مینویسد: «طاهر بومدرا یک واقعیت شوکه کننده را در پشت شکست سیاست آمریکا، اتحادیه اروپا و سازمان ملل و بدتراز آن دخالت آشکار مقامات عالیرتبه سازمان ملل در لاپوشانی عمدی حقایق به منظور استمالت از رژیم فاسد و بیرحم عراق فاش ساخته است».
استیونسون تاکید میکند:  این کتاب داستان تلاش و مبارزه یک انسان برای کشف حقیقت است».
پاتریک کندی در تقریظ خود بر کتاب طاهر بومدرا نوشته است: این یک کتاب مستند و روشنگرانه در مورد شکست آمریکا و دولتهای غربی در برخورد با مسأله مخالفان ایرانی در عراق است. این کتاب نشان میدهد که چطور نا آگاهی، غرض ورزی و سیاست غلط وقتی با مقاصد شوم و عملکرد غلط مقام عالیرتبه سازمان ملل در عراق همراه شود، منجر به درد و رنج فراوان و از دست رفتن جان بسیار از انسانها میشود».