رئیس مجلس عراق: عراق نه آنها(مجاهدین) را تحویل می‌دهد، نه با خشونت با آنان رفتار می‌کند و نه آنها را اخراج می‌کند

بدنبال سفر لاریجانی رئیس مجلس ارتجاع به عراق، که ترجیع بند همه دیدارها و گفتگوهای او اخراج اعضای سازمان مجاهدین خلق ایران از این کشور بود، رئیس مجلس عراق در باره موضوع سازمان مجاهدین خلق ایران اعلام کرد: عراق باید به معیارهای بین‌المللی در این رابطه ملتزم باشد. به این معنی که نه آنها را تحویل می‌دهد، نه با خشونت با آنان رفتار می‌کند و  نه آنها را اخراج می‌کند.
ایاد سامرایی این مطلب را در مصاحبه با تلویزیون الجزیره در پاسخ به سؤالی در مورد درخواستهای مصرانه لاریجانی در این خصوص، اعلام کرد.
از سوی دیگر اعتراض شخصیتها و نمایندگان پارلمان عراق  به سفر پاسدار علی لاریجانی به عراق، همچنان ادامه دارد. تلویزیون السومریه (15آبان88) طی گزارشی در این باره گفت: دیدار علی لاریجانی از بغداد انتقادات زیادی از سوی برخی محافل سیاسی را در پی داشته است و این محافل معتقدند که پشت این دیدار انگیزه ها و طرحهای سیاسی نهفته که  از جمله آنها متحد کردن برخی ائتلافها برای ورود به

انتخابات پارلمانی می باشد: این دیدار با مخالفت شماری از اعضای پارلمان روبرو شده است. آنها میگویند که این دعوت شخصی است و  نظر فراکسیونهای سیاسی برای این دعوت گرفته نشده بویژه اینکه این دیدار در زمانی صورت می گیرد که از سوی رژیم ایران هیچ ارادهیی برای حل پروندههایی که همچنان بین دو کشور بلاتکلیف است و در رأس آنها حمایت رژیم ایران از نیروهای مسلح و بحران  آب قرار دارد، دیده نمیشود.
تلویزیون السومریه افزود: اسامه النجیفی رئیس فراکسیون العراقیون گفت: رژیم ایران سیاستهای ظالمانه ای را در قبال عراق پیش برده است. به عراق سلاح ارسال نموده و نیروهای شبه نظامی را آموزش داده و آب را قطع کرده و به منابع نفتی عراق تجاوز کرده و تلاش  زیادی برای دامن زدن به فتنه فرقهیی در عراق انجام داده است. بنابراین ما به دیدار رئیس مجلس رژیم ایران از  بغداد خوش‌آمد نمی گوییم.
محمد التمیم از جبهه عربی گفتگوی ملی گفت: نظر ما به عنوان فراکسیونها برای چنین دیداری  در نظر گرفته نشده است. ما خواهان چنین دیداری نیستیم.
عزالدین الدوله عضو مستقل پارلمان عراق گفت: تا این لحظه طرف ایرانی به ما نشان نداده است که در حل مشکلی از مشکلات بلاتکلیف بین دو کشور جدی  بوده است، بلکه بعکس در صحنه عراق دخالت میکند. رژیم ایران تلاش میکند  بر تصمیمگیری سیاسی در عراق اثر بگذارد.
السومریه افزود: ناظران معتقدند که هدف اعلان نشده  دیدار رئیس مجلس رژیم ایران از عراق آن هم در شرایطی که صحنه سیاسی عراق شاهد فعالیت های سیاسی است ممکن است متحد کردن طرف های سیاسی  مشخص و وادار کردن آنها به ورود به یک ائتلاف واحد برای ورود به رقابتهای انتخاباتی آینده می باشد.