رژیم و مزدورانش تلاش می کنند با یادآوری صحنه های این عملیات بزرگ و پیشروی رزمندگان ارتش آزادیبخش تا دروازه های کرمانشاه و فتح شهرهای کرند و اسلام آباد غرب، و چشم انداز سرنگونی دیکتاتوری آخوندی، به مزدوران پاسدار و بسیجی خود هشدار داده و شرایط پیش روی رژیم را به آنها گوشزد کنند.
گوشه یی از اعترافات سرکردگان سپاه و نیروهای نظامی رژیم درباره از عملیات بزرگ فروغ جاویدان:
خبرگزاری حکومتی مهر ـ سوم مرداد 92
محمد جواد زمردیان مدیر کل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس استان همدان گفت: پس از غروب آفتاب خبر رسید که دشمن شهرهای قصر شیرین، سرپل ذهاب و کرند غرب را به تصرف درآورده و شهر اسلام آباد در معرض سقوط قرار گرفته است. بلافاصله جلسه یی در ستاد لشکر با حضور فرماندهان گردانها برقرار شده و مقرر شد تا فرمانده اطلاعات یگان برای بررسی وضعیت منطقه راهی شهر اسلام آباد شود.
زمردیان افزود: فرمانده اطلاعات یگان در ورودی شهر شاهد تراکم بیش از حد خودروهای مردم و حتی هزاران نفر از اهالی شهرهای کرند و اسلام آباد شد وی کمی جلوتر با ستونی از دشمن که هنوز هویت آن معلوم نبود برخورد کرده و با شلیک به سمت خودروی وی که پلاک سپاه بر روی آن نصب بود، در حالی که مجروح شده بود مجبور به ترک منطقه میشود.
وی گفت: با مراجعت وی به پادگان، 60نفر از نیروهای واحد اطلاعات عملیات سازماندهی میشوند که البته یک سری از نیروهای معارض عراقی که از غرب راهی جنوب بودند نیز به جمع آنها پیوسته و درگیری تا اوایل بامداد روز چهارم مرداد ماه ادامه پیدا میکند که البته بهدلیل اتمام مهمات و کمی نیروهای خودی و همچنین کثرت نیروهای دشمن مجبور به عقب نشینی میشوند.
به گفته زمردیان، ساعت پنج بامداد روز چهارم مرداد ماه صدای حرکت تعداد بیشماری از خودروهای عادی، مکانیزه و زرهی به گوش میرسید و رزمندگان به ناگاه مشاهده کردند که صدها دستگاه خودرو از گردنه حسن آباد سرازیر شده و مانند ماری زهرآگین به سمت تنگه چهار زبر در حال حرکت هستند.
در این زمینه صیاد شیرازی طی سخنانی در سال 77 میگوید: «وقتی با هلیکوپتر داخل تنگه رسیدیم؛ دیدیم خاکریز زده شده و یک عده پشت سنگر دارند میجنگند، گردانی بوده از تیپ 32 انصارالحسین (ع) همدان، توی مسیر با منافقین مقابل میشوند و سریع خاکریز میزنند و میروند پشت خاکریز، 50 درصد این گردان شهید میشوند.
همچنین سرکرده هوانیروز رژیم در استان کرمانشاه ضمن اعتراف به خطری که پیشرویهای یگانهای ارتش آزادیبخش ملی متوجه تمامیت دیکتاتوری آخوندی کرده بود گفت:
عملیات مرصاد یک عملیات مهم برای کشور بود. نیروهای هوانیروز نیز در کنار سایر نیروها در این عملیات به دفاع و مقابله با منافقین پرداختند و منافقین را سرکوب کردند.
قربانی نقش این عملیات را در حفظ کیان اسلامی بسیار استراتژیک دانست و گفت: اگر منافقین میتوانستند کرمانشاه را تصرف کنند بهدنبال آن ممکن بود به پایتخت نیز دسترسی پیدا کرده و کشور به اشغال در میآمد.