سترون استیونسون، رئیس هیئت رابطه با عراق در پارلمان اروپا به اربیل در کردستان عراق سفر کرد و در آنجا با مسعود بارزانی رئیس دولت اقلیم کردستان و نخستوزیر کردستان نیچروان بارزانی ملاقات کرد.
وی چهار روز فشرده را در عراق گذرانده و به کمپهای پناهندگان سوری سر زد و با رهبران ارشد سیاسی ملاقات کرد.
استرون استیونسون هم چنین با اسقفهای اصلی مسیحی، مفتی اعظم عراق و برخی اعضای پارلمان عراق، منجمله رئیس کمیته حقوق بشر و نیز رهبران خیزشهای مردمی اخیر در شش ایالت علیه دولت بغداد، ملاقات کرد.
استرون استیونسون در بازگشت از بروکسل گفت: “من دعوت شدم تا در یک کنفرانس بزرگ در اربیل که توسط مسیحیان کلدانی، سیریاک و آسوری ترتیب داده شده بود که 600 نفر در آن شرکت داشتند صحبت کنم. این کنفرانس حول فرسایش جامعه مسیحی قدیمی عراق بحث میکرد که حالا از 5/1 میلیون نفر به حدود 300000 نفر کاهش یافته است. این جامعه مسیحی ، یکی از قدیمیترین جوامع مسیحی در جهان که به زمان خود مسیح برمیگردد، به خاطر پاکسازی قومی و بمبگذاریهای مستمر شریرانه، قتل و آدمربایی، حالا با انقراض مواجه است.
اقلیم خودمختار کردستان تنها محل امن برای مسیحیان و بسیاری اقلیتهای قومی دیگر است که با حملات مستمر در عراق، خود را روب رو دیدهاند.”
“کردستان سنتاً محلی برای مأوای امن برای پناهندگان بوده و من توانستم برخی کمپهای عظیم سوریها را ببینم. اما این یک اعلام جرم غمانگیز برای دولت نوری مالکی در بغداد است که هیچ پولی از کمکهای قول داده شده به کردها، تا بحال ماده نشده است. من از کمپ پناهندگی کارگوسک در نزدیک اربیل دیدن کردم که در آن 13000 مرد و زن و کودک سوری از ماه اوت گذشته تا بحال زندگی میکنند. دولت اقلیم کردستان و کمیساریای عالی پناهندگان کار خارقالعادهای انجام دادهاند و برپا کردن مجموعه ای از کمپهای اضطراری در مدتی بسیار کوتاه، به این مردم غذا و پناهگاه برسانند. اما با نزدیک شدن زمستان، نیاز فوری به کمکهای بیشتر وجود دارد.
اتحادیه اروپا باید ارسال کمکهای مالی را به بغداد متوقف کند که خیلی ساده در آنجا ناپدید میشود بلکه باید آنرا مستقیماً به سازمانهای غیر دولتی که در حال کمک به پناهندگان سوری در عراق هستند، بدهد.”
“یقیناً، این تنها شکایت علیه مالکی که من طی سفر شنیدم نبود. بارها به من توسط نمایندگان بسیاری مذاهب و اقلیتهای قومی و حتی از جوامع بزرگتر شیعه، سنی و کردی شنیدم که چگونه دولت فرقهای مالکی بسیار غیرمحبوب شده است. رهبران خیزشهای مردمی در 6 استان سنی به من گفتند که موج ترور که جان 7000 تن را تا بحال امسال گرفته است مسئولیتش با مالکی است چرا که وی کنترل ارتش، پلیس و سرویسهای اطلاعاتی و تمامی ابعاد امنیتی کشور را در دست دارد. عراق به سرعت در حال فرو رفتن در یک شورش جدید است و تنها پاسخ مالکی به کنار راندن کردها، زدن برچسب تروریست به سنی ها، و چشم پوششی به تبعیض و خشونت سیستماتیک علیه دیگر گروههای اقلیت قومی است.”
“من در مورد کشتار وحشتناک 52 پناهنده ایرانی در اشرف در اول سپتامبر و ربودن هفت گروگان که شش نفر آنها زن هستند سؤال کردم. مالکی هر گونه اطلاع از این جرائم منزجرکننده علیه پناهندگان بیگناه را انکار میکند، اما روشن است که چنین حمله سازماندهی شده و وحشیانه ای هرگز نمی توانسته بدون دخالت مستقیم خود او طراحی و اجرا شود. من از رهبران سیاسی در عراق خواستم دخالت کرده و بدون تأخیر آزادی فوری این گروگانها را که در بغداد نگهداری میشوند و عفو بینالملل هم اخیراً مورد تأیید قرار داد، محقق کنند. در بسیاری از ملاقاتهایم، من دریافتم که انزجار شدیدی میان سیاستمداران عرب و کرد نسبت به این کشتار که آنها مکرراً آن را جنایت علیه بشریت و اهانت به رسوم مهمانوازی عربی-کردی توصیف کردند، وجود دارد.”
استرون استیونسون، نماینده پارلمان اروپا
رئیس هیئت رابطه با عراق پارلمان اروپا