گزارش رسانه های عربی از شکست سفر مالکی به آمریکا

ا

لفرات الیوم: موضوع حمله به کمپ اشرف متعلق به اپوزیسیون ایران جایگاه ویژه ای در گفتگوهای نوری مالکی با باراک اوباما داشت، چرا که اوباما خواستار کنار زدن همه ابهامات در مورد این حمله و ناپدید شدن هفت تن از ساکنان و رابطه رژیم ایران با آنچه که بوقوع پیوست گردید. با توجه به اینکه کنگره آمریکا در این جهت فشار می آورد و اطلاعاتی در دست دارد که توجیه رسمی حکومت عراق در مورد این حمله را غیر قابل قبول می داند و رد می کند.

یک منبع مطلع گفت رهبران آمریکا به سناریوی عراق مبنی بر اینکه اختلافات داخلی اعضای این سازمان منجر به این کشتار شده است قانع نشدند همچنانکه نسبت به عدم ورود نیروهای پاسداران رژیم ایران برای ربودن هفت عضو سازمان مجاهدین خلق قانع نیستند. بخصوص بعد از گزارش های دقیقی که حاکی از یک عملیات سازمان یافته است و همچنین نقض حاکمیت عراق و کنوانسیون ژنو از سوی رژیم ایران که تضمین کننده حقوق پناهندگان است.
یک منبع گفت موضع تند آمریکا در مورد این موضوع و سایر شکست های امنیتی و شراکت ، دردسرهای مالکی را اضافه کرده است امری که او را مجبور کرده است تا تصویر دیگری از آنچه که قبلا به رسانه ها درز کرده بود؛  ارائه بدهد.
سایت الفرات الیوم-12ٴآبان92

الریاض(عربستان): تظاهرات حامیان مجاهدین درمقابل کاخ سفید همزمان با سفرمالکی
الریاض چاپ عربستان در مطلبی با عنوان «مالکی به شکنندگی دموکراسی در عراق اعتراف می کند»، نوشت:  
همزمان با ملاقات مالکی واوباما، حامیان جنبش مجاهدین خلق در برابر کاخ سفید تظاهرات کردند و دولت عراق را به‌خاطر کشتار 52 تن از مخالفین ایرانی در قرارگاه اشرف در عراق در سپتامبر گذشته محکوم کردند.
ملل متحد گفته است این افراد در اول سپتامبر در کمپ اشرف در شمال شرق بغداد کشته شدند و توضیح داده که تعداد زیادی از آنها درحالی کشته شدند که دستهایشان از پشت بسته شده بود.
جنبش مجاهدین خلق اپوزیسیون رژیم ایران که صد تن از اعضای آن در این کمپ اقامت داشتند، نیروهای امنیتی عراقی را متهم به این قتل عام نمود.  این جنبش خواستار آزادی 7 مخالف ایرانی است که در عراق از آن زمان تا حال زندانی اند. قرار گاه اشرف بعد از حملة آمریکا و متحدانش به عراق در 2003 خلع سلاح شد، و آمریکایی ها از آن زمان امنیت قرارگاه را تا قبل از تسلیم این مأموریت به عراقیان بعهده گرفتند. طی این تظاهرات، پیام رهبر در تبعید جنبش مریم رجوی پخش شد که واشینگتن را به ”مجبور کردن “مالکی“ به  آزاد کردن گروگانها و عدم ممانعت از تأمین الزامات حفاظتی و امنیتی“ برای لیبرتی فراخواند  نیوت گینگریچ رئیس  سابق  کنگره آمریکا و تام ریج اولین وزیر امنیت آمریکا در این تظاهرات سخنرانی  کردند. سناتور رابرت توریسلی نیز در این تظاهرات شرکت داشت و درسخنان خود گفت، ”مالکی  با  اتحادش  با ملاهای ایران، وجدان کشور خود را فروخته است  
تلویزیون التغییر: متحصنین در استان الانبار دیدار مالکی از آمریکا را محکوم کردند یکی از متحصنین گفت مالکی مدعی است می خواهد برای مبارزه با تروریسم  از آمریکا سلاح بگیرد ولی ما به او می گوییم سرچشمه تروریسم رژیم ایران است و باید مانع شبه نظامیانی بشوی که از ایران وارد می شوند و مردم عراق را می کشند.
تلویزیون التغییر-12آبان

ـ تلویزیون الحره: احمد الابیض تحلیلگر سیاسی از اردن در رابطه با نتایج سفر مالکی گفت: در جریان ملاقات مالکی از طرف اوباما و وزیر دفاع ومسئولین امنیتی وسیاسی آمریکا در مورد وضعیت وخیم فعلی که عراق اکنون در آن در غلتیده نکات اساسی مطرح شد
مالکی برای اهدافی در این سفر طراحی و تلاش کرده بود؛ از نظر شخصی او تلاش می کرد که با رفتنش بتواند نه تنها برای سومین بار به حکومت برسد بلکه می خواست به او یک فرجه زمانی بدهند که انتخابات را به تاخیر بیندازد که این خواسته مالکی مورد قبول قرار نگرفت و رئیس جمهور آمریکا تاکید کرد که قانون انتخابات باید تائید شود و در موعد مقرر انتخابات باید انجام گیرد.
 هدف دیگری که مالکی نتوانست به آن برسد قانع کردن اعضای کنگره آمریکا بود و در این رابطه برخوردهای مستقیم با وی وجود داشت. باب کروکر گفت مالکی  نمی تواند بفهمد که ما دقیقا چه می خواهیم  واین مشکل، مشکل فهم در مورد تفکر وارزشهای دمکراتیک به عنوان یک سیستم و روش اداره است که در آمریکا اجرا می شود!
در رابطه با همکاری امنیتی بین عراق وآمریکا و در مورد استفاده از هواپیماهای بدون سرنشین که خواست مالکی بود، آمریکاییها این مسئله را به تغییرات ریشه ای در سیاستهای حکومت مالکی ربط دادند و به نظرمن دادن این هواپیماها به عراق به یک بنیه سیاسی غیر از آنچه ما  اکنون در آن هستیم نیاز دارد
تلویزیون الحره-11آبان

-  تلویزیون الشرقیه : نوری مالکی دیدارش از واشنگتن را کوتاه کرد و بعد از اینکه تعداد زیادی از قرارهای خود را لغو کرد تصمیم گرفت به بغداد بر گردد. در باره دلیل این برگشت خبرها ضد و نقیض است. منابع دولتی می گویند وضعیت فوق العاده در بغداد پشت دلیل کوتاه شدن دیدار مالکی است، ولی منابع آمریکایی گفتند مالکی نسبت به مواضع اعضای برجسته کنگره راحت نبوده است و همچنین آن تاییدی را که در پهنه داخلی و بین المللی در باره سیاستش دنبالش بود بدست نیاورده است».    
تلویزیون الشرقیه-12آبان92
مَحْما خلیل نماینده پارلمان عراق از ائتلاف کردی درباره دیدار مالکی گفت: دیدار مالکی واهدافی که او و هیات همراهش بخاطر آن به آمریکا رفته بودند؛ محقق نشده است.
تلویزیون الحره-11آبان92