کیهان، ارگان ولی فقیه ارتجاع، بحران عمیق زهر خوران اتمی و مذاکره با آمریکا در رأس حاکمیت آخوندی را بر ملا کرد و در سرمقاله سه شنبه 5شهریور خود با عنوان «معامله مصالحه با محارب؟! »، در مورد اظهارات اخیر رفسنجانی نوشت:
آیا با آمریکا میشود «مصالحه» کرد و به توافق رسید؟ آیا میتوان با این رژیم منافع مشترک پیدا کرد و اصطلاحاً با او «بست»؟ یکی از چهرههای سیاسی (رفسنجانی) اخیراً گفته که «مصالحه با دشمن مسالمتجو هم رواست». سؤال این است که شرع و عقل و تجربه درباره مصالحه با آمریکا چگونه داوری میکند؟
فعلا بیایید از جلف بازی طیفی از رسانههای سیاسی زرد بر سر سفر پادشاه عمان و جفری فلتمن معاون آمریکایی دبیرکل سازمان ملل به تهران عبور کنیم- چالش ایران و آمریکا عمیقتر از آن است که با چند چشم بندی رسانهای- دیپلوماتیک وصله پینه و رفع و رجوع شود. این شکاف در همین 60 سال آن قدر وصله و پینه شده که دیگر «رفوبردار» نباشد.
کیهان خامنه ای طرفداران مصالحه با آمریکا در درون نظام آخوندی را به دو طیف «شیفته» و «مصلحت اندیش» تقسیم کرده و خاطرنشان میکند: طیف اول که معتقد است اساساً میتوان با آمریکا دوستی استراتژیک داشت، رفتار انتحاری با اعتبار خود و تجارب تاریخ دارند. اما اگر از جریان شیفته بگذریم، موضوع تهدیدزدایی و مصلحتاندیشی معطوف به آن، موضوع قابل تأملتری است. البته همین جا باید متذکر شد که شیوه رفتاری برخی سیاستمداران مدعی مصلحتگرایی در این زمینه، نقض غرض و عمیقاً تهدید افزاست؛ به این اعتبار که علامت غلط و پالس اشتباه به دشمن میفرستد.
ارگان ولی فقیه ارتجاع با حمله به سیاست مذاکرات اتمی رژیم در زمانی که حسن روحانی دبیر شورای امنیت نظام بود، به رفسنجانی و رئیس جمهور رژیم گوشزد کرد: آنها (غربی ها) حتی طرح سه فوریتی را نیز در این زمینه تهیه کرده و خطاب به رهبر نظام نامه سرگشاده نوشته بودند که اگر جام زهر تسلیم را باید سر کشید، وقتش همین حالاست!
کیهان خامنه ای با اشاره به حرفهای اخیر رفسنجانی در مورد نامه اش به خمینی برای برقراری رابطه با آمریکا می نویسد: یعنی میشود نامهای را تایپ هم نکرد و خدمت امام فرستاد تا دست کسی نیفتد و حالا همین اقدام به ظاهر سّری را علنا جار زد؟! ثم ماذا؟! طرف آمریکایی باید برای این خوداظهاری(!) کف بزند و شما را تشویق کند که میگویید نه امروز بلکه 7-26 سال پیش مقابل آمریکا کم آورده بودید؟
از طرف دیگر، چه چیزهایی شامل عنوان ماجراجویی میشود که باید کنار گذاشت و بر سر چه چیزهایی میتوان توافق کرد؟ آیا آمریکا و غرب حدّی برای توقف مطالبات میشناسد؟ آیا غنیسازی 20 درصد ماجراجویی است یا غنیسازی 5/3درصد؟ وقتی قرار شدعقبنشینی کنید، دشمن به یک امتیاز و 2 امتیاز بسنده نمیکند. تجربه نیاندوختن از عبرتهای تاریخ عین افراط و تفریط است. به قول حافظ،
شاه خوبانی و منظور گدایان شدهای- قدر این مرتبه نشناختهای یعنی چه؟!
در همین حال، خامنه ای در دیدار با سلطان عمان، شرایط منطقه را در معرض بحران، توصیف کرد و با نگرانی از اوضاع منطقه گفت: منطقه اکنون در شرایط حساس و خطیری قرار گرفته و در معرض بحران است. علت اصلی این وضعیت دخالتهای گوناگون از بیرون منطقه است. خامنه ای که با سلطان قابوس پادشاه عمان دیدار می کرد وحشت زده افزود: آتشی که در منطقه برافروخته شده دامان همه را خواهد گرفت.(تلویزیون شبکه یک رژیم، 4شهریور92)