یک نماینده ارشد پارلمان اروپا تعجب و حیرت خود از تلاش ایالات متحده در پنهان نگاه داشتن اطلاعات در مورد سرنوشت هفت گروگان ایرانی در عراق که شش تن آنان زن میباشند را ابراز داشت. استرون استیونسون نماینده محافظه کار پارلمان اروپا از اسکاتلند و رئیس هیئت رابطه با عراق در پارلمان اروپا عنوان کرد که پاسخ جان کری وزیر امور خارجه آمریکا در رابطه با گروگانها و اینکه این اطلاعات محرمانه میباشد وی را شگفت زده نمود.
این نماینده پارلمان اروپا که در استراسبورگ صحبت می کرد گفت:
”سه شنبه ۱۰ دسامبر در جلسه ویژه کمیته امور خارجی کنگره آمریکا درواشنگتن هنگامیکه جان کری به اعضای کنگره اعلام کرد که سرنوشت ۷ تن از مخالفین ایرانی که پس از قتل عام در اشرف ربوده شدند محرمانه است برایم شگفت آور بود. درک من این بود که بنا بر بیانیه های متعدد وزارت امور خارجه آمریکا که آنها هیچ مدرکی دال بر دخالت دولت عراق در کشتار و آدم ربائی و همچنین هیچ آگاهی از محل گروگانها ندارند. من نامه ای خطاب به وزیر امور خارجه جان کری نوشتم و از او پرسیدم که آیا منظور از محرمانه بودن محل نگهداری گروگان ها به این معنی است که دولت آمریکا از موقعیت این پناهندگان ربوده شده مطلع است. در این نامه من از جان کری پرسیدم که آیا تلاش ایالات متحده در دستیابی به یک توافق با رژیم ایران بر مورد برنامه هسته ای به این معناست که باید تمامی ملاحظات مربوطه در رابطه با آزادی عدالت و حقوق بشررا زیر پا بگذارد؟ اگر چنین است که این بسیار دلسرد کننده میباشد“.
من همچنین در نامه خود به بیانیه های مشترک زیر در رابطه با هفت گروگان اشرفی اشاره نمودم: بیانیه دو گروه کاری بازداشت های خود سرانه و ناپدید شدن های اجباری، بیانیه سه گزارشگر ویژه اعدام های فرا قانونی شتابزده یا خودسرانه و گزارشگر ویژه در رابطه با شکنجه و مجازاتهای بیرحمانه غیر انسانی و تحقیر آمیز و گزارشگر ویژه خشونت علیه زنان، بیانیه کارشناس مستقل سازمان ملل متحد در حمایت از یک نظم دمکراتیک و عادلانه بین المللی در رابطه با هفت گروگان اشرفی. این مسولیت واضح دولت عراق در حمله به اشرف و ربودن گروگان ها را نشان می دهد“.
”من در نامه ام گفتم که این بیانیه گروه های کار سازمان ملل به روشنی مسؤلیت مستقیم دولت عراق در این جنایت علیه بشریت را افشا می کند. ولی با کمال تاسف در صد روز گذشته، ایالات متحده امریکا تلاش کرده است تا این اطلاعات را بپوشاند که بدون شک ناشی از ملاحظات سیاسی بوده است. من به تازگی از یک سفری به عراق در اواخر نوامبر برگشته ام که با بسیاری از شخصیت های سیاسی، مذهبی و اقلیت های قومی ملاقات کردم. از این دیدار ها و سایر منابع قابل اتکا در داخل عراق و ایران، من به این اطمینان خاطر رسیده ام که 7 گروگان که 6 زن را شامل می شود هنوز در زندان های مخفی تحت کنترل مالکی در بغداد نگه داشته می شوند و او در عین حال دارد تلاش میکند که پیرامون سرنوشت نهایی آنها با اربابان خویش در ایران یک زد و بندی را بکند.
”عفو بین الملل در 19 نوامبر کاملا روشن ساخت که ”هفت ایرانی تبعیدی که در اول سپتامبر ربوده شدند، اکنون توسط نیروهای امنیتی عراق در یک بازداشتگاه غیر رسمی در مرکز بغداد نگه داشته می شوند. ریسک شکنجه شدن و بد رفتاری برای آنها وجود دارد و امکان دارد که به زور به ایران برگردانده شوند“. در چنین شرایطی من از وزیر خارجه جان کری خواستم تا خواهان آزادی فوری گروگان ها توسط دولت عراق شده و همزمان از دبیر کل ملل متحد، یونامی و شورای امنیت ملل متحد خواستم تا قاطعانه به او در این خواست بپیوندند و نخست وزیر عراق نوری المالکی را برای نقش آشکار او در چنین جنایات وحشتناکی مورد حسابرسی قرار بدهند. من به نماینده عالی اتحادیه اروپا خانم اشتون هم نامه مشابهی داده ام“.
استرون استیونسون
رئیس هیئـت رابطه با عراق در پارلمان اروپا
استراسبورگ- 12 دسامبر 2013