تأکید سناتورهای آمریکا برفریبکاری آخوند روحانی

در جلسه استماع کمیته روابط خارجی سنای آمریکا در مورد بن بست اتمی رژیم آخوندی که به ریاست سناتور منندز و با حضور وندی شرمن، معاون وزیر خارجه در امور سیاسی برگزار شد، سناتور مک کین و هم چنین شماری دیگر از سناتورها به نحوه گفتگو و تعامل دولت اوباما با حکومت آخوندی و مماشات با  این دیکتاتوری تروریستی و فریبکار اعتراض کردند.

سناتور جان سناتور مک کین در بخشی از اظهارات خود راجع به فریبکاری آخوند روحانی، معاون وزارت خارجه را درمقابل این سئوال قرار داد که چگونه می توان به چنین طرف مذاکره یی اعتماد کرد. توجه شما را به گزیده یی از این جلسه استماع جلب می کنیم:
وندیشرمن معاون وزارت خارجه آمریکا: سناتور، من به افرادی که آنطرف میز در مقابل من در این مذاکرات هستند، اعتماد نمیکنم و حق کاملا با شما است که روحانی مذاکره کننده اصلی از 2003 تا 2005 بود و من نیز از روی کتابش کاملا نسبت به محتوای مصاحبه او مطلع هستم. همانطور که وزیر کری گفته است ما باید پیشنهادی را که در مقابل ما گذاشته شده است را آزمایش بکنیم ولی نه برای همیشه به همان دلایلی که شما گفتید.
سناتور مک کین: فکر میکنید که این آزمایش تا چه زمانی باید طول بکشد؟
شرمن: من فکر میکنم که ما پی خواهیم برد که آیا در شروع....
سناتور مک کین: پس شما نمیدانید که این آزمایش تا کی طول خواهد کشید؟
شرمن: ما ...
سناتور مک کین: آیا یک تاریخ برای آن دارید؟
شرمن : آیا میتوانم جمله ام را تمام کنم؟
سناتور مک کین: البته
شرمن: متشکرم سناتور. من فکر میکنم پانزدهم یا شانزدهم خواهیم فهمید که آیا چیزی واقعی وجود دارد یا خیر. من فکر میکنم نسبتا سریع این را در خواهیم یافت که آیا داریم یک دور مذاکره جدی را شروع میکنیم و یا اینکه باز داریم مسیری را میرویم که به جایی نمیرسد.  
سناتور مارکی: آقای رئیس متشکرم. تحریمها رژیم ایران را در منگنه قرار داده است ولی ما نمیتوانیم اجازه دهیم که رژیم ایران از زیر تاثیرات تحریمها از طریق یک سراب همکاری در برود. ما نباید اجازه بدهیم که حتی یک اینچ تحریمها کاهش پیدا کند در حالیکه مقاصد رژیم ایران همچنان ناشناخته است و همانطور که شما خانم معاون وزیر اشاره کردید ما در موضع اعتماد نیستیم، تا اینکه وضعیت رژیم را در اینجا تایید بکنیم. ما به رژیم ایران اعتماد نداریم و نباید هم به این رژیم اعتماد بکنیم و این نقطه ای است که در آن خواهیم بود و من فکر میکنم که همه ما در مورد آن توافق داریم. در مودر این برنامه از سوی رژیم ایران به لحاظ تاریخی، اقدامات تحریک آمیز وجود داشته است. و در ضمن آنها تفاوتی با کره شمالی و عراق و سوریه ندارند، همه دارند از این واژه استفاده میکنند، همه این حکومتها میگویند علاقه به انرژی اتمی و برق دارند و میخواهند به هسته ای غیرنظامی دسترسی پیدا کنند تا به این وسیله برای اورانیوم و پلوتونیوم  به توافقی برسند. همه شان دروغ میگویند! همه شان دروغ میگویند! همه اش بخاطر سلاح اتمی است.
سناتور روبیو: در هر مذاکره ای اول باید بدانید با چه کسی طرف هستید. این بسیاری از پارامترهای مذاکره را مشخص میکند. آن کسی که من فکر میکنم با آن طرف هستیم این است: ما با حکومتی طرف هستیم که توسط یک مشت دروغگو رهبری میشود. این حکومتی است که این طرف و آن طرف میگوید برنامه اش مسالمت آمیز است و هرگز سلاح اتمی نخواهد ساخت ولی در عین حال گزارشهای علنی فراوانی در دسترس است مبنی بر اینکه آنها برنامه ی اتمی یی داشته اند که گاها بسیار تهاجمی بوده است. هیچکس در دنیا نیست که نظاره کند و نتیجه گیری نکند که آنها(رژیم ایران) در حال کسب ظرفیت تسلیحاتی اتمی هستند.
این هم یک دلیل دیگر بر اینکه آنها دروغگو هستند: آنها میگویند هیچ علاقه ای به سلاح اتمی ندارند ولی برای موشکهای دوربرد سرمایه گذاری کلان میکنند. بر روی یک موشک دوربرد چه چیزی قرار میدهید؟ سلاح اتمی قرار می دهید. این تنها دلیل برای ساخت آن است. پس آنها اینهمه سلاح موشکهای قاره پیمای بالیستیک را با یکی از این دو هدف میسازند: یا که میخواهند یک نمایش آتش بازی مفصلی راه بیاندازند یا قصد دارند یک کلاهک اتمی بر روی راکت قرار دهند تا بتوانند دنیا را با آن تهدید کنند.
سومین دلیلی که آنها (رژیم ایران) دروغگو هستند این است که خودشان به آن اقرار میکنند. این جالب است. این از سخنرانی نخست وزیر نتنیاهو است و من از آن نقل قول میکنم. او راجع به کتاب منتشر شده در سال 2011 صحبت میکند که در آن روحانی مینویسد: "هنگامیکه ما درتهران در حال مذاکره با اروپائیها بودیم در اصفهان دستگاهها را تعبیه میکردیم." برای اطلاع کسانیکه نمیدانند، تسهیلات اصفهان بخش غیر قابل چشم پوشی از برنامه ی اتمی رژیم ایران است، جایی که کیک زرد به شکلی تبدیل میشوند که قابل غنی شدن است. روحانی میگوید و من نقل قول میکنم: با ایجاد یک فضای آرام، ما توانستیم کارمان را در اصفهان تکمیل کنیم. یعنی او قبلا یکبار دنیا را فریب داد و می خواهد یک بار دیگر سر دنیا کلاه بگذارد.
پس اولا ما با یک مشت دروغگو سروکار داریم. دوم اینکه ما با یک سری افراد بسیار شرور طرف هستیم. آنها فعالانه در کشتار اشخاص بیگناه در سوریه و دیگر نقاط شریک هستند. آنها فعالانه همسایگانشان را بی ثبات میکنند. در بحرین، در لبنان، در عراق و در دیگر نقاط. آنها از حزب الله حمایت میکنند. 2 سال پیش سعی کردند سفیر عربستان سعودی را در همین شهر [واشینگتن] ترور کنند. این است طرف مذاکره ما. ما با بلژیک و یا لوکزامبورگ طرف نیستیم. با حکومتی طرف هستیم که رهبرانش دروغگویان شروری هستند.

در بخش دیگری از جلسه استماع در سنای آمریکا، سناتور منندز به قرار داد پروژه خط لوله گاز میان پاکستان و رژیم آخوندی اشاره کرد و از معاون وزیر خارجه در مورد اقدام دولت آمریکا در صورت پیشرفت این پروژه سوال کرد.
وندی شرمن در پاسخ گفت:
وندی شرمن: آقای رئیس متشکرم. یکی دو نکته را توضیح بدهم. در مورد پاکستان ما این بحثها را داشته ایم و با دولت پاکستان ادامه خواهیم داد. ارزیابی خودم این است که در فاصله زمانی کوتاه خبری نخواهد بود ، ولی آنها قطعا متوجه هستند که موضع ما چیست و اگر ادامه بدهند، تحریمهای ما چه چیزی را می طلبد. لذا ما  نه فقط در مورد پاکستان بلکه در مورد هر کشوری که بخواهد تحریمهایی را که چه ایالات متحده و یا جامعه بین المللی (علیه رژیم ایران) در اختیار دارد، نقض کند، هوشیار خواهیم بود.  
سناتور منندز: اجازه بدهید با یک سوال نهایی بحث را خاتمه بدهم. چه میشود که ما در این مذاکرات با رژیم ایران کمتر از آنچه که در قطعنامه های شورای امنیت مقرر شده را بپذیریم؟
شرمن : ما به رژیم ایران پیوسته گفته ایم که از آنها انتظار داریم که به التزاماتشان تحت ان پی تی و قطعنامه های شورای امنیت  پایبند باشند.  
سایت کمیته خارجی سنا -11مهر92