اجلاس رسمی استماع در کمسیون حقوق بشر سنای ایتالیا با حضور مریم رجوی

روز 18 دسامبر 27 آذرماه رئیس جمهور برگزیده مقاومت خانم مریم رجوی در آغاز سفر خود به ایتالیا در اجلاس رسمی استماع در کمیسیون حقوق بشر سنای این کشور سخنرانی کرد. سخنرانی رئیس جمهور برگـزیده مقاومت پیش از این به آگاهی تان رسید. در زیر مشروح سخنان اعضای سنای ایتالیا در این جلسه را ملاحظه می کنید.

اجلاس رسمی استماع در کمسیون حقوق بشر سنای ایتالیا
در باره وضعیت حقوق بشر درایران
باحضور رئیس جمهور برگزیده مقاومت


سناتور لوئیجی منکونی، رئیس کمسیون حقوق بشر سنا

روز بخیر،

جلسه بسیار مهم امروز را شروع می کنیم. قبل از هر چیز می خواهم از خانم مریم رجوی، رئیس جمهور برگزیدة شورای ملی مقاومت ایران به خاطر حضورشان در اینجا تشکر کنم. همچنین از هیأتی که ایشان را همراهی میکند تشکر می کنم.

همچنین اضافه می کنم که کمیسیون ما پیشاپیش علاوه بر موضوعاتی که امروز در اینجا ارائه خواهند شد، یک سؤال پارلمانی در مورد سرکوبی که در ایران وجود دارد و به طور خاص در مورد وضعیت نگران کننده یی که به علت افزایش اعدامها  ایجاد شده است، ارائه کرده است.

خانم رئیس جمهور
از صمیم قلب به خاطر گزارش هوشمندانه و با احساستان و به خاطر ارائة تحلیل دقیق از وضعیت دشوار در کشورتان از شما تشکر می کنم.
و با تشکر از سناتور کورسینی، نایب رئیس کمیسیون امور خارجه، که در اینجا حضور دارند، مایلم به سرعت ملاحظاتی را مطرح کنم. نباید یک ارج گذاری شاعرانه به نظر برسد ولی همین که ارائه کنندة چنین شهادتی، خانمی است که رئیس جمهور منتخب شورای ملی مقاومت ایران است، باعث خوشوقتی همگی ماست. چرا که بیانگر علائمی از دگرگونیها در کشورشان است که خانم رئیس جمهور می خواست توجهات را بدان جلب کند. به ویژه اینکه درصد حضور خانمها در این ارگان (شورا) به 52% بالغ می شود و این فقط یک عدد ارزشمند نیست بلکه می توانم بگویم که چنین درصدی میتواند تا حدی احساس ضعیفی از حسادت را در نمایندگان نهادهای ایتالیایی برانگیزد زیرا لااقل در این رابطه باید عقب ماندگی شان را تصدیق کنند.
باز هم فکر می کنم بتوانم به نمایندگی از سوی تمامی حاضران بگویم که این مایه خوشوقتی ماست که بار دیگر می شنویم آن فرمول بسیار ارزنده برای همه یعنی «حاکمیت قانون» به ما یادآوری می شود. یعنی تمامی آن مواد قانونی و ضرورت پیاده کردن و اجرای آنها که خانم رئیس جمهور به ما ارائه کردند.
یا اطلاعاتی که در مورد از بین بردن آنتنهای ماهواره یی یا سرکوب اینترنتی فوق العاده زیاد و متمرکز در داخل ایران ارائه شد، چیز ساده یی را به ما می گوید و آن اهمیت اطلاع رسانی است.
در پایان بار دیگر تکرار می کنم که ما با علاقه زیاد از همة  فراخوانهایی که از جاهای مختلف به ما می رسند و نزد ما گوشهای فوق العاده حساس و شنوایی برای آنها وجود دارند، استقبال می کنیم. برای آن فریاد هشدارگونه که: اسلام، آن مذهب بزرگ یکتاپرستانه را با آن برداشتی که با اهداف سیاسی از آن سوء استفاده می شود، قاطی نکنید.

سناتورسیلوانا آماتی- عضو  هیئت رئیسه سنای ایتالیا

متشکرم آقای رئیس. من همچنین به خاطر ترتیب دادن این جلسه و این دیدار که بسیار مهم است، تشکر می کنم. به نظرم این جلسه نسبت به دیدار سالهای قبل مهم تر بود.
این امر بیانگر توجه این کمیسیون به مسائل و مشکلات واقعی، به دور از ملاحظات و منافع اقتصادی کشور است. می دانیم که خیلی وقتها مسائلی که به حقوق بشر مربوط هستند، مشروط به ملاحظات دیگر می شوند. البته نه فقط در رابطه با ایران بلکه در رابطه با سایر کشورها نیز همین طور است.
ما همیشه از موضوع  شما وقتی از جانب دوستان مختلف ارائه شده است، حمایت کرده ایم. از طریق قطعنامه ها یا سؤالات پارلمانی و امضای اسناد مربوطه. فکر می کنم خوب است یادآوری کنم تا در اذهان بماند که همانطور که مادس آندناس، رئیس گروه کار دستگیریهای خودسرانه سازمان ملل در یک گزارش بسیار دقیق و کار شده گفته است،  آنچه در قبال پناهندگان اشرف رخ داده و می دهد مطلقاً از هیچ جنبه یی قابل قبول نیست. لذا با کمال میل من بیانیه را امضا می کنم.

پائولو کورسینی، نایب رئیس کمیسیون خارجی سنا

قبل از هر چیز دیدار مجدد شما از ایتالیا را خوشامد می گویم، قبلاً این شانس را داشتم که به عنوان نمایندة پارلمان با شما آشنا شوم، من در عین حال جنبش شما را از طریق دوستان ایرانیم که مقیم رم هستند، همیشه دنبال کرده ام. من هم به رئیس کمسیون سناتور منکونی در قدردانی از قاطعیت شما در دفاع از حاکمیت قانون می پیوندم، چرا که فکر می کنم دورنمای تعیین کننده یی برای کشور شما باشد، زیرا بر اصولی بنا شده است که به طور مطلق از طرف ما نیز مورد تأیید هستند.

سناتور لوئیجی منکونی، رئیس کمسیون حقوق بشر سنای ایتالیا
من پایان جلسه استماع را اعلام میکنم. بار دیگر از خانم رئیس جمهور بسیار تشکر میکنم.
میتوانم بگویم که در قبال اطلاعات بین المللی که امروز در ایران اتفاق می افتد و ما کماکان با یک وضعیت تغییر نیافته مواجه هستیم، کمیسیون ما که هدفش مطابق با هویت و کارکردش، همانا حفاظت از حقوق بشر است، می تواند تأیید کند که قصد داریم به طور دقیق در باره گشایشی که رژیم به آن تظاهر می کند تدقیق کنیم. اما به طور خاص اعمال خشونت بار و سرکوبگرانه که همان رژیم از خود بروز می دهد را زیر نظر داشته باشیم. در هر حال همانطور که در سخنرانی سناتور کورسینی شاهد بودیم در رابطه با سرکوب موجود در ایران، در باره نفی حقوق اپوزیسیون، در باره پدیده های مستند از اعمال شکنجه و به ویژه در بارة آهنگ فزاینده و نگران کنندة اعدامها، این وظیفه ما خواهد بود که با دقت پیگیری کنیم و در حد امکانات مان آنها را ثبت و افشا کنیم.  یک بار دیگر خانم رئیس جمهور تشکر میکنم.


بیانیه کمیسیون حقوق بشر سنای ایتالیا
برنامه ریزی یک استیضاح پارلمانی
 به خاطر شرایط اضطراری لیبرتی
 استفاده وسیع از اعدام در رژیمهای ایران و عراق
ضرورت اتخاذ اقدام مشخص از سوی دولت ایتالیا
 استماع مریم رجوی:
تشریح نقض وحشیانه و سیستماتیک حقوق بشر
 توسط رژیم ایران
بیانیه مطبوعاتی
استماع مریم رجوی در کمیسیون حقوق بشر در سنا


رم ـ 18دسامبر2013-کمیسیون حقوق بشر سنا، خانم رجوی، رئیس جمهور برگزیده شورای ملی مقاومت ایران را استماع کرد.
مریم رجوی نقض وحشیانه و سیستماتیک حقوق بشر توسط رژیم تهران را تشریح کرد. او گفت حقوق به رسمیت شناخته شده در پیمانهای بین المللی، مانند پیمان حقوق مدنی ـ سیاسی ـ پیمان اقتصادی و اجتماعی ـ فرهنگی، معاهده منع هرگونه تبعیض علیه زنان، کنوانسیون منع شکنجه، کنوانسیون حقوق کودکان و سایر کنوانسیونهای بین المللی ، به طرز فجیعی پایمال می شوند.
این تجاوزات مورد توافق همه جناحهای درون رژیم است. از آغاز دوران ریاست جمهوری حسن روحانی در ماه اوت تاکنون بیش از 300 نفر اعدام شده اند که تعدادی از آنها را زندانیان سیاسی تشکیل میدهند.
خانم رجوی به تشریح شرایط 3000 عضو اپوزیسیون مستقر در لیبرتی در عراق پرداخت و گفت آنها از سال 2009 تا به حال با حملات متعددی مواجه شده اند و تا امروز 112تن از آنان به دست نیروهای عراقی کشته، بیش از1200تن زخمی و7تن به گروگان گرفته شده اند.
رئیس کمیسیون، آقای لوییچی منکونی که به خاطر اضطراری بودن شرایط انسانی کمپ لیبرتی و استفاده وسیع از مجازات اعدام در رژیمهای ایران و عراق یک استیضاح پارلمانی را برنامه ریزی کرده است، گفت: «همانطور که در متن استیضاح تصریح شده، ما در برابر یک وخامت واقعی در زمینه به کارگیری مجازات اعدام در رژیم ایران قرار داریم و لازم است که دولت ایتالیا اقدام مشخصی انجام دهد».
رئیس کمیسیون حقوق بشر ادامه داد: « باید سخنان خانم رجوی را مبنی بر اینکه  پیام اسلام به معنای کینه توزی  و زورگویی نیست، بلکه  پیام آزادی و انتخاب آزاد انسانهاست، مورد توجه و تأیید قرار داد».
خانم سناتورسیلوانا آماتی گفت: محترم شمردن حقوقب شر در ایران، بدون مشروط کردن به سایر منافع از جمله منافع اقتصادی و تجاری، باید در اولویت قرار گیرد. او همچنین اظهارات رئیس گروه کار بازداشتهای خودسرانه ملل متحد، در مورد شرایط وخیم پناهندگان ایرانی در عراق را مورد توجه قرار داد.
خانم رجوی توضیح داد که شورای ملی مقاومت ایران پیش از این، طرح جبهه همبستگی را بر مبنای اصول جدایی دین از دولت، تغییر بنیادین حکومت فعلی و جایگزینی آن با یک جمهوری مبتنی بر دموکراسی به همه ایرانیان داده است.