رفسنجانی: قبول قطعنامه نتیجه اعتدال امام بود نوشیدن جام زهر مصلحت نظام بود

تلاش رفسنجانی برای خوراندن جام زهر به خامنه ای
«الان میدان داغ تصمیم گیریهاست اگر روزی در این باره بحث شود باید بین ما رهبری و عقلای قوم بحث شود تا نظام هر تصمیمی بخواهد بگیرد»

در آستانه سالگرد خوراندن زهر آتش بس به خمینی، رفسنجانی شرایط فعلی رژیم را با زمان تن دادن به آتش بس مقایسه کرد و قبول قطعنامه را نتیجه اعتدال خمینی دانست و گفت: مسأله مصلحت همیشه این‌گونه است. یعنی وقتی که انسان به‌خاطر مصلحت یک کار خلاف مسیر عادی انجام می‌دهد، در آن لحظه مشکلاتی دارد، خیلی‌ها ناراحت و بعضی‌ها خوشحال می‌شوند. امام با آن هوشی که داشتند جمله ”جام زهر را می‌نوشیم“ را درست به‌کار بردند. یعنی انتخاب کردیم که بنوشیم. حالتی بود که به‌خاطر مصلحت انتخاب کردند.
رفسنجانی در باره مقایسه بن بست اتمی و جنگ ضدمیهنی هشت ساله گفت: نمی‌خواهم در این باره صحبت کنم، برای این‌که الآن میدان داغ تصمیم‌گیریهاست. اگر بگوییم پرونده دفاع مقدس و هسته‌یی شباهتی دارند یک نوع پیش داوری است. اگر روزی در این باره بحث شود باید بین ما، رهبری و عقلای قوم بحث شود تا نظام هر تصمیمی بخواهد بگیرد.
رفسنجانی بار دیگر خودش را نظرکردة خمینی و به وجود آورنده سپاه معرفی کرد و ضمن تحقیر خامنه ای، افزود: این‌که چرا من (به عنوان فرمانده جنگ) انتخاب شدم، بین من و آیت‌الله خامنه‌ای بحث بود. امام گفتند: خامنه‌ای دستشان آسیب دیده و مشکلات این‌گونه هم دارند. آن موقع رابطه من با سپاه خیلی صمیمی بود. چون من این سپاه را به وجود آورده بودم. من از طرف شورای انقلاب رفتم و اینها را شکل دادیم بعداً گاهی دست خامنه‌ای و دیگران بود. رابطه من با آنها صیمیمی بود و امام هم این مسأله را می‌دانستند. (سایت رفسنجانی، 29تیر94)
خبرگزاری سپاه پاسداران: رفسنجانی از فرمانده ارتش هم نامه گرفته بود که ما دیگر توان ادامه جنگ را نداریم. بعد هم مجاهدین از غرب کشور برای سرنگونی نظام جمهوری اسلامی وارد کشور ‌شدند
در مقابله با اظهارات رفسنجانی در باره مصلحت و ضرورت خاتمه جنگ، خبرگزاری سپاه پاسداران در مطلبی، وی را مقصر خوراندن زهر به خمینی دانست و به نقل از یکی از دست اندرکاران جنگ ضد میهنی، نوشت: هاشمی در خرداد سال 67  نزد امام می‌رود و می‌گوید اگر ما آتش‌بس را نپذیریم، عراق  دوباره می‌آید و خوزستان را اشغال می‌کند و ما توانایی مقاومت به‌ لحاظ نظامی را نداریم. در این رابطه  محسن رضایی  در دوم تیر سال 67  نامه‌یی به هاشمی رفسنجانی  می‌دهد و او هم این نامه را در اختیار امام می‌گذارد. وی می افزاید هم  محسن رضایی این نامه را غلط نوشته بود که در واقع با خط دهی هاشمی این نامه را نوشته بود و همین که هاشمی نهایت بهره‌برداری مورد نظر را از این نامه کرد. حتی هاشمی نامه شبیه به این را از فرمانده ارتش گرفته بود که فرمانده ارتش هم گفته بود ما دیگر توان ادامه جنگ را نداریم. بعد هم مجاهدین از غرب کشور برای سرنگونی نظام جمهوری اسلامی وارد کشور ‌شدند. امام خمینی پیام ‌فرستادند این‌جا، جایی است که دیگر باید متر به متر جنگید. عقب‌نشینی از هیچ کس پذیرفته نیست.
یکشنبه- 30 تیر92