6زن، فاطمه طهوری، وجیه کربلائی (همچنین بنام وجیه کربلائی فتاح)، مهناز عزیزی (همچنین بنام محبوبه لشگری)، لیلا نباهت، زهرا رمضانی (همچنین بنام صدیقه ابراهیمپور)، فاطمه سخایی، و یک مرد، محمد رابتی (همچنین بنام محسن نیکنامی)در تاریخ 1 سپتامبر از کمپ اشرف در 60 کیلومتری شمال شرقی بغداد در فرمانداری دیالی،آدم ربایی شده اندهنگامی که کمپ مورد حمله شلیک مردان مسلح واقع شد و 52 تن از ساکنان کمپ را کشتند.
این 7 تن همه اعضای سازمان مجاهدین خلق ایران (پی.ام.او.آی)، یک گروه اپوزیسیون ایرانی هستند. عفو بین الملل کشته شدن 52 تن از ساکنان را محکوم کرده و برای تحقیقات مستقل و بی طرفانه دراین کشتار فراخوان داده است.
شاهدین از کمپ اعلام کرده اند که آنها به چشم دیدند که 7 تن با دستبند مورد ضرب و شتم قرار گرفتند و برروی زمین انداخته شدند و سپس با مینیبوس سفید برده شدند. مختصات آنها نامعلوم است با اینحال در گزارشات تایید نشده اشاره شده که این هفت تن در یک بازداشتگاه در فرودگاه سابق مثنی در مرکز بغداد نگه داشته شدند. دولت عراق مسئولیت حمله را رد کرده درحالی که نیروهای عراقی مسئول حملات قبلی به کمپ بوده اند که باعث کشته شدن دهها تن از ساکنان شده بود.
فراخوان به مقامات عراقی برای روشن کردن مختصات و وضعیت حقوقی فاطمه طهوری، وجیه کربلائی، مهناز عزیزی، لیلا نباهت، زهرا رمضانی، فاطمه سخایی و محمد رابتی:
تاکید به مقامات برای تضمین اینکه اگر در دست عراق هستند، این هفت نفرزیرشکنجه و بدرفتاری قرار نگیرند و اینکه آنها باید فورا آزاد شوند مگر اینکه متهم به جرم جنایی بین المللی برسمیت شناخته شده باشند.
یادآوری به دولت عراق نسبت به وظایف اش تحت قوانین بین المللی که به اجبار این افراد به کشوری برگردانده نشوند که در معرض نقض جدی حقوق بشر باشند، شامل شکنجه شدن.
لطفا درخواست های خود را قبل از 23 اکتبر 2013 به نمایندگی دیپلماتیک عراق در کشور خود ارسال کنید و خطاب به:
نخست وزیر نوری مالکی
وزیر دادگستری، حسن الشمری،
و رونوشت به وزارت حقوق بشر، محمد شایا السودانی
همچنین کپی را به سفیر سمیر شکیر محمود سومیدی، سفیر جمهوری عراق در واشنگتن ارسال کنید
اگر فرجام را بعد از تاریخ فوق ارسال میکنید لطفا با فراخوان اضطراری فوری عفو بین الملل آمریکا اخرین وضعیت را چک کنید.
اطلاعات بیشتر
ساکنین کمپ اشرف اعضای و هواداران سازمان مجاهدین خلق ایران (پی.ام.او.آی) هستند، سازمان سیاسی که مخالف دولت ایران و در ایران غیر قانونی است و قبلا درگیر عملیات مسلح علیه دولت ایران انجام داده است. کمپ اشرف قبلا خانه 3400 ایرانی تبعیدی بوده، که اکثر اعضا و هواداران پی.ام.او.ای هستند که دولت صدام حسین به آنها اجازه داد در سالهای 1980 به عراق منتقل شوند.
بعد از حمله آمریکا به عراق در مارس 2003، کمپ و ساکنان آن تحت حفاظت آمریکا قرار گرفتند ولی اواسط 2009 بدنبال قرارداد بین مقامات آمریکا و دولت عراق این حفاظت به پایان رسید. کمتر از یک ماه در 28 و 29 ژوئیه 2009 نیروهای امنیتی عراق به کمپ هجوم آوردند و حداقل 9 تن را کشته و تعداد زیادی را مجروح کردند. 36 تن از ساکنان که بازداشت شده بودند مورد شکنجه و ضرب و شتم قرار گرفتند.
در آوریل 2011، نیروهای عراقی مجددا به کمپ اشرف هجوم آوردند. نیروها زور زیاد بکار بردند و علیه ساکنانی که سعی به مقاومت کردند شلیک کردند. حداقل 36 تن کشته شده و بیش از 300 تن مجروح شدند. دولت پایبند نبود که یک تحقیقات به موقع، کامل، مستقل و بی طرفانه در این واقعه انجام دهد که نقض استانداردهای بین المللی است، شامل اصول سازمان ملل در مورد جلوگیری موثر و تحقیقات فرا قانونی، خودسرانه و اعدامهای جمعی است.
در سال 2011 دولت عراق قصد خود مبنی بر بسته شدن کمپ اشرف بعد از جابجایی ساکنان آن به یک محل جدید، کمپ لیبرتی در بغداد را اعلام کرد. بعد از اینکه اکثر ساکنان جابجا شدند، حدود 100 نفر مجاز به ماندن در کمپ اشرف بودند تا موضوعات اموال باقی مانده را حل و فصل کنند.
بنابه قرارداد تفاهم نامه دسامبر 2011 بین سازمان ملل و دولت عراق، کمیساریا عالی پناهندگی سازمان ملل میتواند درخواستهایساکنان برای حفاظت بین المللی در این کمپ را به جریان بیاندازند. ساکنانی که برای حفاظت بین المللی ثبت نام کرده اند، پناهنجویان تحت قوانین بین الملللی محسوب میشوند. در آخرین حمله 1 سپتامبر 2013 شاهد کشته شدند 52 تن از ساکنانی هستیمکه در کمپ اشرف باقی ماندند بودند. تصاویر ویدئویی و عکسها نشان میدهد که اکثر قربانیان با شلیک گلوگه به سر و برخی با دستان بسته کشته شدند.
اسامی: فاطمه طهوری، وجیه کربلائی، مهناز عزیزی، لیلا نباهت، زهرا رمضانی، فاطمه سخایی، محمد رابتی
موضوعات: گروگانگیری، ریسک شکنجه، بازگشت اجباری، کشتار غیرقانونی
UA: 242/13
تاریخ صدور: 11 سپتامبر 2013
کشور: عراق
دفتر شبکه عمل فوری عفو بین الملل آمریکا
600 Pennsylvania Ave SE, Washington DC 20003
T. 202.509.8193 │ F. 202.675.8566 │E. uan@aiusa.org │ amnestyusa.org/urgent