آسوشیتدپرس ـ بغداد ـ صبح پنجشنبه 21 شهریور
مقامات عراقی و نمایندگان تبعیدیان ایرانی گفتند که 42نفر باقیمانده از ساکنان کمپ ناراضیان ایرانی که هفته گذشته در صحنه بروز قتل و خشونت بودند به همرزمان خود در کمپ لیبرتی ملحق شدند.
مجاهدین خلق قویاً مخالف رژیم آخوندی ایران است و حکومت عراق به همین خاطر نمی خواهد آنها در این کشور بمانند. حکومت عراق روابط محکمی با رژیم ایران دارد و حضور این گروه برای آن غیرقابل قبول و غیرقابل تحمل است. یک سال بود که 100 نفر از اعضای مجاهدین به نگاهبانی از قرارگاه بزرگ اشرف مشغول بودند, اما 52 تن از آنها در اول سپتامبر در یک تهاجم بی سابقه جان باختند و برخی دیگر مجروح شدند.
این گروه، نیروهای امنیتی نوری مالکی را بهخاطر این کشتار مسئول می شناسد، اما مقامات عراقی هرگونه دست داشتن در آن را انکار کرده و می گویند که مسبب مرگهای مشکوک، یک درگیری داخلی بوده است.
بفاصله کوتاهی بعد از تهاجم، مقامات ملل متحد از کمپ دیدار کرده و اجساد 52 تن را مشاهده کردند.
سرلشگر جمیل الشمری، رئیس پلیس استان دیالی و عدی خدران، فرماندار خالص که مجاهدین او را مزدور رژیم ایران می دانند گفتند که در پروسه تعامل با مجاهدین شکیبایی بسیار زیادی از خود نشان داده اند و با آنها طبق قانون برخورد شده است. به گفته شمری و خدران مجاهدین ابتدا حاضر به ترک اشرف نبودند اما نهایتا بعد از مداخله خانم رجوی و سازمان ملل پذیرفتند که به لیبرتی بروند.
علیرغم دعاوی دولت عراق, به هیچ رسانه و خبرنگار مستقلی اجازه بازدید از اشرف را نمی دهند. مقامات عراقی از هرگونه توضیحات بیشتر در این باره ممنوع شده اند.
محمد محدثین، رئیس کمیته روابط خارجی شورای ملی مقاومت ایران طی مصاحبه ای در پاریس گفت خانم مریم رجوی، رئیسجمهور منتخب شورا، در 6 روز گذشته در ارتباط با ساکنان اشرف و در مذاکرات فشرده با طرفهای گوناگون در ژنو و نیویورک و واشنگتن و پارلمان اروپا, مشغول متقاعد کردن این 42 نفربرای ملحق شدن به همرزمان شان در لیبرتی بوده است
محدثین در گفتگو با آسوشیتدپرس ماجرای بمب گذاری و انفجار در برابر اتوبوسهای حامل مجاهدین را توضیح داد. او تأکید کرد که اموال و ساختمانها و خودروهای ما از 1986 در اشرف است و هرگز از آن دست برنخواهیم داشت. ما دزدی ها را افشا میکنیم و موضوع را به محاکم بین المللی می بریم . تلاش بی وقفه در جنگ اموال که در واقع مقابله جویی با رژیم حاکم بر ایران و طرحهای ان برای صدور تروریسم و ارتجاع است ادامه می یابد .
قرار بود که لیبرتی یک مکان موقت عبور باشد اما سازمان ملل پیشرفت چندانی در بازاسکان این تبعیدیان نداشته است. علاوه بر این برخی از مجاهدین نمی پذیرند که از همرزمان خود در لیبرتی و اشرف جدا شوند .
تا کنون ضمن 3سال در مجموع 198 نفر از ساکنان اشرف ولیبرتی با تلاشهای وکلا به کشورهای دیگر رفته اند. هریک از این پرونده ها با توجه به مشکلات قانونی و اجرایی ولجستیکی و اداری پیچ و خم های به خصوص خود را داشته است تمامی هزینه ها را سازمان مجاهدین خلق ایران طبق اسناد مکتوب در کمیساریا و سفارت آمریکا عهده دار بوده است. چرخها پس از این به راه افتاد که ارگانهای بین المللی از سازمان مجاهدین خلق ایران تضمین گرفتند که همه هزینه ها را پرداخت می کند.