واشینگتن پست نوشت :« دیدار مالکی از واشینگتن طغیان انبوهی از مقامهای دولتهای پیشین آمریکا را برانگیخت»،
در تظاهرات ایرانیان در مقابل کاخ سفید، این مقامها یکی پس از دیگری گفتند: اوباما بایستی رویکرد بسیار سختگیرانهتری نسبت به نوری مالکی داشته باشد. سخنرانان مختلف در این تظاهرات همگی روی سبعیت حمله اول سپتامبر علیه کمپ اشرف متمرکز بودند.
سناتور توریسلی در مقابل کاخ سفید فریاد زد: ”دستان نوری مالکی به خون آغشته است.” نیوت گینگریچ، رئیس پیشین کنگره آمریکا نیز از اوباما خواست مالکی را برای آزادی گروگانهای اشرفی تحت فشار بگذارد و به او بگوید اگر آنها را آزاد نکنی، ما هیچ تجهیزات جدیدی به تو نخواهیم فروخت“.
تام ریج اولین وزیر امنیت داخلی آمریکا که در تظاهرات مقابل کاخ سفید سخنرانی می کرد، با ضرباتی که روی تریبون میزد، این نکته را برجسته کرد: آمریکا قول داده بود ساکنان اشرف حفاظت شوند اما به قول خود عمل نکرد. وی گفت: ”من به رئیس جمهور التماس میکنم هر کمکی به دولت عراق را مشروط به جابجایی امن اعضای مجاهدین بکند، از جمله هفت نفری که به گروگان گرفته شدهاند. اگر به این موضوع فکر کنید که چقدر آنها به ما اعتماد کردند، ولی عکس آن اثبات شد، حالتان به هم میخورد.”وقتی تام ریج تریبون را ترک میکرد، اشک در چشمانش حلقه زده بود.
و اشینگتن پست نوشت: برخی عراقیها نیز در میان جمعیت بودند، منجمله یک مسیحی 25ساله که از آریزونا آمده بود و خواستار آن بود که رئیسجمهور راجع به طرز رفتار با اقلیتهای مذهبی در عراق یعنی کشوری که قرار بود آزاد شده باشد، فکر کند. این عراقی مسیحی گفت ما شاهد شکل گیری دیکتاتوری هستیم و امنیتی راهم که درگذشته داشتیم نداریم.
واشنگتن پست - 11آبان92
نیویورک پست: آمریکا از به رسمیت شناختن رفتار مالکی سرباز می زند
نیویورک پست درگزارشی به قلم لیندا چاوز مدیر پیشین روابط عمومی کاخ سفید نوشت: نخستوزیر عراق در بحبوحه یک تراژدی حقوقبشری از آمریکا دیدار میکند و آمریکا از بهرسمیت شناختن رفتار وی سرباز میزند.
این درحالی است که عراق به خاطر خشونتهای فرقه ای که ماهانه بیش از هزار عراقی را به کشتن میدهد ویران شده است. سطح عمومی خونریزی در عراق بهانه یی به دولت اوباما داده تا حمله مرگباری را که دولت مالکی لااقل در آن مشارکت داشته، نادیده بگیرد.
در روز اول سپتامبر، پناهندگان ایرانی دراشرف مورد حمله قرار گرفتند و 52تن به طور جمعی شدند آنهم درحالی که به این افراد مکرراً قول حفاظت از سوی دولت آمریکا داده شده بود.
در سال 2003، آمریکا تضمینهای مکتوب شخصی به تکتک اعضای مجاهدین خلق، در ازای تحویل کلیه سلاحهایشان داد. ولی زمانیکه نیروهای آمریکایی در سال 2009 عراق را ترک کردند و مسئولیت حفاظت ساکنان را به عراقیها تحویل دادند و از آن پس کمپ اشرف و سپس کمپ لیبرتی مورد حملات مکرر قرار گرفتند. از 2009 به این سو، پنج تهاجم مختلف روی این دو کمپ باعث کشته شدن 112تن از ساکنان و مجروح شدن صدها تن دیگر شده است.
وکیل حقوقبشر جارد گنسر وهمکارانش بعد از مصاحبه با بازماندگان این حمله و بازنگری فیلمهای گرفته شده از این حمله، نوشتهاند ”شواهد و قوانین قابل اجرا، بیانگر آن است که دولت عراق مسئول این حمله است“.
درحالیکه رئیسجمهور هرگز حفاظت از حقوقبشر را یک اولویت قرار نداده است، دعوت او از مالکی علی رغم این واقعه شرمآور، بهطور خاص افتضاحآور است. دهها عضو کنگره با این نظر موافق هستند.
45 عضو دموکرات و جمهوریخواه مجلس نمایندگان، در نامه ای به رئیسجمهور از او خواستهاند که هیچ محموله دیگری از سلاح به دولت مالکی ارسال نشود تا اینکه او آزادی گروگانها را بهدست آورد و ”گامهای روشن و قابل تأییدی برای حفاظت از ساکنان لیبرتی”بردارد.
علاوه بر آن، شش سناتور، شامل رئیس و عضو کمیته روابط خارجی سنا، طی نامه ای به اوباما خواستار حفاظت بیشتر برای ساکنان از دولت مالکی شدهاند.
در زمانه ای که کمتر توافق دو حزبی بر سر موضوعی بهوجود میآید، این نگرانیها به طور همزمان توسط قانونگذاران دموکرات و جمهوریخواه ابراز میشود .
نیویورک پست-10آبان92