ساعتی پیش مالکی در سایت رسمی خود به عنوان نخست وزیر عراق در اختیار داشتن 7گروگان و همچنین انجام هرگونه اقدامی در روز اول سپتامبر در اشرف را تکذیب و ابراز بی اطلاعی کرد. در مورد تحقیقات مورد درخواست جامعه بین المللی نیز ادعا کرد «سازمان خلق» از آن ممانعت کرده است!
این در حالی است که سفیر باستین، جانشین نماینده ویژه دبیرکل در عراق، در روز 11شهریور(2 سپتامبر) در اشرف 52جسد را که اغلب با دستهای بسته در یک جنایت بزرگ علیه بشریت به طور جمعی اعدام شده بودند، شمارش و ابراز خشم و انزجار کرد.
همه می دانند که جنایت بزرگ علیه بشریت در اشرف به دستور مالکی توسط نیروهای ویژه سوات و «لشگر کثیف» به درخواست رژیم ایران انجام شده است. تصمیم گیری برای انجام این جنایت بزرگ در روز 5شهریور( 27 اوت) در ملاقات قاسم سلیمانی، سرکرده نیروی تروریستی قدس، با مالکی صورت گرفته است اما مالکی اکنون می خواهد همه چیز را از اساس انکار کند.
این موضعگیری وقیحانه و مفتضح که حتی یک خرگوش را هم نمی تواند بفریبد حاکی از نیات شوم ویک معامله کثیف در مورد استرداد گروگانها به رژیم ایران و ممانعت از هرگونه تحقیقات و ادامه کشتار است.
UN و US و EU به دقت در جریان هستند و می دانند که 7گروگان در یک زندان در نزدیک فرودگاه بغداد در اعتصاب غذا هستند. آنها به وسیله شهود عینی دیده شده اند.
در همین رابطه دیروز خانم اشتون به نایب رئیس پار لمان اروپا نوشت: «ما دلایلی داریم که باور کنیم که 7تن از ساکنان کمپ در نزدیکی بغداد در اسارت به سر میبرند و اینکه ریسک قابل توجهی وجود دارد که آنها به ایران فرستاده بشوند.
من به طور کامل در نگرانیهای شما درباره سرنوشت این افراد شریک هستم. من با وزیر خارجه هوشیار زیباری صحبت کرده ام تا از مقامات خواسته شود تا از آزادی گروگانها اطمینان حاصل کنند و به آنها درباره ضرورت خودداری از خشونت بیشتر تا زمانیکه باقیمانده ساکنان، کمپ اشرف را ترک میکنند، تأکید بکند.
این پیام به دنبال بیانیه یی است که من هفته قبل از آخرین حمله صادر کردم که در آن کشتار را محکوم کرده و توجه را به ضرورت داشتن یک تحقیقات شفاف درباره این وقایع جلب کردم. هیأت ما در بغداد در حال حاضر مشغول مذاکره از نزدیک با مقامات درباره پیشرفت این تحقیقات است. من این موضوع را از نزدیک دنبال خواهم کرد و به دولت عراق درباره اجرای تعهدات خود در قبال مسولیتهایش برای اطمینان از سلامتی ساکنان کمپ اشرف و کمپ حریه تأکید خواهم کرد» .
دیپلوماتهای اتحادیه اروپا در عراق نیز در روزهای گذشته درگیر گفتگو با دولت عراق در مورد 7 گروگان بودهاند. گروگانها تحت کنترل فالح فیاض مشاور امنیت ملی مالکی هستند.
قبل از آن نیز کمیساریای عالی پناهندگان در روز 22شهریور(13سپتامبر) اعلام کرد: «بر طبق گزارشهای رسیده به کمیساریای عالی پناهندگان ملل متحد هفت تن از افرادی که سابقاً ساکن کمپ عراق جدید بوده اند، ودر اول سپتامبر از کمپ ناپدید شده اند، در جایی در عراق نگهداری میشوند و درخطر این هستند که بر خلاف اراده خودشان به ایران بازگردانده شوند. این هفت تن همه برای کمیساریای عالی پناهندگان ملل متحد به عنوان پناهجویان شناخته شده اند، و این ارگان امیدوار است که فرصت مصاحبه با آنها را داشته باشد. در پرتو گزارشهای متعدد و مستمر در هفته گذشته که این افراد ممکن است در خطر بازگرداندن به ایران باشند، کمیساریای عالی پناهندگان ملل متحد از دولت عراق میخواهد که جای آنها را مشخص کند و امنیت فیزیکی آنها را تضمین نماید و از آنها در برابر بازگرداندنشان به ایران بر خلاف خواست خودشان حفاظت کند».
در پی تکذیب وقیحانه مالکی، خانم مریم رجوی، رئیس جمهور برگزیده مقاومت ایران، از پرزیدنت اوباما، سکرتری کری، دبیرکل بانکیمون، معاون دبیرکل جفری فلتمن ،خانم پیلای کمیسر عالی حقوق بشر، آنتونیو گوترز کمیسر عالی پناهندگان، خانم بث جونز دستیار وزیر خارجه آمریکا در امور خاور نزدیک و سفیر بیکرافت خواستار اقدام بلادرنگ برای ممانعت از نقض اصل نان رفولمان و استرداد پناهندگان به رژیم ایران شد.
خانم رجوی همچنین جامعه بین المللی، دولتهای اروپایی، پارلمان اروپا، و سازمانهای بین المللی حقوق بشر به ویژه عفو بینالملل و فدراسیون بین المللی حقوق بشر را به اقدام عاجل فراخواند.
اعتصاب غذای ساکنان لیبرتی و خانواده ها و جوامع ایرانیان درکشورهای مختلف در بیستمین روز برای آزادی گروگانها ادامه دارد.
خانم رجوی به ویژه بر روی مسئولیت دولت آمریکا در رابطه با اصل نان رفولمان و امنیت گروگانها و ساکنان لیبرتی که همگی اشخاص حفاظت شده تحت کنوانسیون چهارم ژنو و پناهندگان و پناهجویان تحت قانون بین الملل هستند و دولت آمریکا با یکایک آنها موافقت نامه حفاظت امضا کرده است، تأکید کرد.
دبیرخانه شورای ملی مقاومت ایران
29شهریور 1392( 20 سپتامبر2013)