مالکی؛ احمدی‌نژاد عراق

الشرق‌الاوسط، 3/1/1389
به‌قلم طارق الهماید(Alhomayed ):  بنظر می‌رسد که ائتلاف قانون به رهبری نوری مالکی نخست‌وزیر عراق از به کار بردن تهدید و فریب برای ماندن در قدرت ابایی ندارد. مالکی از کمیساریای عالی مستقل انتخابات عراق خواسته است تا همه آرا را بازشماری دستی کند تا این تجربه دموکراتیک و اعتبار پروسه انتخاباتی را حفظ نماید.
مالکی از لحنی استفاده کرد که نگرانی ایجاد می‌کند به‌خصوص که گفته است او از موضع مقام اجرایی مسئول تهیه و اجرای سیاست کشور به‌عنوان فرمانده کل قوا صحبت می‌کند. … البته این یک زبان آشکار تهدید است و تلاشی توسط مالکی است تا چنگال خود بر قدرت را حفظ کند.

 این مسأله به همینجا ختم نمی‌شود. عدنان السراج کاندیدای ائتلاف قانون طی اطلاعیه‌یی که رسانه‌های ایران منتشر کردند گفت این تردید در قبال نتایج انتخابات عراق، ایجاد شده و هشدار داد که [فضای] خیابانهای عراق به نقطه جوش رسیده است.… 
آنچه در این اطلاعیه السراج تعجب برانگیز است چیزهایی راجع به طرَفی است که به عراق دستگاه الکترونیک شمارش آرا متعلق به (مجاهدین خلق ایران) اهدا کرده است و این دستگاه احتمالا به نحوی برنامه‌ریزی شده که نمی‌گذارد محتوای انتخاباتی آرا تشخیص داده شود. و این چیزی است که قویاً ایجاب می‌کند یک بازشماری دستی آرا صورت گیرد. اما این یک ادعای مسخره و تأسفبار است!
با توجه به این اظهارات تهدیدآمیز، اکنون سؤال این است که آیا آقای مالکی امروز به احمدی‌نژاد ایران تبدیل شده است؟ اینکه کسی قدرت خود را با به رخ کشیدن نیروهای مسلح نشان بدهد تنها یادآور این است که؛ سپاه پاسداران  و بقیه ماشین امنیتی ایران به‌دنبال انتخابات ریاست جمهوری به خیابانها آمد تا اوضاع را کنترل کند و به سرکوب تظاهراتی پرداخت که به آنچه آن را سرقت آرایشان خواندند معترض بودند.
این وضعیت، نتیجه‌اش این بود که جامعه ایرانی و این اختلاف تا به امروز باقی مانده و بنابراین آیا تکرار همین وضعیت را هم برای عراق می‌خواهند؟
آگر آقای مالکی خواهان حفظ تجربه دموکراتیک و اعتبار پروسه انتخاباتی ست که خود ادعایش را دارد بنابراین اول بایستی آرای ریخته شده و نتایج انتخاباتی را محترم بشمارد. این هم چیزی نیست که با تهدید و نمایش قدرت انجام شود بلکه باید تضمین بدهد که انتقال قدرت مسالمت‌آمیز انجام می‌شود و هم‌چنین مطمئن شود که عراق به سَمت امنیت بیشتر  می‌رود به‌خصوص که بغداد در مرحله حساسی قرار دارد. …
نتایج بدست آمده نشان می‌دهد که عراق به یک آگاهی و بیداری ملی رسیده و علامتی از این است که جریانات مذهبی مردود شناخته می‌شوند وعراقیها نسبت به یک ائتلاف سکولار خوشبین هستند و به آن رأی داده‌اند که رهبری آن را دکتر ایاد علاوی برعهده دارد.
تا قبل از انتخابات و با توجه به سرکوب برخی کاندیداهای پروسه دموکراتیک به بهانه بعث‌زدایی نگرانی این بود که عراق یک لبنان دیگر بشود. اما امروز بنظر می‌رسد که ما با تهدیدی بزرگتر مواجه هستیم و این خطر هست که عراق به تجربه ایران دچار شود. بنابراین ما می‌گوییم هوشیار باشید که نوری مالکی احمدی‌نژاد عراق نشود.