نمایشگاه آثار استاد عالیوندی در پارلمان اروپا

 

در روز های سه شنبه و چهارشنبه  18 و 19تیرماه، پارلمان اروپا میزبان یک نمایشگاه از آثار استاد فقید هنر مدرن ایران، بهرام عالیوندی بود.

این گالری متشکل از نقاشی های گوناگون استاد بود که سبک ویژه وی را نشان می داد، ترکیبی از هنر کلاسیک ایرانی با تکنیکهای مدرن. هنر عالیوندی نه فقط در سبک خودش، ویژه بود بلکه بر مقاومت و مبارزه علیه بی عدالتی نیز متمرکز بود. همین ویژگیها عالیوندی را هم به عنوان یک هنرمند و هم یک فرد تعریف میکرد.
در مراسم افتتاحیه  این نمایشگاه، بیست نماینده پارلمان اروپا از گروههای مختلف سیاسی همراه با تعداد زیادی از دستیاران و مشاوران پارلمانی شرکت داشتند و چند نمایندة ارشد پارلمان اروپا شامل دو نایب رئیس پارلمان سخنرانی کردند.
دکتر آلخو ویدال- کوآدراس، نایب رئیس پارلمان اروپا گفت، بهرام عالیوندی که سال گذشته در وین درگذشت، نه تنها یک نقاش و هنرمند برجسته بلکه مردی بود که به دو دیکتاتوری نه گفت. چند هزار آثار هنری از او به جای مانده که همسر عزیزش خانم ناهید همت آبادی، با زحمات زیادی، بخشی از این تابلوها را از وین به پارلمان اروپا آورد.

آقای ویدال- کوآدراس افزود: بهرام عالیوندی یک عضو شورای ملی مقاومت ایران بود. این شورا که به عنوان یک پارلمان در تبعید است، از کمیسیونهای مختلفی تشکیل شده که کمیسیون فرهنگ و هنر هم یکی از این کمیسیونها است و عالیوندی یک عضو برجسته آن بود. این نشان میدهد که شورای ملی مقاومت واقعاً یک دولت در تبعید است. اگر ما بتوانیم از شر آخوند ها راحت شویم، بهترین شانس ما این است که شورای ملی مقاومت و مریم رجوی، ایران را به یک کشور واقعاً دموکراتیک تغییر دهند. شایسته نیست که مردم ایران رئیس جمهوری مانند حسن روحانی داشته باشند که خودش را مدره جا زده است. تجربه نشان داده است با بنیادگرایی اسلامی، نمی توانیم دموکراسی داشته باشیم. مردم ایران آخوند ها را سرنگون خواهند کرد. آن زمان، این بهترین یادبود برای عالیوندی در یک ایران دموکراتیک در آینده خواهد بود چون او آرزویش  این بود که کشورش را آزاد ببیند. ما قول می دهیم که برای یک ایران آزاد مبارزه کنیم.

استرون استیونسون، رئیس گروه پارلمانی دوستان ایران آزاد در پارلمان اروپا از فعالیتها و تعهدات آزادیخواهانه  استاد عالیوندی تجلیل کرد و گفت: این نمایشگاه تجلیلی از اوست که زندگیش را وقف آزادی و دموکراسی کرد. تجلیلی از شجاعت دو فرزند او و 3200 اعضای مقاومت ایران است که در سخت ترین شرایط در عراق می باشند. و هم چنین تجلیلی از شورای ملی مقاومت تحت رهبری خانم رجوی و مبارزه آنها برای دموکراسی است.
اولدریچ ولاساک، نایب رئیس پارلمان اروپا خاطرنشان کرد: عالیوندی مجبور شد به تبعید برود ولی او هرگز امید خود را برای بازگشت به یک ایران آزاد از دست نداد.
استفان هیوز، نایب اول گروه سوسیالیست- دموکرات گفت: عالیوندی اعتقاد محکمی به آزادی، عدالت و دموکراسی داشت. به همین خاطر در زمان شاه به زندان افتاد و در دوران آخوندها هم مورد اذیت و آزار قرار گرفت.
ریچارد چارنسکی وزیر سابق اروپایی لهستان تأکید کرد: عالیوندی از نظر من یک قهرمان است که در تاریخ ایران به یاد خواهد ماند.


خانم ناهید همت آبادی درباره همسر فقیدش گفت:«عالیوندی یک هنرمند به دنیا آمد ولی او بیش از هر چیز دیگری، یک انسان بزرگ بود».
این نمایشگاه در طول دو روزی که در مقر پارلمان اروپا در بروکسل برقرار بود با استقبال کم‌نظیری مواجه گردید.
جمعه-21تیر92