استراسبورگ-11 سپتامبر 2013
نمایندگان پارلمان اروپا از گروههای سیاسی مختلف در جلسه ای در استراسبورگ در روز چهارشنبه 11 سپتامبر به تحقیقات مستقل در مورد اعدامهای جمعی مخالفان ایرانی در اشرف درروز اول سپتامبر 2013 فراخوان دادند. در این جلسه که به ابتکار گروه پارلمانی دوستان ایران آزاد در پارلمان اروپا با برخورداری از حمایت فعال 300 پارلمانتر، برگزار شده بود، قانونگذاران اروپایی خواستار مشروط کردن ادامه کمکهای مالی اتحادیه اروپا به عراق، به اجرای تحقیقات و تضمین حفاظت و امنیت پناهندگان ایرانی شدند. نمایندگان بر ضرورت استقرار بلادرنگ نیروهای کلاه آبی سازمان ملل در کمپ لیبرتی، محل استقرار پناهندگان ایرانی، تاکید کردند.
نایب رئیس پارلمان اروپا آلخو ویدال کوادراس گفت: ”احتمالاً این غم انگیزترین چیزی است که من طی زندگی سیاسیام دیدهام. 52 پناهنده بیگناه و کاملاً بیدفاع توسط کسانی که قرار بوده از آنها حفاظت کنند، یک به یک کشته شدند“. در عین حال، با این حملات علیه انسانهای غیرمسلح و بیدفاع، ملایان حاکم برایران پیام و نشانه روشنی به بقیه جهان میدهند که چه کسی اپوزیسیون واقعی آنهاست.
آقای ویدال کوادراس افزود: در تماسی با نماینده خانم اشتون، به وی گفتم در مورد هفت گروگان، منجمله شش زن ما انتظار یک پیام خیلی قوی از جانب اشتون خطاب به دولت عراق داریم که اگر این افراد فوراً آزاد نشده و تحت حفاظت سازمان ملل قرار نگیرند، این امر تبعات جدی دیپلماتیک و مالی برای عراق خواهد داشت. در غیراینصورت اتحادیه اروپا به هر کاری دست خواهد زد تا عراقیانی که مسئول اینکار بودند، به پای میز محاکمه آورده شوند.
ما بشدت نگران سرنوشت هفت گروگان هستیم بعلاوه فقدان حفاظت در کمپ لیبرتی که باعث میشود ساکنان در قبال حملات بعدی آسیبپذیر باشند. ما از رهبران اروپا، سازمان ملل و دولت آمریکا میخواهیم که خواهان تحقیقات جامع در رابطه با این جنایت شوند، از دولت عراق بخواهند گروگانها را به سلامت آزاد کند، و سازمان ملل، حفاظت کمپ لیبرتی را تامین کند.
استراون استیونسون، رئیس هیئت رابطه با عراق در پارلمان اروپا نیز گفت: ”اگر رهبران اروپایی و کاترین اشتون نماینده عالی اتحادیه اروپا در روابط خارجی به فراخوانهای مکرر, متناسب با وظایفشان پاسخ داده بودند، این جنایت اجتنابپذیر بود“.
استیونسون از خانم اشتون و رهبران اتحادیه اروپا خواست تحقیقات بینالمللی مستقل در رابطه با این جنایت به اجرا گذاشته شود و عاملان را به پای میز عدالت بیاورند، کلاه آبیهای سازمان ملل را در کمپ لیبرتی مستقر کنند، و خواهان آزادی هفت تن را که در حمله اول سپتامبر گروگان گرفته شدند، توسط دولت عراق شوند.
رئیس هیأت رابطه با عراق هشدار داد بیعملی بیشتر به هر دلیلی هم که باشد، تنها، راه بازکن حملات بعدی علیه این پناهندگان ایرانی در عراق است.
آلخو ویدال کوادراس
نایب رئیس پارلمان اروپا
استرون استیونسون
رئیس هیئت رابطه با عراق پارلمان اروپا