عصر امروز پنجشنبه10اکتبر( 18مهر92)، پارلمان اروپا در اجلاس رسمی خود در استراسبورگ فرانسه، قطعنامه یی را تحت عنوان”خشونت اخیر در عراق“ به تصویب رساند که ازسوی تمامی گروههای سیاسی در پارلمان اروپا امضا و ارائه شده بود.
قطعنامه مصوب پارلمان اروپا درمقدمه خود، تمامی قطعنامه های قبلی پارلمان اروپا درباره عراق و به ویژه در باره حقوق گروههای اقلیت دراین کشور و نیز کنوانسیونهای بین المللی امضاشده ازسوی عراق و سندهای مختلف بین المللی و اروپایی را مورد تاکید قرارد داده است که از جمله شامل این اسناد است:
- قطعنامه مصوب 17 ژانویه 2013 درباره توافق مشارکت و همکاری بین اتحادیه اروپا و عراق،
- گزارش خاورمیانه گروه بحران بین المللی شماره 144 مورخ 14 اوت 2013 تحت عنوان «سنی های عراق و حکومت»،
- بیانیه دبیر کل ملل متحد در 29 ژوییه 2013 که از رهبران عراق می خواهد این کشور را از نقطه سقوط برگردانند،
- و هم چنین بیانیه اول سپتامبر دبیر کل ملل متحد بانکی مون درباره حوادث تراتژیک در کمپ اشرف که 52 کشته به جای گذاشت.
قطعنامه مصوب پارلمان اروپا در مواد اصلی خود درباره اشرف تأکید می کند:
پارلمان اروپا حمله به کمپ اشرف در اول سپتامبر 2013 توسط نیروهای عراقی را شدیدا محکوم می کند. این حمله منجر به کشته شدن 52 پناهنده ایرانی و ربوده شدن 7 تن از ساکنان شامل 6 زن گردید . به گفته نماینده عالی اتحادیه اروپا خانم اشتون، این باور وجود دارد که آنها در بغداد نگه داری می شوند و(پارلمان اروپا) برای آزادی بلادرنگ و بی قید و شرط آنها فراخوان می دهد و از تلاش هیئت مساعدت ملل متحد برای عراق (یونامی) برای انتقال3000 تن از ساکنان به خارج از عراق حمایت می کند.
قطعنامه مصوب پارلمان اروپا با ابراز نگرانی شدید از رشد بی ثباتی درعراق، از تمامی رهبران سیاسی عراقی و از تمامی اقلیت های قومی و مذهبی خواستار همکاری شده است تا به خشونت فرقه گرایانه و بی اعتمادی در عراق پایان داده شود.
قطعنامه خاطرنشان میکند: فقر و بیکاری و رکود اقتصادی و فقدان خدمات بنیادین، بخش بزرگی از جامعه را تحت تاثیر قرارداده و تظاهرات مسالمت آمیز که خواهان حقوق اجتماعی، اقتصادی و سیاسی هستند، با سرکوب بسیار سیستماتیک توسط نیرو های امنیتی که از مجازات شدن هم معاف هستند، روبه رو می شود.
این قطعنامه هم چنین از تحقیقات کامل و سریع بین المللی درباره حملات تروریستی اخیر در منطقه حمایت کرده و از دولت عراق می خواهد تا به طور کامل با این تحقیقات همکاری کند تا آنهایی که مسول حملات هستند به دست عدالت سپرده شوند،
قطعنامه از رئیس پارلمان اروپا میخواهد تا این قطعنامه را به نایب رئیس کمیسیون اروپا، نماینده عالی اتحادیه اروپا برای امور خارجی و دفاعی، به شورای وزیران، به کمیسیون اروپا، به نماینده ویژه اتحادیه اروپا برای حقوق بشر، به دولتها و پارلمان های کشورهای عضو اتحادیه اروپا، به دولت و مجلس نمایندگان عراق، به دولت منطقه ای کردستان، به دبیر کل سازمان ملل و شورای حقوق بشر ملل متحد ارائه بدهد.