در شانزدهمین روز محاصره اشرف که همراه با قطع کامل آب و برق و ممنوعیت مواد غذایی و دارو بود ، دولت عراق برای مقابله با ابراز انزجارگسترده عربی و بین المللی از این اقدام ضدانسانی و موج محکومیتهای بین المللی، بعد از ظهر دیروز در پی انتشار خبر آسوشیتدپرس در این باره، در یک گام عقب نشینی، دستور داد تا ساعات محدودی از روز آب و برق به اشرف داده شود. مشاور نخست وزیر عراق در پاسخ به سؤال آسوشیتدپرس و سایر رسانه ها، دربارة قطع کامل آب و برق اشرف، به کلی آن را حاشا کرده و از اساس منکر شد.
متعاقباً، افسران استخباراتی کمیته سرکوب اشرف در نخست وزیری عراق ، بعد ازظهر یکشنبه سوم شهریور، عجولانه به کارمندان برق دستور دادند که برق اشرف وصل شود اما بعد از هر دو ساعت به مدت 4 ساعت قطع شود.
با توجه به کمبود نفرات موجود در اشرف و افزایش خطرها و موارد سرقت از قبیل سرقت قطعات تأسیسات آب و ژنراتورها، مجاهدان اشرف خواهان وصل دائمی برق شدند که پول آن را چندین برابر بیشتر از شهروندان طی همه سالیان گذشته، علاوه بر هزینه برق مصرفی نیروهای عراقی پرداخته اند.
استناد به سهمیه ای مشابه برق شهروندان و متوسل شدن دغلکارانه به این بهانه که شهروندان عراقی هم برق ندارند فقط سرپوشی بر قطع جنایتکارانه آب و برق مجاهدان اشرف در گرمترین فصل سال است. این توجیه نه فقط از لحاظ قطع 16 ساعت برق در شبانه روز برای اشرف درست نیست بلکه عمداً نادیده میگیرد که خرید سوخت برای شهروندان آزاد برای همه مصارف آنها از جمله استفاده از ژنراتورها آزاد است، در حالی که ساکنان اشرف از خرید هر گونه سوخت ممنوع هستند و مدتهاست در محاصره سوخت به سر می برند. به طوریکه حکومت عراق 14 ماه است از ورود گازوئیل، 20 ماه است از ورود نفت و 40 ماه است که حتی از ورود یک قطره بنزین ممانعت کرده است. بنابراین قطع 16 ساعت برق در اشرف به بهانه سهمیه بندی برق در مورد شهروندان عراقی صرفاً بهانه و محملی است که دولت عراق در روزهای اخیر برای توجیه فشارهای ضدانسانی خود در برابر جامعه بین المللی، عَلم کرده است.
شب گذشته مشاوران حقوقی اشرف، مقامات آمریکایی و ملل متحد و دیگر ارگانها و مراجع بین المللی را ضمن گزارش روزانه خود از این وقایع مطلع کردند و افزودند استدلال حکومت عراق در مورد تعمیم قطع برق به اشرف صرفاً در صورتی قابل قبول است که خرید سوخت آزاد شود تا بتوان با ژنراتورها برق شبانه روزی را تأمین کرد. علاوه بر این تا این ساعت هیچ محموله دارو و غذا که خودروهای حامل آنها از 27 مرداد توسط نیروهای عراقی برگردانده شد، وارد اشرف نشده است.
از سوی دیگر خبرگزاری آسوشیتدپرس شب گذشته همزمان با انتشار خبر قطع آب و برق اشرف و سرقت قطعات دستگاههای پمپاژ و تصفیه آب به نقل از اطلاعیه دبیرخانه شورای ملی مقاومت ایران، گزارش کرد که جورج باکوس مشاور نخست وزیر عراق این امر را مجدداً منکر شده اما با این حال اذعان می کند که گهگاهی برق اشرف قطع بوده است! اما این به خاطر آن است که عمده کشور عراق فاقد یک سیستم برق یکدست و مستمر است.
مشاور عالی مالکی همچنین ما به ازای یک گام عقب نشینی و وصل محدود برق به اشرف، تهدید کرد که مقامات عراقی در چند هفته آینده پیگرد دادگاه برای اخراج ساکنان کمپ اشرف را دنبال میکنند.
یک سخنگوی هیأت سازمان ملل در عراق با زبان دوگانه به آسوشیتدپرس گفت مقامات ملل متحد در اشرف حضور ندارند و نمیتوانند خبرهای قطع آب و برق را تأیید کنند اما ما این خبرها را جدی میگیریم و در تماس مستمر با دولت عراق هستیم و مسأله را پیگیری میکنیم تا مطمئن شویم که نیازهای انساندوستانه ساکنان کمپ اشرف تضمین گردد.
به مواردی از اعتراض های بین المللی که به وصل محدود آب و برق اشرف منجر شد توجه فرمایید: