لیندا چاوز: یک انتخابات خجالت آور دیگر در ایران

مانند اغلب مردمی که در کشورهای دموکراتیک زندگی میکنند آمریکایی ها باور دارند که انتخابات مهم است. اما انتخابات به تنهایی دموکراسی را تعریف نمیکنند.

انتخابات فقط مکانیسمی است که توسط آن مردم رهبران خود را انتخاب میکنند رهبرانی که قانون را رعایت کرده و از حقوق اساسی بشر از جمله حقوق کسانی که به آنها رأی ندادند دفاع میکنند.
انتخابات این هفته ایران یک مورد از این نکته است. ایران یک کشور دین سالار و دیکتاتوری است که توسط علی خامنه ای و شورایی از ملاها که همه چیز را در داخل ایران دیکته میکنند، اداره میشود. آنها تصمیم میگیرند کدام کاندیدا اجازه دارد برای انتخاب شدن وارد شود، قوانین انتخابات چه چیزی هستند و نتایج نهایی انتخابات چه خواهد بود. تظاهر به غیر از این، مشروع ساختن رژیمی است که شایان هیچگونه مشروعیتی نیست.
با این وجود، دلیلی برای امید وجود دارد. یک جنبش پر جنب و جوش مخالف رژیم خامنه ای هم در داخل ایران و هم در خارج وجود دارد. در ۲۲ ژوئن، دهها هزار نفر از ایرانیان مخالف در پاریس گردهم میآیند تا صدای مخالفت خود علیه استبداد در داخل کشورشان را بلند کنند. خوشبختانه، امسال این مخالفان گردهم می آیند بدون اینکه دیگر مظنون به تروریستهای غیردموکراتیک باشند.
گردهمآیی شورای ملی مقاومت ایران در سال گذشته در پاریس حدود ۱۰۰،۰۰۰ نفر از جمله ۱۰۰ شخصیت برجسته بین المللی و پارلمانترها را به سمت خود کشاند به‌ رغم آنکه آمریکا مجاهدین خلق ایران را به عنوان یک گروه تروریستی نامگذاری کرده بود.
اما به رغم لغو نامگذاری، اغلب آمریکاییان چیز کمی در مورد گردهمایی آتی شورای ملی مقاومت ایران خواهند شنید. این بسیار بد است زیرا به عنوان کسی که سال گذاشته در آنجا بوده و امسال هم در آنجا خواهم بود، من باور دارم که شورای ملی مقاومت ایران دموکراسی واقعی را در ایران ترویج میکند.
رئیس جمهور منتخب شورای ملی مقاومت ایران، مریم رجوی یک طرح ۱۰ ماده ای ارائه داده است که شامل موارد زیر است:
دسترسی همگانی به صندوق رأی؛ جدایی دین از دولت؛ آزادی انجمن ها، اجتماعات و مطبوعات؛ حقوق برابر برای زنان و اقلیتها؛ حمایت از حکومت قانون و استقلال قضات و سیستم قضایی مبنی بر اصل برائت متهم و حق محاکمه شدن در دادگاه علنی؛ حقوق مالکیت خصوصی و سرمایه گذاری در اقتصاد بازار آزاد؛ و مهم تر از همه برای جهان یک ایران غیر اتمی.
دولت اوباما آنچنان به رفتار با رژیم ایران ادامه میدهد گویی که رژیم با فشار تحریمهای اقتصادی روش خود را عوض خواهد کرد. اما ملاهای حاکم بر ایران اهمیتی به درد و رنج مردم خود که نتیجه فروپاشی اقتصادی کشور است، نمیدهند. خامنه ای فقط مشتاق در قدرت ماندن خود و ملاهایش است. تا زمانی که این مستبدین بر ایران حاکمند مردم ایران آزاد نخواهند بود و جهان امن نخواهد بود.
مهم نیست که چه کسی در ۱۴ ژوئن انتخاب میشود، هیچکدام از اینها تغییری ایجاد نخواهد کرد. زمان آن فرا رسیده است که عاشقان آزادی در جهان چشم خود را بر روی انتخابات نمایشی باز کنند که نمیتواند تغییری را که لازم است در رژیم ایران، به وجود آورد. اما شاید آن دهها هزار نفری که در ۲۲ ژوئن در پاریس گردهم می آیند بتوانند یک جایگزین بهتر را به جهان نشان دهند، اگر فقط دیده و شنیده شوند.
واشینگتن اگزمینرـ 23خرداد1392