مواضع دولتها و شخصیتهای مذهبی در قبال تحولات اخیر مصر

فرانسه ـ لوران فابیوس وزیر خارجه فرانسه، مصر را کشوری مهم برای خاورمیانه توصیف کرد و با اشاره به بحران در کشورهایی نظیر سوریه، عراق و لبنان، در مورد وضعیت ایجاد شده در منطقه، گفت وضعیت «بسیار، بسیار، بسیار نگران‌کننده است». 

لوران فابیوس افزود: خشونتهای مصر وضعیت بسیار نگران کننده یی را برای کل منطقه‌ ایجاد کرده و از این پس این خطر جدی است که نیروهای افراطی از تنشهای جاری به طور کامل بهره‌برداری کنند. به گزارش سایت خبرگزاری فرانسه (25مرداد) وزیر امور خارجه‌ فرانسه، دولت مصر را به اتخاذ گامهای جدی و عملی برای جلوگیری از گسترش خشونت‌ها در این کشور فراخواند.

کویت با ابراز تأسف از کشته شدن تعداد زیادی از مردم مصر خواهان خویشتنداری و ایستادگی در برابر تمامی کسانی که سعی در شعله ور کردن فتنه را دارند شد.
به گزارش تلویزیون العربیه(26مرداد) کویت اعلام کرد : ما به یک گفتگوی ملی جامع با شرکت تمامی طرفها دعوت می کنیم و تآکید کرد از تمام اقدامات دولت مصر مبنی بر حفاظت از امنیت و ثبات کشور حمایت می کند.
رهبری فلسطین نیز بر ایستادگی در کنار مردم مصر به منظور حفاظت از امنیت و استقلال آن تأکید کرد و خواهان عدم دخالت در امور داخلی مصر گردید و بر نفی تروریسم که اماکن عمومی را هدف قرار می دهد تأکید نمود.
رهبری فلسطین همچنین از موضع عربستان سعودی بعنوان یک موضع مسؤلانه  برای حفاظت از امت عربی تقدیر کرد.
کلیسای قبطی ارتودکسی مصر اعلام کرد در کنار پلیس و نیروهای مسلح مصر در مقابله با گروهها خشونت طلب مسلح و تروریسم سیاه در داخل و خارج می ایستد.
به گزارش تلویزیون الجزیره (26مرداد) کلیسای اروتودکس مصر در بیانیه اش  تجاوز به مؤسسات دولتی و کلیساها و ایجاد ترس در میان مسیحی ها و مسلمان را بشدت محکوم کرد.
طرفداران محمد مرسی طی روزهای گذشته به سیصد کلیسا در شهرهای مختلف حمله کرده  و برخی از آنها را به آتش کشیده اند.
شیخ الازهر، شیخ احمد الطیب به یک مصالحه ملی فراخوان داد و از تمام مردم مصر خواست که خویشتندار و ملتزم به حکمت و عقل و حفاظت از خون همدیگر  باشند.
شیخ الازهر ضمن ابراز تأسف از خونهایی که تاکنون به زمین ریخته شده از تمامی طرفها خواستار گفتگو برای یافتن یک راه حل مسالمت آمیز از بحران کنونی شد.
احمد الحواری عضو اپوزیسیون مصر به سی.انةان (26مرداد) گفت: محد مرسی به‌طور دموکراتیک استیضاح شد. در مصرانتخابات صورت گرفت اما دموکراسی را به یک انتخابات خلاصه نکنید. دموکراسی یعنی قانون اساسی وجود داشته باشد، پارلمان و  یک روند دموکراتیک در کار باشد اما هیچ‌کدام از اینها نبود. مرسی خودش را مافوق قانون اعلام کرد و یک قانون اساسی را با جعل و فریب تدوین کرد. اقدامی که شرم‌آور بود.