کنفرانس در پارلمان انگلستان در سالگرد قتل عام زندانیان سیاسی ـ قسمت دوم

لرد مگینس، عضو مجلس اعیان انگلستان:

خانمها، آقایان، این خیلی دلگرم کننده است وقتی ما بارها و بارها اینجا جمع میشویم و این وفاداری هواداران شورای ملی مقاومت وسازمان مجاهدین را می بینیم که به حضورشان ادامه میدهند تا حمایتشان را ابراز و اعلام کنند، و این برای فردی مثل من بسیار تشویق کننده است.  
بگذارید اینطور بیان کنم، ما جنگ بسیار مهمی را در پیش رو داریم. ما باید جنگ را به خط مقدم آن نزدیک تر کنیم.
برخی از شما که هفته گذشته اینجا بودید، به خاطر می آورید که من موضوعی را از یکی از نمایندگان گفتم که میخواست کتابی راجع به پیشرفتهای سازمان ملل در ده سال گذشته بنویسد، اما هنوز صفحه اول آن را نتوانسته شروع کند. به نظر من واقعیت این است که وقتی وزارت خارجه ما روی آنچه که میگذرد تمرکزی ندارد، این خیلی احمقانه است که آن را به سازمان ملل واگذار کنیم.
حال باید این سوال را مطرح کنیم که دولت آمریکا چکار میخواهد بکند و ویلیام هیگ ما چکار میخواهد بکند. آنها باید بیش از این دست به عمل بزنند.

لرد کاتر- عضو مجلس اعیان انگلستان

قبل از هر چیز میخواستم بگویم من یکی از اعضای پارلمانی بودم که درجلسه پاریس شرکت کردم که میخواستم گزارشی از آن بدهم. من، دیوید ایمس، مارک ویلیامز از مجلس عوام  بودیم .  این چهارمین و یا پنجمین باری بود که من در این میتنگ ها شرکت کردم.
من میدانم برخی از نمایندگانی که در آنجا حضور داشته اند، اظهار می داشتند عجب برنامه خارق العاده یی است. به یک برنامه بروی که 51 ملیت در آن نمایندگی میشوند. من با نفرات انگلیسی که در بین تماشاچیان بودند صحبت کردم و من  از اراده آنها برای حضور در این برنامه متحیر شدم و من فکر میکنم که این منحصر به فرد است. در تمام جهان منحصر به فرد است که 51 ملیت به هم می پیوندند تا به موضوعی که الان در مقابل ماست بپردازند، من سعی میکنم خیلی خلاصه بگویم ولی میخواهم بگویم که من از آنچه که سخنرانان قبلی در رابطه با مارتین کوبلرگفتند حمایت میکنم. این شرم آور است.
در آخر میخواستم بگویم که علاوه بر51 ملیت، 100000 نفر در برنامه حضور داشتند. خارق العاده بود و 600 شخصیت سیاسی از مجالس سراسر جهان در آنجا حضور داشتند که این نسبت به هر برنامه دیگری خارق العاده بود. در این برنامه دیوید ایمس از طرف مجلس عوام و خودم از طرف مجلس اعیان که با مجموع بیش از 500 امضا از طرف نمایندگان  از خانم رجوی و هر آنچه که ایشان در رابطه با اشرف و لیبرتی انجام میدهند حمایت کردیم. میخواستم در باره آنچه خانم رجوی گفتند بگویم: صندوق رأی، آزادی اجتماعات و احزاب، لغو حکم اعدام، جدایی دین و دولت، برابری جنسی در سیاست و در امور زندگی، حکومت قانون و عدالت و برابری همه ملیتها، به رسمیت شناختن حق مالکیت خصوصی و حق سرمایه گذاری خصوصی، صلح و همزیستی و ایران غیر هسته یی. این برای من بطور غیر منتظره ای دربر گیرنده هر آن چیزی است که هر ملیتی به داشتن آن افتخار میکند. در این رابطه  طرح ده ماده ای خانم رجوی برای ما بسیار انگیزاننده است و خیلی ممنون از همه شما به خاطر استمرار حمایت شما.

بارونس ترنر، عضو مجلس اعیان انگلستان:

این واقعاً افتخار بزرگی برای من است که امشب اینجا باشم. نقض حقوق بشر در ایران همواره نگرانی عمده ای بوده است. بیش از سه دهه رژیم آخوندی اساسی ترین حقوق مردم خود را نقض کرده است. وحشتناک ترین آنها قتل عام زندانیان سیاسی در ایران در سال 1988بوده که ما در آستانه بیست و پنجمین سالگرد آن هستیم.  ما امشب در اینجا گرد آمده ایم تا به یاد آنها باشیم و یاد این قربانیان را گرامی بداریم.
نکات زیادی در مورد اعمال جنایتکارانه آخوندها گفته شده است. اما متأسفانه اقدام بسیار کمی در جهت جلوگیری از آن یا متوقف کردن آن به عمل آمده است. بیست و پنج سال از این جنایات علیه بشریت می گذرد و هیچ یک از مرتکبین آن به پای میز عدالت آورده نشده اند. ولی فقیه این رژیم در این جنایات نقش اصلی را داشته است.  فردی که به تازگی از صندوقهای رای بیرون آمده، رئیس جمهور رژیم، خود در این جنایات نقش داشته است.  کلاً نمی توان هیچ یک از مقامات ایرانی را پیدا کرد که به طور مستقیم یا غیر مستقیم در این اعمال مرگبار دست نداشته است.
جامعه بین المللی کجاست که برای عدالت خواهی فراخوان بدهد؟ زنان زندانی نیز در میان قربانیان این قتل عام بودند و تا آنجا که به این رژیم ضد زن ایران مربوط می شود این تنها زمینه ایست که در آن زنان  با مردان برابرند، در اعدام، شکنجه و سرکوب.
می دانیم که امروز جنبش مقاومت ایران توسط یک زن، خانم مریم رجوی، رهبری میشود. امروز هم زنان و هم مردان نقش خود را ایفا نموده اند. آنها بیش از 3 دهه تلاش کرده و جنبش مقاومت خود را حمایت نمودند. اما نقش جوامع بین المللی در این مهم چیست؟ آیا باید به نقض فاحش حقوق بشر خو گرفته و به ندای وجدان خود صرفاً با یک قطعنامه سالیانه پاسخ داده و اعمال وحشیانه و غیر انسانی این رژیم را فقط با حرف محکوم کنند؟ یا بایداعتراض نموده و خواهان عدالت فوری و بی واسطه باشند؟
آیا امسال، سال مجمع عمومی است؟ ما میخواهیم قطعنامه حقوق بشر در ایران به اندازه کافی قوی و پر اهمیت باشد. بهترین خواسته که میتوانیم در این قطعنامه بیاوریم این است که خواهان ارجاع پرونده حقوق بشر رژیم ایران به شورای امنیت سازمان ملل باشیم. قطعنامه های معمولی کارایی ندارند. شورای امنیت باید توجه ویژه یی به قتل عام زندانیان در سال 1988بکند، جرائم و جنایاتی که (مسببین آنها) هیچگونه مجازاتی را متحمل نشده اند. شورای امنیت باید این پرونده را به دادگاه بین المللی جنایی در لاهه ارجاع دهد یا خود، دادگاه ویژه یی را تشکیل دهد.
ما نیز باید در این قطعنامه این واقعیت را یادآور شویم که افرادی که بیشتر از همه رنج برده اند وقربانی این موارد دهشتناک نقض حقوق بشر بوده اند اعضا و حامیان سازمان مجاهدین خلق ایران و خانواده های آنها هستند. این اولین قدم در جهت عدالت خواهی، برای این مخالفان بی نظیر که مقاومت خود را با  شجاعتی فوق العاده در شرایط دشوار ادامه داده اند خواهد بود و من بسیار خوشحالم که اعضای آنها را در اینجا می بینم.
من نیز مخالف گزارش غلط فرستاده ویژه سازمان ملل در مورد کمپ لیبرتی هستم. این یک نگرانی بزرگ برای همه ماست.
ما باید کاری در مورد این افراد که درشرایط نامناسب بسر می برند انجام دهیم. آنها باید به کمپ اشرف بازگردانده شوند نه اینکه به درد و رنجشان در کمپ لیبرتی ادامه داده شود.   
دولت عراق دست به چه جنایتی زده است؟  البته تا آنجایی که به دولت عراق برمیگردد، این دولت مزدور رژیم ایران است و ما باید فشار بیشتری بر دولت خودمان بیاوریم. باید که به طور مستمر به اینگونه اقدامات دست بزنیم.

بارونس الون- عضو مجلس اعیان انگلستان

برای من افتخار بزرگی است که برای سخنرانی دعوت شدم،  من یکی از افرادی هستم که اخیراً در معرض وقایعی که در ایران رخ داده قرار گرفته ام. ولی امشب گرد آمده ایم که 30 هزار اعدامی را بیاد بیاوریم. برای من غیر قابل تصور و غیر قابل باور است که چه اتفاقاتی در آن کشور، کشوری با 77 میلیون جمعیت که از قدیمی ترین تمدنهای جهان است، یکی از غنی ترین کشورها و با فرهنگ ترین کشورهای جهان، به وقوع پیوسته است. بنابراین معتقدم آنچه که همکاران پارلمانیم  طی این سالیان انجام داده اند، بسیار مهم است. من همچنین از رفتار نماینده سازمان ملل بر آشفته شدم و از اتفاقاتی که در کمپ اشرف رخ داده است و در تعجبم چرا سازمان ملل تحقیقاتی انجام نمیدهد، در حالیکه ضرورت چنین تحقیقاتی کاملاً حس میشود. در ورای همه اینها سازمان ملل اخیراً تایید کرده که مسئولیت حفاظت را دارد.
خانم رجوی به زیبایی برنامه ده ماده ای خود را اعلام کرده اند و این برنامه مسیر روبه آینده را نشان میدهدکه برای برپا کردن حقوق بشر در ایران می باشد. خانم رجوی نقش بسیار مهمی دارند که باید ایفا کنند.

پروفسور بارونس لیستر- عضو مجلس اعیان انگلستان

آنچه در ایران اتفاق می افتد واقعاً تکاندهنده است. شواهد مربوط به نقض حقوق بشر در ایران، هرناظری را شوکه می کند. ولی در کنار این شوک وحشتناک نقض حقوق بشر،  فکر می کنم امیدهای فراونی نیز در ارتباط با مقاومت و سطح صبر و شکست ناپذیری و انعطاف پذیری کرامت انسانی که در قلب حقوق بشر نهفته است، به ویژه توسط زنان، نشان داده شده است.
آنها (رژیم ایران) می توانند موشک باران کنند اما قادر نیستند روح انسان را سرکوب کنند. و این برای ما که در اینجا هستیم و آنچه بر مردم ایران گذشته را در زندگی روزمره خود تجربه نکرده ایم، فروتنی و تواضع بالای آن مردم را میرساند.
بنابراین به شما درود میفرستم و امیدوارم که نفرات بیشتر و بیشتری از ما به شما پیوسته و همبستگی خود را، به مقاومت شما اعلام دارند.

دولت نوروزی، نماینده شورای ملی مقاومت در انگلستان
اجازه بدهید قبل از هر چیز تشکر عمیق خودم را به آقای رئیس و دیگر اعضای پارلمان ابراز کنم. آنها صدای مردم ایران را به دولت انگلستان و اتحادیه اروپا

رساندند تا بتوانند ماکزیمم فشار را روی رژیم ایران و همدستان این رژیم وحشتناک وارد کنند. از شما بسیار متشکریم به خاطر سالیانی که خستگی ناپذیر با ما و جنبش ما بوده اید و فریاد مردم ما برای آزادی و دموکراسی را به طور گسترده بگوش همه رسانده اید.
الان زمان آن است که روی سازمان ملل فشار آورد تا پرونده نقص فاحش حقوق بشر توسط رژیم ایران را به شورای امنیت سازمان ملل ارجاع دهد.
زمان آن است که سازمان ملل متحد جانیان و قاتلان را مسئول جنایاتی که در سه دهه گذشته در ایران مرتکب شده اند محسوب کند. بدترین آنها، قتل عام 30 هزار زندانیان سیاسی در سال 1988 بود که در یک مقطع 2 الی 3 ماهه انجام شد. همه آنها باید در برابر عدالت قرار بگیرند.
زمان آن است که انگلستان و اتحادیه اروپا و سازمان ملل دست به اقدام بزنند و مجاهدان در لیبرتی را به اشرف منتقل کنند، بنابراین به کمک شما نیاز داریم و مطمئن هستم که با هم به آن دست خواهیم یافت. مردم ایران قیمت گزافی تاکنون برای ایستادگی برسر حقوقشان پرداخته اند که برای هر کدام از ما با ارزش است. بنابراین ما باید از آنها حمایت کنیم و بسیار از شما به خاطر حمایت و کمک با ارزش تان متشکرم.