در بخشهایی از این بیانیه آمده است: لرد کارلایل از بریویو با رتبه مشاورت ملکه، گفت: «این یک تجاوز به قانون بین المللی است. آقای کوبلر و سازمان ملل باید اعتراض کنند، و دولت عراق باید مورد حسابرسی قرار گیرد. دولتهای آمریکا، بریتانیا، فرانسه و آلمان باید سفرای عراق را احضار کنند تا درباره این وقایع وحشتناک توضیح دهند».
این حمله تروریستی در روز شنبه به پناهندگان ایرانی به درخواست رژیم ایران در کمپی که قرار بود توسط سازمان ملل حفاظت شود، در زمانی صورت گرفت که انتخابات نمایشی آن با انتقاد بین المللی مواجه میشود.
به هنگام وقوع این حمله در ساعت 13:15 به وقت محلی هیچ پرسنل سازمان ملل در کمپ نبود.
در یک اقدام حساب شده برای عدم حفاظت ساکنان از حملات موشکی، دولت عراق 17500 تی وال را که قبلا بنگالهای محل سکونت ساکنان را حفاظت می کرد برداشت. عراق برای بیش از یک سال است که مانع شده ساکنان کلاه خودهای حفاظتی، جلیقه های ضد گلوله و تسهیلات پزشکی خود را از کمپ اشرف، خانه اصلی آنها در عراق، منتقل کنند.
این سومین حمله تروریستی موشکی به کمپ لیبرتی در 2013 است. حمله مشابهی در 9 فوریه هشت ساکن کشته و 100 مجروح برجا گذاشت.
مارتین کوبلر رئیس یونامی، که در 2012 اعضای گروه اپوزیسیون اصلی سازمان مجاهدین خلق ایران را مجبور به انتقال از کمپ اشرف به کمپ لیبرتی کرد، قول داده بود که این کمپ از حملات محفوظ می شود و ساکنان میتوانند پس از انجام مصاحبه های شان با سازمان ملل آنجا را به سرعت ترک کنند. اما، پس از بیش از 2000 مصاحبه در 18 ماه گذشته، کمتر از سه درصد جمعیت کمپ باز اسکان شده اند و هیچ چشم اندازی برای هرگونه باز اسکان سریع وجود ندارد. یونامی صدها فراخوان پارلمانترهای بریتانیا و اروپا را برای جا به جایی ساکنان از کمپ لیبرتی نادیده گرفته است.
تمام ساکنان کمپ اشرف و کمپ لیبرتی «افراد حفاظت شده» تحت کنوانسیون چهارم ژنو و شایسته حفاظت بین المللی هستند.
کمیته پارلمانی بریتانیایی برای آزادی ایران از سازمان ملل می خواهد بلافاصله ساکنان را به کمپ اشرف برگرداند که 80 بار بزرگتر است و در آنجا امنیت آنها میتواند بهتر تضمین شود. ما مصرانه از وزارتخارجه میخواهیم این حمله را محکوم کند و برای یک تحقیقات بین المللی بیطرف درباره این حملات به کمپ لیبرتی فعالانه فشار آورد.
15 ژوئن 2013