بعد از ظهر روز (19دسامبر 2013) شرکت کنندگان در یک کنفرانس بین المللی در رم، با شرکت شماری از شخصیتهای سیاسی برجسته سیاسی اروپایی و آمریکایی از فراخوان خانم مریم رجوی رییس جمهور برگزیده مقاومت ایران برای یک کارزار بین المللی حمایت کردند. این کارزار خواستار آزادی هفت مخالف ایرانی است که از اول سپتامبر در کمپ اشرف به گروگان گرفته شدهاند. تضمین امنیت 3000تن از مخالفان ایرانی در کمپ لیبرتی در عراق و همچنین حمایت از خواستهای زندانیان اعتصابی در سراسر ایران به ویژه توقف اعدامهای خودسرانه که در دوران رئیس جمهور جدید ملایان روند فزاینده یی به خود گرفته است ، از دیگر اهداف این کارزار جهانی است.
سخنرانان ضمن محکوم کردن نقض حقوق بشر به ویژه اعدامهای خودسرانه در ایران از دولت ایتالیا، اتحادیه اروپا و شورای امنیت خواستند تا روابط اقتصادی و سیاسی با این رژیم را مشروط به توقف حکم اعدام و بهبود وضعیت حقوق بشر در ایران نمایند. علاوه بر خانم مریم رجوی، آقای برنارد کوشنر, وزیر امور خارجه سابق فرانسه, خانم میشل الیو ماری, وزیر سابق خارجه, دفاع و کشور فرانسه, لوچو مالان، عضو هیات رئیسه سنای ایتالیا، جیانو آلمانو شهردار سابق رم، کارلو چیچولی، قانونگزار سابق و رئیس مشترک «کمیته ایتالیایی پارلمانترها و شهروندان برای ایران آزاد»، سناتور اینگرید بتانکور, کاندیدای ریاست جمهوری کلمبیا؛ سناتور رابرت توریسلی از آمریکا؛ دکتر خوان گارسه، حقوقدان برجسته بین المللی و مشاور سیاسی سالوادور آلنده؛ طاهر بومدرا، مسئول پرونده اشرف در ملل متحد؛ خانم سویم از آلبانی، ژنرال دیوید فیلیپس، فرمانده و رئیس پلیس نظامی سابق آمریکا و سرهنگ وسلی مارتین ، افسر سابق ضدتروریسم و حفاظت نیروهای ائتلاف و از فرماندهان سابق قرارگاه اشرف و شماری از فرمانداران و شهرداران ایتالیایی نیز در این برنامه سخنرانی کردند.
شرکت کنندگان در اجلاس با ابراز خوشحالی از حکم دادگاه اسپانیا علیه آمران و عاملان قتل عام اول سپتامبر در اشرف، از تلاشهای خانم رجوی به خاطر پایان بخشیدن به درد و رنج صدها تن از اعضا و هواداران مجاهدین و مقاومت ایران که به مدت 108روز در کارزار جهانی برای آزادی گروگانها دست به اعتصاب غذا زده بودند، تقدیر نمودند.
سخنرانان تاکید کردند که قتل عام مجاهدین در اشرف و تداوم جنایت علیه اعضای مقاومت ایران در کمپ لیبرتی و ادامه اسارت 7 گروگان اشرفی نتیجه بی عملی و سکوت آمریکا و ملل متحد نسبت به تعهداتشان در قبال این افراد است که تماما افراد حفاظت شده تحت کنوانسیون چهارم ژنو هستند و علاوه بر این از نظر کمیساریای عالی پناهندگان ملل متحد آنها به عنوان پناهندگان یا پناهجویان و افراد «مورد نگرانی » شناخته شده اند.
آنان از سازمان ملل و دولت آمریکا و اتحادیه اروپا خواستند به وظایف قانونی و تعهدات مکرر خود برای سلامت و امنیت 3000پناهنده ایرانی در لیبرتی عمل کنند.
خانم مریم رجوی با اشاره به توافقنامه ژنو گفت: در حالیکه پروژه اتمی ملایان که هیچ دستاوردی جز به یغما دادن سرمایه های مردم ایران نداشته، به شدت مورد انزجار مردم است و در حالیکه رژیم آخوندی در محاصره بحرانهاست، اگر 5+1 با یک سیاست قاطع بر اجرای کامل قطعنامههای شورای امنیت پای می فشرد، قطعاً میتوانست در مذاکرات ژنو، رژیم آخوندی را به توقف کامل برنامة اتمیاش وادار کند، اما حامیان مماشات با آخوندها و کسانی که دستهای خونین آنها را می فشارد، هرگز نمیتوانند بمب را از دست آنها خارج کنند. وی افزود این در حالیست که ملاها بیش از هر وقت ضربهپذیرند؛ و اگر کشورهای غربی به آنها امداد نرسانند مردم ایران تکلیف خود را با این رژیم، تعیین خواهند کرد.
رجوی پایاندادن به برنامة اتمی رژیم را یک هدف در دسترس خواند و گفت دیکتاتوری حاکم در فاز پایانی است. با وادار کردن ملایان به پذیرش پروتکل الحاقی و اکسید کردن تمام ذخایر اورانیوم و منحل کردن تمام سایتهای اتمیش، و همچنین خودداری غرب از هرگونه کاهش تحریمها تا زمان پذیرش قطعنامههای شورای امنیت توسط این رژیم میتوان آن را به عقب نشینی کامل وادار کرد.
مریم رجوی تأکید کرد: همان سیاستی که آمریکا، اتحادیه اروپا و ملل متحد را در برابر بمب سازی آخوندها، به بیعملی کشانده، نقض وحشیانة حقوق بشر در ایران را نیز به فراموشی سپرده و تعهدات و وظایف قانونی در باره اشرف و لیبرتی را نیز زیر پا گذاشته است. سیاست شومی که با نفی حقایق میخواهد دست قاتلان یعنی مالکی و خامنهای را بشوید، بی تردید موتور یک جنایت بزرگتر را روشن میکند. او هشدار داد هر اتفاقی برای مجاهدان لیبرتی بیفتد، دولت آمریکا و ملل متحد در قبال آن مسئولیت کامل دارند. آنها باید امنیت و سلامت مجاهدان لیبرتی را طبق تعهداتشان تضمین کنند.
دبیرخانه شورای ملی مقاومت ایران
28 آذر1392 (19 دسامبر2013)