مصاحبه الجزیره با صالح المطلک درباره فراخوان بازشماری آرا

تلویزیون الجزیره - 21 مارس 2010 (اول فروردین 1389)- (قبل از مصاحبه با صالح مطلک با عبدالکریم العنزی از ائتلاف دولت قانون مصاحبه صورت می‌گیرد که وی از بازشماری آرا به صورت دستی دفاع می‌کند ).
سؤال: نظرت درباره فراخوانهایی که بر ضرورت بازشماری آرا صورت می‌گیرد و شدت آن افزایش می‌یابد، چیست؟

دکتر صالح المطلک، رئیس جبهه گفتگوی ملی از دمشق: آنچه که من از صحبتهای عبدالکریم العنزی فهمیدم این است که به درستی عمل کمیساریا و کفایت و قدرت آن در اداره انتخابات اعتراض کامل دارد. طبعاً ما هم ملاحظاتی نسبت به این کمیساریا داریم و از ابتدا هم آن را گفتیم اما این کمیساریایی است که آقای العنزی و ائتلافش نماینده یا نمایندگانی در آن دارند اما لیست العراقیه نماینده‌ای در این کمیساریا ندارد.

 طرفداری هم که وجود دارد در اساس به نفع آنهاست و نه به نفع العراقیه. فراخوانی که برادر العنزی می‌دهد فراخوان به انتخابات مجدد است و نه بازشماری. اگر موضوع تجدید انتخابات باشد تا انتخابات آزادانه و سالم باشد و حذف و کنار گذاشتن و بمباران مردم در روز انتخابات نباشد، تقلب نباشد، ما آماده شرکت در چنین انتخاباتی هستیم.

 انتخاباتی که کمیساریای واقعاً مستقل نظارت داشته باشد. بنابراین مردم به رأیش وقتی که در انتخابات شرکت می‌کنند و با جان خود بازی می‌کنند اطمینان می‌کنند و در محل درستی می‌روند. مشکل امروز مشکل شمارش آرا به شیوه کامپیوتری یا مکانیکی یا دستی نیست. مشکل در عقیده و سابقه حزب الدعوه است. آیا حزب الدعوه قادر است که قدرت را به صورت مسالمت آمیز تحویل دهد، من شک دارم. معتقدم که (حزب الدعوه) امکان ندارد که به جابجایی قدرت به صورت مسالمت آمیز ایمان داشته باشد.

سؤال: ولی موضوع فقط مربوط به حزب الدعوه نیست. ائتلاف ملی عراق هم خواستار همین است. ائتلاف دولت قانون هم همینطور. ده استاندار عراق هم همین خواسته را دارند. تا حدی این خواسته ائتلاف وسیعی است.

جواب: مشکل در اینجا نهفته است. اختیارات استاندار چیست؟ در کجا استانداران در امور انتخابات دخالت می‌کنند. این روشن است که سناریویی که قبل از انتخابات دنبال شد (تکرار می‌شود) هنگامی که تعدادی از استانداران دخالت کرده و گفتند که جدایی جنوب را اعلام خواهیم کرد و دست به تظاهرات زده و گفتند که اگر دادگاه تمییز از احکامش عقب نشینی نکند بار دیگر خشونت باز خواهد گشت. اعضای ائتلاف دولت قانون مشخصاً دادگاه تمییز را تهدید کردند.

 همچنین چه بسا کمیساریا را تهدید کردند تا حدی که کمیساریا به این تهدید پاسخ مثبت داد و با حکم اول دادگاه تمییز که به تمام کسانی که حذف شده بودند اجازه شرکت در انتخابات را داده بود ، موافقت نکرد و این حکم را لغو کرد و با آن موافقت نکرد و نامه ستاد حسابرسی و عدالت را تحت فشاری که این احزاب آوردند قبول کردند. الان  روی کمیساریا فشار آورده می‌شود تا در انتخابات تقلب کنند.

سؤال: اجازه بده در رابطه با حذف شما که یادآوری کردید نکته‌ای بگویم. بسیاری از بیانیه‌ها می‌گویند آنچه که الان رخ می‌دهد سرقت آرا به نفع لیستهای بعثی است. موضوع به صالح المطلک یا ظافر العانی بر نمی‌گردد. آیا احساس می‌کنی که دوباره ترساندن بازگشت بعثیها به حاکمیت جریان دارد؟

جواب: بله. من معتقدم که آنها مردم را به هر شیوه‌ای می‌ترسانند. می‌گویند که صالح المطلک ترویج می‌کند. ظافر العانی ترویج می‌کند. دیگران ما را به اتهامات دیگر متهم می‌کنند و حذف می‌کنند. امروز مردم می‌گویند که این لیستی که بخشی از شخصیتهای آن را حذف کردید، امروز مردم تصمیم گرفتند که آن را انتخاب کنند، تصمیم گرفتند شما را حذف کنند.

 بار دیگر چه چیزی می‌خواهند انجام دهند. امروز تهدید به خشونت  می‌کنند. انگار که آنها در تمام این مدت در پشت این خشونت بودند. به این مناسبت امروز المالکی و دولت قانون خودش را در تنگـنای بزرگ قرار داده است که کسانی که در پارلمان آینده می‌آیند، باید کسانی که دست به خشونت زدند به هر شیوه‌ای، باید که آنها را در مرحله آینده محاسبه کند.

کسی که به عنوان تبلیغات انتخاباتی بین مردم سلاح توزیع می‌کند، انگار که این سلاح را تنها به عنوان هدیه توزیع نکرده است، برای استفاده از آن توزیع کرده است در شرایطی که اعلام می‌کنند که خشونت بار دیگر باز می‌گردد. ما می‌گوییم که عراقیان تلخی خشونت را چشیده‌اند و آماده شنیدن هیچ صدایی از این صداها که خواستار بازگشت خشونت در صورت عدم بقای آنها در حاکمیت نیستند.

من هشدار می‌دهم که این مسائلی که امروز به میان کشیده می‌شود برای ترساندن کمیساریای انتخابات برای تقلب در انتخابات است علاوه بر تقلب سابق که این لیستها انجام دادند. در نتیجه ممکن است موضوع به نفع آنها تمام شود، این امر با تهدید و ترساندن صورت می‌گیرد.