بیانیه مطبوعاتی بخش اروپایی سازمان جهانی علیه شکنجه - درخواست از اوباما تا با یک قاتل و آدم ربا ملاقات نکند

اکنون 58 روز از حمله جنایتکارانه به کمپ اشرف درشمال بغداد میگذرد که 52 پناهنده بی دفاع ایرانی به طرز وحشیانه ای توسط نیروهای ویژه عراقی تحت فرماندهی نخست وزیر نوری المالکی در اول سپامبر اعدام شده و هفت نفر دیگر شامل شش زن به گروگان گرفته شدند. بنا به یک گزارش سازمان ملل، بسیاری از قربانیان قبل از اینکه به سر آنها شلیک بشود، دستهایشان را دست بند زده بودند. پناهندگان مجروح در کلینیک کمپ با تیر خلاص تمام کش شدند.

با وجود فیلم های مستند، شاهدین عینی و اطلاعات فنی، هیچ شکی  مطلقا باقی نمی ماند که دولت عراق مستقیما در این حمله جنایتکارانه نقش داشته  که شامل وارد کردن صد ها سرباز یونیفورم دار عراقی، دو ساعت تیراندازی و انفجارات ، آنهم در کمپی که به طور 24 ساعته توسط نیروهای عراقی حفاظت می شده است. مالکی به طرز حیرت آوری مدعی شده است که هیچ اطلاعاتی اصلا درباره اینکه چه کسی این جنایت را انجام داده و یا اینکه این گروگانها به کجا برده شده اند، ندارد !
بنا بر اطلاعات موثق، گروگانها در بغداد نگه داشته می شده اند و مورد بازجویی و شکنجه قرار گرفته اند.
پارلمان اروپا به اتفاق آرا قطعنامه ای را در 10 اکتبر به تصویب رساند که خواستار آزادی فوری و بی قید و شرط پناهندگان اشرف توسط عراق گردید. هفته گذشته بیش از 150 تن از نمایندگان پارلمان اروپا شامل 6 نایب رئیس پارلمان  از رهبری اتحادیه اروپا خواستند تا عراق را وادار به اجرای این درخواست بکند.
در 58 روز گذشته خانواده های ایرانی و هواداران ساکنان کمپ اشرف در بسیاری از شهرهای دنیا دست به اعتصاب غذا زده اند شامل لندن، ژنو، ملبورن، اوتاوا و در کمپ لیبرتی. آنها تاکید میکنند که تا زمان آزادی هفت گروگانی که از اشرف ربوده شده و بازگشت آنها به نزد خانواده و دوستانشان و تا تضمین حفاظت 3000 پناهنده در کمپ لیبرتی از سوی سازمان ملل  در برابر حملات بعدی عراق، اعتراض خودشان را ادامه خواهند داد.
رئیس جمهور امریکا قرار است با مالکی در کاخ سفید در روز اول نوامبر ملاقات بکند. سازمان جهانی علیه شکنجه- دفتر اروپایی، از رئیس جمهور اوباما میخواهد تا با یک قاتل و آدم ربا که توسط دادگاه اسپانیا برای جنایات قبلی اش علیه پناهندگان ایرانی در عراق تحت تعقیب است، ملاقات نکند.
تا وقتی مالکی این هفت گروگان را آزاد نکرده و  اجازه انجام یک تحقیقات مستقل بین المللی برای قتل عام اول سپتامبر و کشتارهای قبلی توسط نیروهای عراقی را نداده باشد، هر گونه دیدار با او  باعث صدمه زدن به اعتبار اوباما در زمینه حقوق بشر و لکه دار شدن جایزه صلحی است که وی در ابتدای اولین دوره اش دریافت نمود.
اتحادیه اروپا نیزباید نقش خودش را بازی بکند. فقدان عمل نماینده عالی کاترین اشتون وسرویس های خارجی او برای آزاد سازی گروگان ها درعراق باعث تاسف است. اتحادیه اروپا همچنین باید خواستار یک نیروی حافظ صلح برای حفاظت از 3000 پناهجو و پناهنده باقیمانده در کمپ لیبرتی در برابر حملات بعدی توسط نیروهای عراقی تا زمانیکه آنها به کشورهای امن فرستاده بشوند باشد.
پیر گالاند
رئیس بخش اروپایی سازمان جهانی علیه شکنجه
بروکسل- 29 اکتبر 2013