آنها همچنین از وزیر خارجه، جان کری خواستند (در حالی که مذاکره کنندگان غربی در حال مذاکره با مقامات رژیم ایران هستند) هر گونه معامله ای با ایران را که برنامه مظنون سلاح اتمی آنرا متوقف نکند، رد کند.
مارک گینزبرگ، سفیر آمریکا در مراکش در دوران پرزیدنت بیل کلینتون، به ایرانیان مقیم آمریکا که در ساختمان کانون در مجلس نمایندگان گردهم آمده بودند، گفت: «این یک بحران بشردوستانه است که یک راه حل را ضروری کرده است».
آقای گینزبرگ و سایر سخنرانان سالهاست از اعضای شورای ملی مقاومت ایران حمایت کرده اند و از ایالات متحده خواسته اند 3200 ایرانی را در کمپ لیبرتی در نزدیکی بغداد بازاسکان کند.
آنها همچنین خواستار شدند که آقای اوباما، نخست وزیر عراق، نوری مالکی را وادار کند7 ایرانی مخالف را که در حمله اول سپتامبر که طی آن آدمکشان، 52 ایرانی بی سلاح را در کمپ اشرف که یک کمپ پناهندگی در شمال بغداد است کشتند، آزاد کند.
دولت عراق هر گونه دخالتی را در این قتل عام تکذیب کرده است و وزارتخارجه اصرار می ورزند که مدرکی از این که عراق مسئول است ندارد.
منتقدین همچنین عراق را متهم می کنند که به عنوان یک مزدور رژیم ایران عمل می کند که سالهاست در تلاش بوده است که مقاومت را در هم بشکند.
آقای گینزبرگ که همچنین به عنوان مشاور سناتور ادوارد کندی خدمت کرده بود، توجه داد که روز جمعه پنجاهمین سالگرد سوء قصد به جان اف کندی است. او پرزیدنت را یک قهرمان بزرگ پناهندگان توصیف کرد. او گفت: «آیا پرزیدنت اوباما از آرمان های پرزیدنت کندی دفاع خواهد کرد».
جان بولتون، سفیر ملل متحد در دوران پرزیدنت جرج دبلیو بوش، توجه داد که دولت آمریکا به همه مخالفان قول حفاظت داده بود ولی به تعهدش عمل نکرده است.
او گفت: «این خجالت آور است. این یک لکه ننگ روی حیثیت و اعتبار ایالات متحده است» و به کنگره آمریکا فراخوان داد که به مخالفان پناهندگی سیاسی بدهد و آنها را از «دام مرگی در آن بسر می برند، خارج کند».
جمعیت وقتی که نماینده برد شرمن، یک نماینده دمکرات از کالیفرنیا، به آنها گفت او در حال رفتن به کاخ سفید بود که یک «معامله بد» با رژیم ایران را رد کند، وی را تشویق کردند. آقای شرمن که عضو کمیته امور مجلس نمایندگان است، از تحریمهای قویتر علیه رژیم ایران حمایت می کند و از اقدامات مجازات کننده موجود که اقتصاد رژیم ایران را فلج کرده اند، حمایت می کند.
وی سئوال کرد، «چرا رژیم ایران اصلاَ پای میز مذاکره آمد و ما دیگر چه اهرمی داریم؟».
نماینده لین وستمورلند، یک جمهوریخواه از جورجیا از وزیر خارجه فرانسه، لوران فابیوس به خاطر این که یک معامله ضعیف را با رژیم ایران را بلوکه کرد، تقدیر کرد. آقای وستمورلند که عضو کمیته منتخب دائم اطلاعات است، گفت «من باور نمی کنم می خواهم این حرف را بزنم ولی شکر خدا که فرانسوی ها بودند».
نماینده تد پو یادآوری کرد که مخالفان پنج بار از سال 2009 مورد حمله قرار گرفته اند، زمانی که نیروهای آمریکایی مسئولیت حفاظت آنها را به عراقی ها تحویل دادند.
این نماینده جمهوریخواه از تکزاس به ایرانی ها که دوستان و اقوامشان در بین مخالفان هستند، گفت: «این مبارزه تمام نشده است و فراموش نخواهد شد».
با اشاره به مراسم شکر گذاری، نماینده دینا روهراباکر گفت هفته آینده آمریکاییان با خانواده هایشان جمع می شوند تا از نعماتشان تشکر کنند. این جمهوریخواه از کالیفرنیا گفت: «اگر ما واقعاَ شکرگذار هستیم، باید به کسانی که علیه بی عدالتی و سرکوب مبارزه می کنند، کمک کنیم».
نماینده دنی دیویس گفت به عنوان یک فعال جنبش حقوق مدنی، او با آرمان ایرانیان برای عدالت سهیم است. «مسیر آزادی اغلب خیلی طولانی است. این جمهوریخواه از ایلی نویز گفت: «من از سوی مردمی می آیم که این را می دانند. مبارزه، مبارزه و مبارزه و درد و رنج پیش شرط تغییر هستند».
به قلم جیمز موریسون
22 نوامبر 2013