گفتگوی شهردار جولیانی و فرماندار رندل در یک برنامه رادیویی سراسری در آمریکا با 13.5 میلیون شنونده

- آمریکا  به  تک تک اعضای مجاهدین خلق در اشرف تعهد کتبی داد که از آنها تحت قوانین کنوانسیون ژنو حفاظت کند

ـ اکنون حیثیت ارتش آمریکا در حفاظت از آنها در خطر است
ـ  ما به آنها قول حفاظت دادیم، ولی به قول خود عمل نکردیم
ـ رژیم ایران آلترناتیوی دارد که متعهد به یک دولت دموکراتیک است
شهردار رودی جولیانی میهمان برنامه شان هنتی، مجری یکی از برنامه های پرشنونده و سراسری رادیویی در آمریکا، در روز 4ژوییه، (سالروز استقلال آمریکا)  بود.
شهردار جولیانی، اد رندل، رئیس پیشین حزب دموکرات آمریکا را تلفنی روی خط آورد و این دو چهره برجسته از دو حزب اصلی آمریکا طی گفتگویی به معرفی سازمان مجاهدین و مقاومت ایران پرداختند و تعهدات آمریکا نسبت به مجاهدان اشرف و لیبرتی را مورد بحث قرار دادند.
این برنامه در 500 رادیو در سراسر آمریکا پخش شده و قریب به 13.5میلیون نفر در هفته شنونده دارد.
شهردار(جولیانی) در ابتدای این برنامه گفت: یک خطر واقعی در ایران وجود دارد. رژیم ایران به سمت تبدیل شدن به یک قدرت اتمی حرکت میکند چیزی که پرزیدنت اوباما یا رئیس جمهور بعدی آمریکا باید با آن مواجه شود. واقعیت این است اگر رژیم ایران، دارای سلاح اتمی باشد، این رژیم برای جهان بسیار خطرناک خواهد بود.
ما اینک فرماندار اد رندل را با خود داریم. او رئیس حزب دموکرات و دادستان منطقه یی از فیلادلفیا بود.
رودی جولیانی: من میخواهم در مورد دو چیز صحبت کنم. اول اینکه اگر بشود قدری نور روی موضوع دوستان مجاهدین خلق بیاندازیم، زیرا من و شما دائماً در مورد اینکه مردم آمریکا چقدر کم در مورد آنها میدانند و اینکه این موضوع مورد توجه نیست، صحبت میکنیم. به نظرم شما در مورد اینکه آنها چه فعالیتهایی دارند و همینطور درباره امتیازی که آنها دارند به عنوان جایگزین رژیم ایران و مشکلاتی که با آن مواجه هستند، توضیح بدهید.
اد رندل: خوب، این داستان بسیار جالبی است و من میدانم که شنوندگان شما مشتاق هستند که اگر میتوانستند به مجاهدین خلق کمک کنند. سازمان مجاهدین خلق تشکیل شد و جنگید تا ملاها را از حاکمیت کنار بزند. آنها خواستار دولتی براساس جدایی دین از دولت هستند. نه یک رژیم مذهبی. آنها دولتی میخواهند که به زنان اجازه بدهد آن چه را که میخواهند انجام دهند، به دنبال هر شغل و مقامی که میخواهند بروند، به هر صورت که میخواهند لباس بپوشند و به دلیل آنکه آنها دشمن ملاهای حاکم، یعنی دشمن شماره یک آمریکا هستند، آنها باید دوست شماره یک ما محسوب شوند. آنها تنها گروه مقاومت قابل توجه ایرانی در تبعید هستند.
اما حدود ۳۶۰۰ نفر از آنها در یک کمپ در عراق بودند، وقتی که ما عراق را اشغال کردیم. آنها تا دندان مسلح بودند و در یک کمپ به نام کمپ اشرف مستقر بودند. ارتش آمریکا از آنها درخواست کرد سلاحشان را تحویل بدهند زیرا نمیخواست هیچگونه درگیری بالقوه یی با آنها یا دیگر جناحهای مختلف در عراق داشته باشد و تمامی ۳۶۰۰ نفر موافقت کردند سلاحشان را تحویل بدهند. فرماندهان ارتش آمریکا در اقدامی غیرمعمول به تک تک ۳۶۰۰ نفر از اعضای سازمان مجاهدین خلق یک تعهد کتبی دادند که آمریکا از آنها تحت قوانین کنوانسیون ژنو حفاظت میکند.
سازمان مجاهدین خلق بر روی این تعهد آمریکا  تکیه کرد و از سال ۲۰۰۳ وقتی که خلع سلاح شدند تا سال ۲۰۰۹ که در کمپ اشرف بودند.
در سال ۲۰۰۹ آمریکا کنترل عملیات نظامی و امنیتی را به عراق سپرد و دولت مالکی هر چه بیشتر تحت نفوذ خامنه ای و رژیم ایران قرار گرفت. در حالی که این ۳۶۰۰ نفر در اشرف بودند از طرف پلیس عراق با سلاحهایی که آمریکا به آنها یعنی ارتش عراق داده بود دو حمله علیه مجاهدین انجام داد که در آن حملات ۴۶ نفر یا بیشتر از ساکنان اشرف از جمله ۸ زن بیدفاع با شلیک مستقیم یا با زیر خودرو رفتن کشته شدند. آنها همگی بیدفاع بودند. آنها سلاحهای خود را به ما تحویل دادند و شرم آور برای ما این است که در حمله دوم در آوریل۲۰۱۱ یک واحد آمریکا در حدود یک مایلی کمپ بود. آنها، نیروهای آمریکایی، دو ساعت قبل از حمله در اشرف مستقر بودند و دستور گرفتند که تا پنج مایل عقب نشینی کنند در نتیجه آنجا نبودند تا کمک کنند قتل عام را متوقف کنند. ما هرگز قادر نبودیم بفهمیم چه کسی این دستور را داد و چرا این دستور داده شد.
در هر صورت، بسیاری از دوستان سازمان مجاهدین خلق، افرادی مانند شما و من و جان بولتون و هوارد دین و گروهی شامل جمهوری خواهان و دموکراتها و مهمتر از همه ژنرالها که در عراق خدمت کردند و مجاهدین خلق را میشناختند ژنرالهایی نظیر جیمز کانوی، هیو شلتون، ژنرال فیلیپس، سرهنگ مارتین که فرمانده حفاظت اشرف بود، ما همگی شروع به یک کارزار سیاسی برای کمک به این افراد کردیم و وزارت خارجه ما را متقاعد ساخت و سازمان ملل آنها را از کمپ اشرف به یک مکان به نام کمک لیبرتی که در واقع چیزی بیشتر از یک زندان نبود، منتقل کرد.
رودی جولیانی: این برای فهم مردم آمریکا کلیدی است. دولت آمریکا در سال ۲۰۰۳ به آنها در ازای تحویل دادن سلاحشان قول حفاظت داد، یک قول رسمی و جدی و وقتی که ما به جلسات  مجاهدین میرویم و این جلسات را داریم فکر میکنم تکاندهنده ترین چیزی که وجود دارد این است که به این ژنرالها و سرهنگها گوش کنیم که میگویند که حیثیت ارتش آمریکا اینجا در حفاظت از این افراد در خطر است. ما به آنها قول حفاظت دادیم. از آن زمان تاکنون تعدادی از آنها کشته شدند. ما دیگر به آنها حفاظتی که قولش را دادیم، نمیدهیم، پس حداقل کاری که میتوانیم بکنیم این است که چند هواپیما بفرستیم و آنها را به یک مکان امن از جمله آمریکا برسانیم.
اد رندل:

بله مطلقاً. ما از طریق هوایی افرادی را از کمپی در کنیا که در خطر بودند جا به جا کردیم و این کارهارا کردیم بدون آنکه به آنها قولی داده باشیم. اما به این افراد، ارتش آمریکا از طرف دولت آمریکا به آنها قول حفاظت داد. ما وظیفه اخلاقی داریم و من باور دارم که وظیفه حقوقی داریم. ما همه چیز را امتحان کردیم. ما با وزیر کلینتون سعی کردیم. ما با وزیر کری سعی کردیم تا این نکته را تثبیت کنیم.
رودی جولیانی: وقتی شما به اتفاقات مصر و سوریه نگاه میکنید در اساس ما نمیدانیم از چه کسی پشتیبانی کنیم زیرا نمیدانیم چه کسی در کدام گروه نفوذ کرده است.
ولی در مورد ایران ما یک گروه جایگزین داریم که متعهد به یک دولت دموکراتیک غیرمذهبی است. و رهبر آنها یک زن است که برای خاورمیانه واقعاً عالی خواهد بود